Domokos Tímea

Domokos Tímea

Műkörmös Szakoktató

Mesélj egy kicsit nekünk! Mi volt az első találkozásod a műkörömmel?

Legelső műkörmözéssel kapcsolatos élményeimet vendégként szereztem. Rendszeresen jártam műkörmöt készíttetni, mindig már kész tervvel, mintával érkeztem a szalonba. Ez a kreatív tervezés része, illetve a sok szép műkörmös kellék nagyon megtetszett. Később megszületett a gondolat, hogy én is ezt szeretném csinálni. Ez több, mint hat éve történt és azóta bebizonyosodott, hogy jó döntést hoztam.

Mi mozgat, mi adja a legtöbb energiát a műkörmös szakmában?

A legjobb ebben a szakmában, hogy mindig van újdonság, mindig lehet újat tanulni, mindig van hova fejlődni és ennek köszönhetően megunhatatlan a munka. A vendégek is hozzájárulnak a változatossághoz, mindenki külön egyéniség, így soha nem unatkozik az ember. Sokszor már szinte baráti a kapcsolat a vendégekkel, így mindig nagy örömöt jelent, ha látom, hogy tetszik nekik a munkám. Ez sok energiát ad nekem és motivál.

Mi tesz boldoggá a műkörmös életben?

Nagyon szeretem a szakmámban, hogy folyamatosan jelennek meg újabb és újabb trendek, díszítési technikák, díszítő anyagok és eszközök. Ezekre mindig nagyon kíváncsi vagyok és örömmel próbálom ki őket. A vendégek is imádják, hogy állandóan van valami újdonság vagy különlegesség nálam.

Mit tartasz a leghasznosabb képességednek?

Kitartás és türelem. Ez a két tulajdonság rendkívül fontos a műkörmös szakmában.

Milyen eredményedre vagy a legbüszkébb?

Nagyjából másfél éve lehetőséget kaptam, hogy a StudioFlash-nél oktatóként is bizonyítsak. Nagy kihívást jelentett számomra ez a feladat, korábban sosem próbáltam hasonlót. A mindennapi szalon munka mellett egy teljesen új, izgalmas világ nyílt meg előttem. Ami még büszkeséggel tölt el, hogy lassan hét éve jött létre a saját műkörmös vállalkozásom, ezáltal rengeteg tapasztalattal gazdagodtam, illetve sok nagyszerű, jó fej, kedves emberrel ismerkedhettem meg a vendégeim személyében.

Vannak esetleg a műkörmös szakmában példaképeid?

Kiemelni nem szeretnék konkrét neveket, de magyar, illetve nemzetközi szinten is vannak műkörmös példaképeim, akiknek követem a munkásságát.

Oktatóként sokat dolgozol kezdőkkel. Mik a tapasztalataid a jelenlegi oktatási rendszerről?

Egy biztos, az én időmben sokkal egyszerűbb volt az OKJ-s bizonyítványt megszerezni. Azóta sokat szigorodtak a követelmények, illetve maga a tanfolyam is átalakult mind az óraszámot, mind a tananyagot tekintve. Ez egyrészt kicsit megnehezíti a most tanuló műkörmös jelöltek életét, másrészt viszont sokkal biztosabb gyakorlati alapok és komplexebb elméleti tudás birtokában kezdhetik a szakmát a tanfolyam után.

Mit tanácsolsz azoknak, akik most kezdik ezt a szép szakmát?

Legyenek kitartóak! Fontos figyelembe venni, hogy ahhoz, hogy jó körmös legyél, sok türelemre, kreativitásra és - a kezdetekkor főként - sok kitartásra van szükség. Az elején nem egyszerű, de a kellő elszántsággal, rengeteg gyakorlással és lelkesedéssel hamar át lehet lendülni ezen a szakaszon. Hajrá lányok, (fiúk)!

További munkatársaink

Urbán Zsófia

Urbán Zsófia

Ügyfélszolgálat

"Sok emberrel kommunikálok a munkám folyamán, személyesen illetve telefonon keresztül is. Igazán jó érzéssel tölt el, ha segíthetek nekik és mosolyogva távoznak..."

Tovább olvasom

Ludányi Fanni

Ludányi Fanni

Tanulmányi Vezető

"Az eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy a megfelelő kommunikáció csodákra képes. Törekszem rá, hogy mindig kedves legyek a hozzám fordulókkal, mert sokszor tapasztalom, hogy ez a típusú hozzáállás kellemes csalódást okoz és ha csak egy kicsit is, de mosolygósabbá tudja tenni bárki napját."

Tovább olvasom

Raidl-Szőke Szilvia

Raidl-Szőke Szilvia

Kézápoló és műkörömépítő mester | Műkörmös Szakoktató

"Arra szeretném felhívni minden tanuló és kezdő szakember figyelmét, hogy ne az iskoláktól és tőlünk oktatóktól várják a csodát, csakis maguktól. Mi el tudjuk mondani és meg tudjuk mutatni a tananyagot, és ennek az elsajátításához neki nincs szüksége semmilyen különleges képességre, sem Isten adta tehetségre."

Tovább olvasom

Kristóf Csilla

Kristóf Csilla

Műkörmös Szakoktató

"Nagyon fontosnak tartom, hogy a gyakorlat mellett elméleti ismereteket is szerezzenek a tanulók és úgy gondolom, hogy a jelenlegi oktatási rendszer erre kellőképp lehetőséget teremt."

Tovább olvasom

Surman Andrea

Surman Andrea

Műkörmös Szakoktató

"Szerencsésnek mondhatja magát az ember ha azt csinálhatja amit igazán szeret. Csodálatos szakma a miénk. De mindig van tanulni való!"

Tovább olvasom

Lehoczky Zsanett

Lehoczky Zsanett

Műkörmös Szakoktató

"Az oktatásban nagy élmény, amikor a tanulóknak választ tudok adni a kérdéseikre és megoszthatom a tudásom. Jó látni a fejlődésüket és ott lenni, amikor épp összeáll a kép."

Tovább olvasom

Portik-Fecske Erika

Portik-Fecske Erika

Műköröm és Pedikűr Szakoktató

"Amíg nem adod fel, addig legyőzhetetlen vagy."

Tovább olvasom

Török Éva

Török Éva

Műkörmös Szakoktató

"Az oktatóközpontban csordultig telik a szívem, mert tudom, hogy jó helyen vagyok, jó emberekkel."

Tovább olvasom

Klapka-Szeitl Nikolett

Klapka-Szeitl Nikolett

Műköröm és Pedikűr Szakoktató

"Egy jó szakembernek továbbképzésekre kell járnia, hogy lépést tartson a fejlődéssel. Aki most fontolgatja, hogy belekezd ebbe a szépészeti szakmába, annak kitartást és jó tanulást kívánok."

Tovább olvasom

Janó Szilvia

Janó Szilvia

Szempilla Oktató | Mester Sminkes - Szégségtanácsadó

"Tanácsom: Szeressétek ezt a szép szakmát, legyetek elhivatottak és alázatosak, gondolkozzatok hosszútávon és képezzétek magatokat! És nagyon sok gyakorlás és kitartás!"

Tovább olvasom

Balázs Regina

Balázs Regina

Shop & Webshop Asszisztens

"Boldog vagyok, hogy immár a Studio Flash csapat tagja lehetek, hiszen ez egy szuper közösség. Szeretem a munkám, örülök, hogy sok kedves tanulónak tudok segíteni, mikor bejönnek hozzám az üzletbe."

Tovább olvasom

Bosznay Réka

Bosznay Réka

Social Media Manager

"Imádom a megújulást, az izgalmas témákat és azokat a tartalmakat, amiket szívesen követ a közösségünk. Szeretnék értéket adni a felületeinken, nem csak plusz egy oldal lenni."

Tovább olvasom

Gábos József

Gábos József

Grafikus

"I Can, I Will."

Tovább olvasom

Horváth Csaba

Horváth Csaba

Web & Design | CEO

"Informatikusként és marketingesként boldoggá tesz, amikor látom a munkám gyümölcsét, hogy szeretik a weboldalunkat, a képeinket, a videóinkat és szívesen csatlakoznak a közösségünkhöz."

Tovább olvasom

Koszta Dóra

Koszta Dóra

Oktatásszervező | CEO

"A kedvenc idézettemmel szeretnék élni: „Minden álmunk valóra válhat, ha van bátorságunk a nyomukba eredni!” – Walt Disney"

Tovább olvasom

Online tanfolyamok

Magánoktatás

MAGÁNOKTATÁS
StudioFlash beiratkozásBeiratkozás:

1027 Bp., Margit krt. 48. 1.em./7.
(11-es kapucsengő)
Hétfő-Péntek: 09.00-17.00, Szombat-Vasárnap: Zárva

+36 (70) 326 4014
+36 (1) 400 7398

info@studioflash.hu

Térkép >>

Ügyfélszolgálat
Urbán Zsófia
(70) 326 4014 | (1) 400 7398

Urbán Zsófia

Oktatásszervező
Ludányi Fanni
(70) 326 4014 | (1) 400 7398

Ludányi Fanni

Hírlevélfeliratkozás

Most azonnal hasznos tippeket-tanácsokat küldünk a választott szakmáidban!
Iratkozz fel: