Kristóf Csilla

A karvaly köröm, mint köröm elváltozás - okai és korrigálása

Írta: | | << Vissza az összes blogtémához

Hozzászólások: 0

Címkék Műköröm

Karvaly köröm...az egyik leggyakoribb köröm deformitás. A szalonmunka során legtöbbször ezzel a jelenséggel találkozunk. Sok esetben éppen azért szeretne műkörmöt az illető, aki ezen deformitással rendelkezik, mert ez zavarja őt és esztétikusabb körmökre vágyik.

A karvaly köröm legtöbbször veleszületett köröm deformitás. Ritka esetben azonban előfordul, hogy később alakul ki. Ilyen lehet például egy mechanikai sérülés, mátrix sérülés, de kemoterápiás kezelés következtében is kialakulhat egyéb kísérő jelenségekkel párhuzamosan, mint például a keresztirányú barázdák és színelváltozások. Ha nem tudjuk, hogy hogyan tudjuk korrigálni, akkor készíthetünk bármilyen szép díszítést, lehet akármilyen szép a felület, az anyagfelhordás és minden más, az összkép mégsem lesz tökéletes, mert a köröm lefelé fog görbülni.

Karvaly köröm töltésénél korrigálnunk kell a lefelé irányuló görbületet
Karvaly köröm töltésénél korrigálnunk kell a lefelé irányuló görbületet.

Mindenképp fontos, hogy stabil, és esztétikus körmöt készítsünk és lehetőségeinkhez mérten korrigáljuk ezt a deformitást.

A jó hír az, hogy ha rendelkezünk egy jó sablonozási technikával, és tudjuk azt, hogy töltésnél hogyan tudjuk korrigálni a lefelé irányuló görbületet, akkor a természetes köröm eredeti deformáltsága gyakorlatilag észrevétlenné tehető.

Karvaly tip

A karvaly tipet semmi esetre sem javaslom, mert bár formájában tökéletesen tud illeszkedni egy ilyen típusú körömre, esztétikailag erősen megkérdőjelezhető a létjogosultsága, mivel formájából adódóan nem korrigál, hanem inkább még jobban „ráerősít” a lefelé irányuló görbületre.

Forma választás

Karvaly köröm esetén fontos a forma választás is, mert még ha tökéletesen is korrigálunk, vannak bizonyos körömformák – például a balerina, szűkített kocka – amiknek az esztétikus kivitelezése töltés során egy karvaly köröm esetén nagyon nehéz. Építeni bármilyen formát tudunk, de a töltés során végzett korrigálás nehézségét és esztétikusságát tekintve a mandula forma a legideálisabb.

Sablonhasználat

Építésnél kicsit egyszerűbb dolgunk van, mindössze a sablonfelhelyezésre kell kiemelt figyelmet fordítani, nem követheti a sablon a köröm lefelé irányuló görbületét. Tehát hiába ível a körömlemez lefelé, a sablon egyenesen, vízszintesen kell, hogy kifusson a körömlemez alól. Ezzel a technikával a szabadszélt egyenesre tudjuk építeni és helyes anyagfelhordással és felület reszeléssel a deformitást korrigálni.

A körömre való anyagfelhordásnál az a cél, hogy vízszintbe hozzuk a körmöt.
A körömre való anyagfelhordásnál az a cél, hogy vízszintbe hozzuk a körmöt.

Építeni vagy tölteni?

Tévhit az, hogy a karvaly köröm csak építéssel korrigálható és hogy 2-3 töltés után le kell szedni és újraépíteni egyenesre. A korrigálás tökéletesen kivitelezhető töltés során is, ezzel elkerülve a felesleges eltávolítást és újraépítést, melynek során teljesen eltávolítjuk az anyagot a körömlemezről, minden egyes újra építésnél átreszeljük a természetes körömlemezt és újra megépítjük a körmöt. Ezzel ártunk a körömlemeznek, elvékonyodik a sorozatos leszedés/felrakás következtében. Tehát ez egy teljesen felesleges munkafolyamat. Érdemes inkább megtanulni, hogy miképp korrigáljunk töltés során.

Raidl-Szőke Szilvia mesteroktató blogjában fotókkal illusztráltan, lépésről-lépésre végigkövetheted a karvaly köröm töltésének folyamatát.

Töltésnél a szabadszélt alulról fogjuk elvékonyítani, ezzel korrigálva a lefelé görbülő ívet. De hogyan is történik mindez?

A vastag szabadszélt alulról fogjuk elvékonyítani csiszológéppel
A vastag szabadszélt alulról fogjuk elvékonyítani csiszológéppel.

Fontos, hogy a töltési folyamat során, a gépi hossz rövidítést követően, a gépi anyageltávolítás fázisában a szabadszél felületén ne vékonyítsuk el az anyagot, hagyjuk meg az anyagvastagságot.

Felületreszelést követően az anyagfelhordásnál a cél az, hogy szintbe hozzuk a körmöt. Ezért a lefelé görbülő szabadszél felületére annyi anyagot kell tennünk, ami kiegyenlíti a felületet. Ennek eredményeképp egy nagyon vastag szabadszélt kapunk, amit nem felületből, hanem alulról fogunk elvékonyítani csiszológéppel, ezzel megemelve a köröm ívét és korrigálva a görbületet.

Végeredményben megemeltük a köröm ívét, korrigálva a görbületet.
Végeredményben megemeltük a köröm ívét, korrigálva a görbületet.

Ez a korrekció minden egyes töltés alkalmával elvégezhető anélkül, hogy el kéne távolítani a körmöt és újra építeni, ezután pedig nincs más dolgunk, mint hogy felvigyünk egy szép színt, majd befejezzük munkánkat fényes, vagy matt fedőfénnyel.

Ebben a videóban megmutatom, hogy hogy tudod gyorsan és egyszerűen elvégezni a korrekciót teljes leszedés és újra építés nélkül úgy, hogy a végeredmény szép és esztétikus legyen, és ne csak a vendég távozzon boldogan a szalonból, de te magad is maradéktalanul elégedett legyél a munkáddal.

Tarts velem!Értékeld 1-5-ig, mennyire tetszett az oldal
Eddig 8 értékelés | Átlag értékelés: 4.5

Címkék Műköröm

StudioFlash hírlevél
Maradj velünk kapcsolatban!

Hasznos tanácsokért, érdekességekért, újdonságokért iratkozz fel hírlevelünkre, és webáruházunkban felhasználható 5%-os kuponnal jutalmazunk.
Szeretnék feliratkozni a hírlevélre

Hozzászólások

Jelenleg még nem érkezett hozzászólás a témában!

Írj egy hozzászolást *

Neved *

E-mail címed *

Neved a Facebookon

Hozzászólás beküldése

A legújabb bejegyzések
Nem építek, csak gél lakkozok! Lehet sikeres a műkörmös vállalkozásom? Nem építek, csak gél lakkozok! Lehet sikeres a műkörmös vállalkozásom?
Kristóf Csilla | 2023-06-20

Lehet-e sikeres a műkörmös vállalkozásod csak gél lakkozással? Ismerd meg stratégiáinkat, hogyan kommunikálj vendégekkel, ha nem szeretsz körmöt építeni! Tovább >>

FlashTalkMűköröm
Műköröm tippek - gyorsulj fel műkörmösként. Tanácsok a hatékonyságnövelésre Műköröm tippek - gyorsulj fel műkörmösként. Tanácsok a hatékonyságnövelésre
Pantoleon Aliki (Alice) | 2023-06-20

Növeld a hatékonyságod műkörmösként! Műköröm tippek az eszköz- és anyagválasztásról, csiszológépes technikákról a minőség megőrzése mellett, ami ugye a legfontosabb. Tovább >>

FlashTalkMűkörömGél lakk
Köröm pihentetése, Gyenge köröm, Köröm eltávolítása? Na mi a közös bennük? Köröm pihentetése, Gyenge köröm, Köröm eltávolítása? Na mi a közös bennük?
Kristóf Csilla | 2023-06-06

Kell-e pihentetni a körmöt? Ez a probléma egyidős a körmözéssel. Most ezt a témát fogjuk alaposan kivesézni. Megnézzük miért is lehet gyenge az a köröm valójában. Tovább >>

FlashTalkMűkörömGél lakk
Legolvasottabb bejegyzések
Szempilla lifting - Árak, Kellékek, Tartósság Szempilla lifting - Árak, Kellékek, Tartósság
Janó Szilvia | 2019-07-28

Mi az a szempilla lifting? És hogyan érhetjük el vele a látványos nyitott szem hatást? Most alaposan kivesézzük ezt a technikát. Gyertek, emeljétek velem a pillákat! Tovább >>

MűszempillaMűszempilla alátétMűszempilla ragasztó
Körömtrendek 2019 – Mi lesz a köröm divat 2018 után Körömtrendek 2019 – Mi lesz a köröm divat 2018 után
Ludányi Fanni | 2018-11-07

Mutatjuk mik lesznek a 2019 év legújabb körömtrendjei. 2018 után izgalmas évünk lesz a köröm divatban és műköröm formákban, legyen tél, nyár vagy éppen ősz. Tovább >>

KörömtrendekMűköröm
Amit a vendégnek tudni kell a műszempilla építésről és viselésről Amit a vendégnek tudni kell a műszempilla építésről és viselésről
Janó Szilvia | 2018-09-22

Új vendég esetén a műszempilla építés előtt nagyon fontos az igények felmérése és a megfelelő tájékoztatás az építésről és a szempillák viseléséről. Tovább >>

Műszempilla
Porcelán köröm – Minden amit a porcelán körömépítésről tudnod kell Porcelán köröm – Minden amit a porcelán körömépítésről tudnod kell
Koszta Dóra | 2019-03-23

A porcelán egy fantasztikus műkörmös alapanyag. Sokan ezt nem látják be, bár sok pozitív tulajdonsága van. A cikkben bemutatunk párat és építünk egy porcelán körmöt Tovább >>

MűkörömMűköröm képzés
A megerősített gél lakk technikáról feketén-fehéren A megerősített gél lakk technikáról feketén-fehéren
Kristóf Csilla | 2020-03-22

A megerősített gél lakk technikája egy remek eljárás! A blogban gyönyörű képeken és hasznos leírásokon keresztül végigvesszük születését, előnyeit és hátrányait Tovább >>

Gél lakk
Összes blog, témák szerint

Magánoktatás

MAGÁNOKTATÁS
Online tanfolyamok
StudioFlash beiratkozásBeiratkozás:

1027 Bp., Margit krt. 48. 1.em./7.
(11-es kapucsengő)
Hétfő: 09:00-18:00, Kedd-Csütörtök: 09:00-17:00, Péntek: 9:00-16:00 Szombat-Vasárnap: 09:00-15:00

+36 (70) 326 4014
+36 (1) 400 7398

info@studioflash.hu

Térkép >>

Ügyfélszolgálat
Németh Zsuzsanna
(70) 326 4014 | (1) 400 7398

Kocsis Zsuzsanna

Hírlevél feliratkozás

Most azonnal hasznos tippeket-tanácsokat küldünk a választott szakmáidban!
Iratkozz fel: