ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

+36 (70) 326 4014

OKTATÁSI KÖZPONT

1027 Bp., Margit krt. 48. 1.em./7.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON

naponta frissülő hasznos tartalom

WEBÁRUHÁZ

12000 Ft fölött ingyen szállítunk!

Cseh Szilvia Viktória

Cseh Szilvia Viktória

Műkörmös szakoktató

Mesélj egy kicsit nekünk! Mi volt az első találkozásod a műkörömmel?

Az egyik barátnőm volt a körmösöm és olyan sok időt töltöttem nála a szalonban, hogy megtetszett a szakma. Mindig kaptam tőle egy-egy reszelőt vagy díszítőanyagot, és lassan elkezdtem otthon foglalkozni a saját körmömmel. De nem gondolkoztam még a suli elvégzésén. Vendéglátást tanultam, és abban is szerettem volna dolgozni, de pár év után úgy döntöttem, hogy nem az lesz az én álom munkám, nem tudok abban kiteljesedni, váltani akartam. Ekkor anyukám unszolására iratkoztam be a Kézápoló és Műkörömépítő OKJ-s tanfolyamra, amit végig nagy lelkesedéssel és elszántsággal csináltam és kiváló eredménnyel sikerült végeznem.

Mi mozgat, mi adja a legtöbb energiát a műkörmös szakmában?

Ebben a szakmában mindig van hova fejlődni. Én elég kreatívnak tartom magamat és mindig szeretek új dolgokat, anyagokat, technikákat kipróbálni. Ha az időm engedi, képes vagyok éjszakába nyúlóan tesztelgetni különféle díszítő vagy építő technikát, anyagot, eszközöket. Ez adja a legtöbb energiát, hogy hónapról hónapra tanulhatok valami újat, valami jobbat.

Mi tesz boldoggá a műkörmös életben?

A műkörmös életben kezdetben a vendégeim elégedettsége volt, ami boldoggá tett, emellett ma már az oktatásban, a tanulók visszajelzései azok amik feldobják a mindennapjaimat, és erőt adnak ahhoz, hogy én is tovább képezzem magamat és még jobb lehessek, még többet tudjak átadni nekik. Illetve a versenyzés ami még egy pluszt tud adni, a szalonmunka és az oktatás mellett. Egy teljesen más világa ez a körmös szakmának. Eddig még bármilyen eredménnyel zártam egy versenyt, mindig boldog voltam, hogy ott lehettem, hogy akár profikkal együtt versenyezhettem, és állhattam dobogóra.

Mit tartasz a leghasznosabb képességednek?

A leghasznosabb képességem talán, amit ebben a szakmában tudok kamatoztatni az a türelmesség és empátia. A szalon munka során is szükség van ezekre, de az oktatásban elengedhetetlennek érzem. És szerencsésnek mondhatom magam, hogy rendelkezem ezekkel a készségekkel.

Milyen eredményedre vagy a legbüszkébb?

Géllakk kategóriában szoktam egyelőre versenyezni. Idáig kétszer állhattam dobogóra. De amire a legbüszkébb vagyok az a 2016-os Hungarian Open Europe Cup Soak Off versenyszámában, profi kategóriában elért 2. helyezésem.

Vannak esetleg a műkörmös szakmában példaképeid?

Pèldaképeim kifejezetten nincsenek, nagyon sok hazai és külföldi körmös, oktató munkásságát követem.

Oktatóként sokat dolgozol kezdőkkel. Mik a tapasztalataid a jelenlegi oktatási rendszerről?

Sokat oktatok az okleveles alaptanfolyamon, amiről sokaknak az a véleménye, hogy nincs létjogosultsága, de én azt gondolom, hogy ebben nincs igazuk. Nagyon sokan nem engedhetik meg maguknak az OKJ-s tanfolyam elvégzését, vagy anyagi okokból, vagy munka illetve család mellett nem tudják megoldani időhiány miatt. Viszont nagyon érdekli őket a szakma és szeretnének belelátni ebbe a világba, ehhez az alaptanfolyam tökéletes lehetőség. Illetve sokan azért jelentkeznek erre a tanfolyamra, mert nem szeretnének teljesen kezdőként beülni égy OKJ-s tanfolyamra.

Mit tanácsolsz azoknak, akik most kezdik ezt a szép szakmát?

Kezdőknek, akik most ismerkednek a szakmával, azt tanácsolnám, hogy kitartás, szorgalom, gyakorlás! Nem szabad feladni, nem szabad az érdeklődésünket elveszíteni, ha valóban ezzel szeretnénk foglalkozni. Idő kell míg el tudunk helyezkedni, míg ez a szakma a megélhetésünké tud válni. Javasolnám kezdőknek, tanulóknak, hogy kezdjenek el versenyezni, kezdő kategóriában. Nagyon nagy élmény, rengeteget tudunk fejlődni és tapasztalni egy- egy verseny alatt. Én ezt az egyet sajnálom, hogy nekem sem volt bátorságom tanulóként, kezdőként belevágni a versenyzésbe. Ezért bátorítok mindenkit, hogy időben kezdje el, hiszen ezzel csak nyerhetnek.

További munkatársaink

Koszta Dóra

Koszta Dóra

Oktatásszervező

"A kedvenc idézettemmel szeretnék élni: „Minden álmunk valóra válhat, ha van bátorságunk a nyomukba eredni!” – Walt Disney"

Tovább olvasom

Ludányi Fanni

Ludányi Fanni

Tanulmányi ügyintéző

"Az eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy a megfelelő kommunikáció csodákra képes. Törekszem rá, hogy mindig kedves legyek a hozzám fordulókkal, mert sokszor tapasztalom, hogy ez a típusú hozzáállás kellemes csalódást okoz és ha csak egy kicsit is, de mosolygósabbá tudja tenni bárki napját."

Tovább olvasom

Kecskeméti Eszter

Kecskeméti Eszter

Tanulmányi ügyintéző

"Úgy gondolom, hogy csapatban dolgozni, és emberekkel foglalkozni nagy kihívás, és sok fejlődési lehetőséget rejt magában. Néha a legkisebb dolgok tudnak feltölteni a legjobban, legyen az pár kedves szó vagy egy kis odafigyelés."

Tovább olvasom

Horváth Csaba

Horváth Csaba

Web & Design

"Informatikusként és marketingesként boldoggá tesz, amikor látom a munkám gyümölcsét, hogy szeretik a weboldalunkat, a képeinket, a videóinkat és szívesen csatlakoznak a közösségünkhöz."

Tovább olvasom

Urbán Zsófia

Urbán Zsófia

ügyfélszolgálat

"Sok emberrel kommunikálok a munkám folyamán, személyesen illetve telefonon keresztül is. Igazán jó érzéssel tölt el, ha segíthetek nekik és mosolyogva távoznak..."

Tovább olvasom

Pluhár Kinga

Pluhár Kinga

Műkörmös szakoktató

"A munka mellett folyamatosan képeztem és képzem magam a mai napig, hiszen csak így tudok lépést tartani az újdonságokkal, az anyagok folyamatos és gyors fejlődésével."

Tovább olvasom

Raidl-Szőke Szilvia

Raidl-Szőke Szilvia

Kézápoló és műkörömépítő mester, vezető oktató

"Arra szeretném felhívni minden tanuló és kezdő szakember figyelmét, hogy ne az iskoláktól és tőlünk oktatóktól várják a csodát, csakis maguktól. Mi el tudjuk mondani és meg tudjuk mutatni a tananyagot, és ennek az elsajátításához neki nincs szüksége semmilyen különleges képességre, sem Isten adta tehetségre."

Tovább olvasom

Janó Szilvia

Janó Szilvia

Műszempilla oktató, mester sminkes, szégségtanácsadó

"Tanácsom: Szeressétek ezt a szép szakmát, legyetek elhivatottak és alázatosak, gondolkozzatok hosszútávon és képezzétek magatokat! És nagyon sok gyakorlás és kitartás!"

Tovább olvasom

Kristóf Csilla

Kristóf Csilla

Műkörmös szakoktató

"Nagyon fontosnak tartom, hogy a gyakorlat mellett elméleti ismereteket is szerezzenek a tanulók és úgy gondolom, hogy a jelenlegi oktatási rendszer erre kellőképp lehetőséget teremt."

Tovább olvasom

Surman Andrea

Surman Andrea

Műkörmös szakoktató

"Szerencsésnek mondhatja magát az ember ha azt csinálhatja amit igazán szeret. Csodálatos szakma a miénk. De mindig van tanulni való!"

Tovább olvasom

Kerepesi Szilvia

Kerepesi Szilvia

Műköröm szakoktató

"Eljön az az idő, amikor úgy kelsz majd fel az ágyból, hogy hálás vagy azért, hogy azt csinálhatod amit igazán szeretsz és ez a TE kemény munkádnak köszönhető!"

Tovább olvasom

Domokos Tímea

Domokos Tímea

Műkörmös szakoktató

"Fontos figyelembe venni, hogy ahhoz, hogy jó körmös legyél, sok türelemre, kreativitásra és - a kezdetekkor főként - sok kitartásra van szükség."

Tovább olvasom

Klapka-Szeitl Nikolett

Klapka-Szeitl Nikolett

Pedikűrös szakoktató

"Egy jó szakembernek továbbképzésekre kell járnia, hogy lépést tartson a fejlődéssel. Aki most fontolgatja, hogy belekezd ebbe a szépészeti szakmába, annak kitartást és jó tanulást kívánok."

Tovább olvasom

Magánoktatás

MAGÁNOKTATÁS
StudioFlash beiratkozásBeiratkozás:

1027 Bp., Margit krt. 48. 1.em./7.
(11-es kapucsengő)
Hétfő-Péntek: 09.00-13.00

+36 (70) 326 4014
+36 (1) 400 7398

info@studioflash.hu

Térkép >>

Ügyfélszolgálat
Urbán Zsófia
(70) 326 4014 | (1) 400 7398

Urbán Zsófia

Oktatásszervező
Ludányi Fanni
(70) 326 4014 | (1) 400 7398

Ludányi Fanni

Hírlevélfeliratkozás

Most azonnal hasznos tippeket-tanácsokat küldünk a választott szakmáidban!
Iratkozz fel: