Koszta Dóra

A Zselés köröm - Amit a műkörmös zselékről tudni kell

Írta: | | << Vissza az összes blogtémához

Hozzászólások: 0

A porcelán műkörömépítő anyag egyeduralmát a műkörmös zselé anyag piaci berobbanása törte meg, hiszen az új termék számos olyan pozitív tulajdonsággal rendelkezik, amivel rövid idő alatt a szakemberek kedvence lett. Több olyan problémára is megoldást jelent, amire a porcelán nem tudott korábban. (Olvassátok el a Porcelán köröm-ről írt blogunkat)

Természetesen a zselé anyag sem csodaszer és nem minden vendég számára ez a megfelelő választás, ezért a műkörmös szakemberek továbbra is mind a két (illetve ma már három) anyagtípussal dolgoznak.

A műkörmös zselék állaga
A műkörmös zselé szagtalan, méz sűrűségű, rugalmas építőanyag StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba

Amit érdemes tudni a zselé műköröm alapanyagról

Szagtalan, méz sűrűségű, rugalmas építőanyag. Természetes hatású és nagyon könnyen megszokható műköröm készíthető belőle. Könnyen és hosszú ideig formázható, mivel a porcelánnal ellentétben nem levegőre, hanem UV fényre köt. Természetes vagy műszőr ecsettel is felvihető a körömlemezre, melynek erősítésére és meghosszabbítására is tökéletesen alkalmas. Az anyag teljesen szagtalan, könnyen reszelhető, reszelése porképződéssel jár, ezért pormaszk és porelszívó használata ajánlott.

Forma reszelés
Műkörmös reszelőnkkel kialakítjuk a köröm végeleges formáját StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba

A zselé műkörömépítő anyagnak számos változata megtalálható a piacon.

Zselé anyag megkülönböztetése funkciójuk szerint

Léteznek többfázisú zselék, melyeknél a rendeltetésének megfelelő zselét használjuk minden munkafolyamat során Például: alapzselé, borítózselé, töltő zselé, körömágy hosszabbító zselé néhány fajtája, színes zselék.

A műkörmös fényzselé
A műkörmös fényzselé StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba

Az egyfázisú zselék ezzel szemben minden munkafolyamat elvégzésére tökéletesen alkalmasak - építő zselék.

Zselé anyag megkülönböztetése kötés módja szerint

Műkörmös led lámpa
Műkörmös led lámpa StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba

A zselé műkörömépítő anyag esetében léteznek UV fényre kötő termékek és úgynevezett aktivátoros zselék, melyek egy speciális folyadék hatására kötnek meg. Az UV fényre kötő zselék esetében a polimerizációs folyamat során egy aktivátor hatására (ebben az esetben az UV fény) az anyag apró molekulái mozogni kezdenek, súrlódnak, amivel hőt termelnek majd összekapcsolódnak és megszilárdulnak. Az aktivátoros zselék kevésbé elterjedtek, mert használatuk az UV zselékhez képest lassabb és körülményesebb. Az eltérő kötési módok ellenére egy dologban minden zselé kötése egyezik, ugyanis mindegyik típusa alulról felfelé köt (pontosan ellentéte a levegőre kötő porcelán anyagnak, ami pedig fentről lefelé köt meg).

Zselé anyag megkülönböztetése sűrűségük szerint

Alapvetően két típusba soroljuk a zselé műköröm anyagot, ha a sűrűségről van szó. Léteznek híg zselék, melyekkel építeni nem lehet, ilyenek például az alapozó zselék, a színes zselék és a fényzselék. A másik típusba pedig a sűrű zselék tartoznak, melyek nem folynak el, mégis könnyen teríthetők. Ezek az építő zselék, melyek sablonos műkörömépítésre és TIP borítására is tökéletesen alkalmasak.

Körömágyhosszbbító
Felvisszük és elterítjük a körömágyhosszabbító zselét StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba

További szempontok szerint is megkülönböztethetjük a zselé műköröm alapanyagot, hiszen léteznek savas és savmentes zselék is. Ezen kívül fontos különbség van az anyag eltávolításában is. A körömépítő építőzselék nem oldhatók, eltávolításuk reszeléssel történik, azonban ma már vannak oldható zselék, melyeket a porcelán műkörmös anyaghoz hasonlóan reszelés nélkül, oldással eltávolíthatók. (Gél lakkok, hardenerek).

Kinek javasolhatjuk a zselés műköröm viselését?

A zselé anyagok azoknak a vendégeinknek lehet tökéletes megoldás, akik allergiások a porcelán építőanyag valamelyik összetevőjére, esetleg nagyon zavaró számukra a liquid folyadék szaga, de akár olyan esetben is jó választás lehet, ha a választott minta vagy díszítés kivitelezése zselével könnyebben megoldható (például: márvány minta). Szinte minden vendégünknek kiváló lehet, azonban ezt minden esetben diagnosztizálással és alapos kikérdezéssel döntik el a szakemberek.

Zselés ecsetek
Zselés ecsetek StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba

A zselé anyag számos színben megtalálhatók a boltok polcain. Léteznek átlátszó, áttetsző és fedő színek. Utóbbiak lehetnek fehér, törtfehér, körömágy-hosszabbító vagy színes, de akár díszítőanyaggal kevert is. (Ezeket használat előtt nagyon óvatosan – hogy ne képződjenek benne levegőbuborékok - fel kell keverni, mivel a csillámok leülepednek a tégely aljára).

Zselés műkörömépítés

A megfelelő előkészítés és sablonfelhelyezés után egy lapos, természetes vagy műszőr ecsettel visszük fel a clear zselé műkörömépítő anyagot a körömlemezre. Az első egy alapréteg, melyet vékonyan, egyenletesen terítünk el a körömlemez felületén majd kiépítjük a köröm meghosszabbítását, a szabadszéli részt. Ezt a réteget átköttetjük. (UV lámpában 3 perc, LED lámpában 1 perc az átlagos kötési idő). Amíg a vendég keze a lámpában van, addig dolgozhatunk a másik kezén, így időtakarékosan, váltott kézen tudunk haladni. Miután ezzel a munkafolyamattal készen vagyunk, eltávolíthatjuk a műköröm sablont a vendég kezéről.

Ezt követően a kialakított alaprétegre a kiválasztott technikának megfelelően felvisszük a következő réteg zselét. Ez lehet körömágy-hosszabbító nélküli technika, amikor az alapréteget követően a fehér építő zselével kialakítjuk a szabadszélt, figyelve arra, hogy a mosolyvonal íve a lehető legtökéletesebb legyen. A fehér vég megkötése után ismét a clear zselét használjuk, amivel elkészítjük a köröm stabilitását biztosító C-ívet.

Miután ezt az anyagot is megköttettük az UV vagy LED lámpában, a köröm felületén maradt ragacsos (diffúziós) réteget letöröljük, fixáljuk egy szálmentes törlőre fújt zselé fixáló folyadékkal. Ezután kezdődhet a formareszelés, majd a finomítás egy buffer segítségével. Ezt követően nagyon alaposan portalanítanunk kell a felületet egy portalanítókefe segítségével, hogy el tudjuk kezdeni a díszítést, majd utolsó simításként felvigyük a köröm teljes felületére a fényzselét, ügyelve arra, hogy ne folyjon az anyag a körömsáncokba és az éleket is megfelelően lezárjuk vele. A fényzselé megkötése után bőrápoló olaj használatával fejezzük be a munkát.

Amennyiben körömágyhosszabbítóval szeretnénk megépíteni a francia körmöt, úgy az alapréteg után nem a fehér, hanem a cover zselét használjuk. Kialakítunk vele egy negatív mosolyvonalat, ügyelve arra, hogy a mosolyvonalhoz közel legyen a legtöbb anyag és a cover zselét a hátsó körömsánc felé egyenletesen elmossuk, hogy így lenövésmentes francia körmöt kapjunk. Köttetés után a köröm szabadszéli részére visszük fel a fehér zselét. Ezt követően a munkafolyamat megegyezik a körömágyhosszabbító nélküli körömépítés lépéseivel.

Diagnosztizálás
Bármilyen beavatkozást diagnosztizálással kell kezdeni! StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba
Műkörmös sablon felhelyezés
Műkörmös sablon felhelyezés StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba
A zselés alapréteg
A zselés alapréteg felvitele StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba
Mosolyvonal törlés
Mosolyvonalat középről kezdve 2 irányba töröljünk, hogy pontban végződő legyen. StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba
Mosolyvonal törlés után
Mosolyvonal törlés után StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba
Clear zselé borítóréteg
A műköröm borítórétegének felvitele clear zselével StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba
Fényzselé felvitele
Fényzselé felvitele. Figyeljünk rá, hogy egyenletesen oszlassuk el az anyagot és ne folyjon a körömsáncba! StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba
Kész zselés köröm
Kész zselés köröm StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba

A műkörömépítő zselék számos formában, színben és kiszerelésben megvásárolhatók, így minden műkörmös megtalálhatja a számára legmegfelelőbb sűrűségű, állagú és színű anyagot. Felhasználásuk pedig olyan sokszínű, hogy csak a képzeletünk szabhat neki határt.

Értékeld 1-5-ig, mennyire tetszett az oldal
Eddig 13 értékelés | Átlag értékelés: 5

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hasznos tanácsok, érdekességek, újdonságok. Most azonnali tippeket-tanácsokat küldünk a választott szakmáidban!

Neved

E-mail

Hozzászólások

Jelenleg még nem érkezett hozzászólás a témában!

Írj egy hozzászolást *

Neved *

E-mail címed *

Neved a Facebookon

Hozzászólás beküldése

A legújabb bejegyzések
A legnépszerűbb őszi géllakkok - Mit diktál az őszi körömtrend 2021-ben? A legnépszerűbb őszi géllakkok - Mit diktál az őszi körömtrend 2021-ben?
Ludányi Fanni | 2021-09-22

Minden évszaknak megvan a saját színpalettája. Készülj fel blogunkkal a 2021-es év legtrendibb őszi géllakk színeire és díszítési megoldásaira! Tovább >>

Gél lakkKörömtrendekMűköröm
A Géllakk színek útvesztőjében - Bánj jól a színekkel A Géllakk színek útvesztőjében - Bánj jól a színekkel
Bosznay Réka | 2021-09-03

A Géllakk színek párosítása nagyon fel tud dobni egy géllakk szettet, de sokszor nem olyan egyszerű feladat ez. A cikkben megpróbálunk egy kis segítséget adni. Tovább >>

Gél lakkMűköröm
Vigyázz a szemedre Vigyázz a szemedre
Szentirmai Anna | 2021-07-06

Az emberi szem arra lett teremtve, hogy 5-6 méternél távolabbra tekintsen. A műkörmösök szeme viszont biztos, hogy nem :) Kicsit utánajártunk, hogyan vigyázz rájuk. Tovább >>

Műköröm
Legolvasottabb bejegyzések
Körömtrendek 2019 – Mi lesz a köröm divat 2018 után Körömtrendek 2019 – Mi lesz a köröm divat 2018 után
Ludányi Fanni | 2018-11-07

Mutatjuk mik lesznek a 2019 év legújabb körömtrendjei. 2018 után izgalmas évünk lesz a köröm divatban és műköröm formákban, legyen tél, nyár vagy éppen ősz. Tovább >>

KörömtrendekMűköröm
Szempilla lifting - Árak, Kellékek, Tartósság Szempilla lifting - Árak, Kellékek, Tartósság
Janó Szilvia | 2019-07-28

Mi az a szempilla lifting? És hogyan érhetjük el vele a látványos nyitott szem hatást? Most alaposan kivesézzük ezt a technikát. Gyertek, emeljétek velem a pillákat! Tovább >>

MűszempillaMűszempilla alátétMűszempilla ragasztó
Az allergia és a műszempilla - erre figyelj! Az allergia és a műszempilla - erre figyelj!
Kuti Ágnes | 2016-08-17

Ha tudod, hogy vannak általános allergiás tüneteid és műszempillát akarsz felrakni, légy nagyon körültekintő! Íme egy esettanulmány, én így jártam! Tovább >>

AllergiaMűszempillaMűszempilla ragasztó
Porcelán köröm – Minden amit a porcelán körömépítésről tudnod kell Porcelán köröm – Minden amit a porcelán körömépítésről tudnod kell
Koszta Dóra | 2019-03-23

A porcelán egy fantasztikus műkörmös alapanyag. Sokan ezt nem látják be, bár sok pozitív tulajdonsága van. A cikkben bemutatunk párat és építünk egy porcelán körmöt Tovább >>

MűkörömMűköröm képzés
A műkörmös és a fertőtlenítés - Horror tanmese megtörtént esetből A műkörmös és a fertőtlenítés - Horror tanmese megtörtént esetből
Raidl-Szőke Szilvia | 2017-07-05

Mindig az az unalmas eszköz és kézfertőtlenítés... Az órán is utáltam, mindig rám szóltak, ha kihagytam. A cikkből egyértelműen kiderül miért szólunk rátok! Tovább >>

Műköröm
Összes blog, témák szerint
Online tanfolyamok

Magánoktatás

MAGÁNOKTATÁS
StudioFlash beiratkozásBeiratkozás:

1027 Bp., Margit krt. 48. 1.em./7.
(11-es kapucsengő)
Hétfő-Péntek: 09.00-17.00, Szombat-Vasárnap: Zárva

+36 (70) 326 4014
+36 (1) 400 7398

info@studioflash.hu

Térkép >>

Ügyfélszolgálat
Urbán Zsófia
(70) 326 4014 | (1) 400 7398

Urbán Zsófia

Oktatásszervező
Ludányi Fanni
(70) 326 4014 | (1) 400 7398

Ludányi Fanni

Hírlevélfeliratkozás

Most azonnal hasznos tippeket-tanácsokat küldünk a választott szakmáidban!
Iratkozz fel: