Kristóf Csilla

Körömreszelők - Műanyag, Fém, Üveg és Papír - Minden, ami műköröm reszelő

Írta: | | << Vissza az összes blogtémához

Hozzászólások: 0

Címkék Műköröm

Ahogy az alapanyagok terén, úgy a reszelők esetében is egyre bővülő kínálattal találkozhatunk a szaküzletek polcain. Eltérő a formájuk, felületük, vastagságuk, és mind más-más anyaghoz és más munkafázisban hivatottak segíteni a munkánkat. Tegyünk rendet és nézzük meg, mikor melyik reszelő a legjobb választás számunkra!

StudioFlash gyémántporos reszelő

Fém reszelő - otthoni használatra

Bátran állíthatjuk, hogy a legnagyobb múltra visszatekintő reszelő a fém reszelő. Még talán nem is létezett műköröm, amikor ez a hasznos eszköz már minden valamirevaló kis manikűr szettben és női táskában ott lapult. Népszerűsége azóta is töretlen és hasznossága megkérdőjelezhetetlen. De mire is használjuk és miért?

A fém reszelő első és legfontosabb tulajdonsága, hogy anyagából adódóan nehezen kopik el és ellenáll a nedvességnek, tehát gond nélkül és bármennyiszer fertőtleníthető, nem csak UV boxban, hanem eszközfertőtlenítő sprayvel is. Felülete sokkal finomabb szemcsézetű, mint egy papír vagy műanyag reszelőnek, ezáltal a természetes köröm formázására kiválóan alkalmas. Műköröm esetében azonban nem tudjuk használni, mivel mérete és finom szemcsézete miatt örökkévalóság lenne vele egy forma- vagy felületreszelés.

Üveg és kerámia reszelők - óvatosság a gyenge körmöknek

Ritkán emlegetett és kevésbé ismert tagja a reszelők családjának az üveg reszelő. Felülete nagyon finom, szinte nem is érezni, hogy érdes. Kifejezetten a vékony, gyenge köröm ápolására, formázására szolgál. Használat közben, a súrlódás következtében felmelegszik, ezáltal zárja a köröm éleit, így megakadályozva, késleltetve annak lemezes törését. Hatalmas előnye, hogy szintén bármennyiszer fertőtleníthető. Érdemes megemlíteni még a kerámia reszelőket, melyek magas hőfokon, speciális eljárással készülnek, és az üveg reszelőhöz hasonlóan kiválóan megszüntetik a köröm lemezes repedezéseit.

StudioFlash Fertőtleníthető Műanyag Reszelők

Műanyag reszelő - a fertőtleníthető

A következő csoportba a fertőtleníthető műanyag reszelők tartoznak. A reszelőknek ezen fajtája több hasznos tulajdonságot ötvöz: műköröm reszelésére kiválóan alkalmas és ellenáll a nedvességnek, tehát fertőtlenítő spray használatával könnyűszerrel, gyorsan és többször is fertőtleníthető, így szinte teljesen eltüntethetőek a reszelési nyomok. Folyóvíz alatt, egy kefe segítségével újjá lehet varázsolni a poros, elszíneződött felületet.

A felület érdességét általában a reszelőkön feltüntetett számmal jelölik 80-180 között, és gondolhatnánk azt, hogy minél nagyobb a szám egy reszelőn az annál durvább, de ez pont fordítva van: a reszelőn feltüntetett szám az egységnyi felületen lévő szemcsék számát jelöli. Minél több szemcse van egységnyi területen, annál finomabb a reszelőnk felülete, mivel kicsi szemcsékből több fér el ugyanakkora helyen, mint nagyból.

Tehát:

Ezek a reszelők kombinált formában is megtalálhatóak a piacon, oldalanként eltérő erősségben. Nem csak a fenti erények következtében, de hosszú élettartama miatt is hibátlan alternatíva. Emellett számos formában kapható. Ez a választás egyéni ízlés, szokás kérdése, én a csónak formát preferálom.

StudioFlash FlashFile Papírreszelők

Papír reszelő – ha műkörmöt készítesz

Végül, de nem utolsó sorban szót kell ejtenünk a papír reszelőről, amit kimondottan műköröm készítéskor használunk. Felülete érdes, szemcsézete még a legfinomabb családtag esetében is durvább, mint egy fém reszelőnek.

TIPP: Műköröm készítésnél a természetes köröm előkészítésekor finom felületű, 180-as erősségű papír reszelőt használjunk, hogy ne sértsük meg a körömlemezt. A kész köröm formázására és felületreszelésre már használhatunk picit durvább reszelőt is.

A zselé könnyebben reszelhető anyag, mint a porcelán, így ennek felületi reszeléséhez - főleg, ha némi anyagtöbblettel sikerült elkészíteni a körmöt - mindenképp váltsunk erősebb reszelőre.

Formájukat tekintve számtalan változatban kapható, mindenki azt használja, ami neki a legjobban kézre áll. Én ebben is a csónak formát részesítem előnyben, mert íves oldalát kiválóan be lehet illeszteni a hátsó sánchoz, egyenes oldalával pedig szépen lehet szabadszélt igazítani. Felülete nagy, ezáltal hatékonyan lehet vele felületet reszelni.

StudioFlash FlashFile Papír Reszelő használat közben

Buffer - a köröm mattítás kulcseszköze

A reszelők családjába sorolhatjuk még a buffert, ami nekem személyes kedvencem.

A buffer gyakorlatilag egy szemcsézett felületű szivacs, ami a reszelő nyomait hivatott eltüntetni és a felületet tökéletesen elsimítani. Erőssége ennek szintén többféle lehet, közepesen erőset érdemes választani.

Polírozás - a természetes körmökhöz

A polírozó egy manapság egyre ritkábban használt tagja a reszelők családjának. Pedig nem egy elhanyagolható eszköz, csodássá varázsolhatjuk vele a természetes körömlemezt, és fedőfény hiányában a porcelán műkörmöt is.

Régen, amikor még nem léteztek ezek a szuper fedőfények, amik manapság már jelentős mértékben megkönnyítik a munkánkat és még porcelán körmöt hordott mindenki, akkoriban a műköröm felületét polírozással tudtuk fényessé varázsolni. Most is megtehetjük ezt - sőt, a jelenlegi OKJ vizsga követelmény szerint vizsgán így is kell.

A polírozókat abban az esetben is használhatjuk, ha valaki csak egy sima manikűrt szeretne lakkozás és minden egyéb nélkül. Szép egyenletessé és fényessé tudjuk tenni nem csak a műköröm, de a természetes körömlemez felületét is.

StudioFlash Csodafény Polír

A polírozóknak általában 2-3-4 oldala van, többféle szemcsézetű felülettel. Mindig mindegyik felülettel át kell menni a polírozandó felületen, mert itt a fokozatosság a lényeg. Egyre finomabb szemcsézettel polírozzuk a felületet, míg az tükörfényes nem lesz. Azok a polírozók, amiknek egyetlen típusú felülete van, közel sem képesek olyan ragyogóvá varázsolni a műköröm, vagy a természetes körömlemez felületét, mint a többféle felülettel rendelkezők. Az egyik legjobb polírozó a 3 oldalú Csodafény polír, melyen a legsötétebb felületével kell kezdenünk a munkát, utána a világosabb zöld felülettel folytatni, majd végül a fehér felület varázsolja az egész körmöt tükörfényessé. Fontos, hogy mindhárom fázison végig kell haladni, nem hagyható el egyik sem.

Ez a technika a természetes körmök kedvelőinek körében elterjedt, és népszerű megoldás, mely ápolt és ragyogó megjelenést biztosít a műkörmöt, vagy géllakkot nem viselő vendégek számára is.

Remélem egy kicsit sikerült segítenem, hogy könnyebb legyen a megfelelő reszelőt kiválasztani. Youtube csatornánkon többek között termékvideókat is találtok, ha szeretnétek többet tudni az egyes reszelőinkről!

Értékeld 1-5-ig, mennyire tetszett az oldal
Eddig 2 értékelés | Átlag értékelés: 5

Címkék Műköröm

StudioFlash hírlevél
Maradj velünk kapcsolatban!

Hasznos tanácsokért, érdekességekért, újdonságokért iratkozz fel hírlevelünkre, és webáruházunkban felhasználható 5%-os kuponnal jutalmazunk.
Szeretnék feliratkozni a hírlevélre

Hozzászólások

Jelenleg még nem érkezett hozzászólás a témában!

Írj egy hozzászolást *

Neved *

E-mail címed *

Neved a Facebookon

Hozzászólás beküldése

A legújabb bejegyzések
Nem építek, csak gél lakkozok! Lehet sikeres a műkörmös vállalkozásom? Nem építek, csak gél lakkozok! Lehet sikeres a műkörmös vállalkozásom?
Kristóf Csilla | 2023-06-20

Lehet-e sikeres a műkörmös vállalkozásod csak gél lakkozással? Ismerd meg stratégiáinkat, hogyan kommunikálj vendégekkel, ha nem szeretsz körmöt építeni! Tovább >>

FlashTalkMűköröm
Műköröm tippek - gyorsulj fel műkörmösként. Tanácsok a hatékonyságnövelésre Műköröm tippek - gyorsulj fel műkörmösként. Tanácsok a hatékonyságnövelésre
Pantoleon Aliki (Alice) | 2023-06-20

Növeld a hatékonyságod műkörmösként! Műköröm tippek az eszköz- és anyagválasztásról, csiszológépes technikákról a minőség megőrzése mellett, ami ugye a legfontosabb. Tovább >>

FlashTalkMűkörömGél lakk
Köröm pihentetése, Gyenge köröm, Köröm eltávolítása? Na mi a közös bennük? Köröm pihentetése, Gyenge köröm, Köröm eltávolítása? Na mi a közös bennük?
Kristóf Csilla | 2023-06-06

Kell-e pihentetni a körmöt? Ez a probléma egyidős a körmözéssel. Most ezt a témát fogjuk alaposan kivesézni. Megnézzük miért is lehet gyenge az a köröm valójában. Tovább >>

FlashTalkMűkörömGél lakk
Legolvasottabb bejegyzések
Szempilla lifting - Árak, Kellékek, Tartósság Szempilla lifting - Árak, Kellékek, Tartósság
Janó Szilvia | 2019-07-28

Mi az a szempilla lifting? És hogyan érhetjük el vele a látványos nyitott szem hatást? Most alaposan kivesézzük ezt a technikát. Gyertek, emeljétek velem a pillákat! Tovább >>

MűszempillaMűszempilla alátétMűszempilla ragasztó
Körömtrendek 2019 – Mi lesz a köröm divat 2018 után Körömtrendek 2019 – Mi lesz a köröm divat 2018 után
Ludányi Fanni | 2018-11-07

Mutatjuk mik lesznek a 2019 év legújabb körömtrendjei. 2018 után izgalmas évünk lesz a köröm divatban és műköröm formákban, legyen tél, nyár vagy éppen ősz. Tovább >>

KörömtrendekMűköröm
Amit a vendégnek tudni kell a műszempilla építésről és viselésről Amit a vendégnek tudni kell a műszempilla építésről és viselésről
Janó Szilvia | 2018-09-22

Új vendég esetén a műszempilla építés előtt nagyon fontos az igények felmérése és a megfelelő tájékoztatás az építésről és a szempillák viseléséről. Tovább >>

Műszempilla
Porcelán köröm – Minden amit a porcelán körömépítésről tudnod kell Porcelán köröm – Minden amit a porcelán körömépítésről tudnod kell
Koszta Dóra | 2019-03-23

A porcelán egy fantasztikus műkörmös alapanyag. Sokan ezt nem látják be, bár sok pozitív tulajdonsága van. A cikkben bemutatunk párat és építünk egy porcelán körmöt Tovább >>

MűkörömMűköröm képzés
A megerősített gél lakk technikáról feketén-fehéren A megerősített gél lakk technikáról feketén-fehéren
Kristóf Csilla | 2020-03-22

A megerősített gél lakk technikája egy remek eljárás! A blogban gyönyörű képeken és hasznos leírásokon keresztül végigvesszük születését, előnyeit és hátrányait Tovább >>

Gél lakk
Összes blog, témák szerint

Magánoktatás

MAGÁNOKTATÁS
Online tanfolyamok
StudioFlash beiratkozásBeiratkozás:

1027 Bp., Margit krt. 48. 1.em./7.
(11-es kapucsengő)
Hétfő: 09:00-18:00, Kedd-Csütörtök: 09:00-17:00, Péntek: 9:00-16:00 Szombat-Vasárnap: 09:00-15:00

+36 (70) 326 4014
+36 (1) 400 7398

info@studioflash.hu

Térkép >>

Ügyfélszolgálat
Németh Zsuzsanna
(70) 326 4014 | (1) 400 7398

Kocsis Zsuzsanna

Hírlevél feliratkozás

Most azonnal hasznos tippeket-tanácsokat küldünk a választott szakmáidban!
Iratkozz fel: