Janó Szilvia

Janó Szilvia

Szempilla Oktató / Mester Sminkes - Szépségtanácsadó / Social Media Asszisztens

Mesélj egy kicsit nekünk! Mi volt az első találkozásod a pillákkal?

Először, mint vendég találkoztam a műszempillákkal. Mindig is szerettem valamilyen műszempillát viselni, mert úgy éreztem, hogy kiemeli a tekintetemet, szebbé varázsolja az arcomat. Már akkor kipróbáltam a 3d műszempillát, amikor még csak az 1d szempillaépítés létezett Magyarországon, jó pár évvel ezelőtt (9). Építőként pedig úgy kerültem kapcsolatba a szempillákkal, hogy az első sminkoktatóm, Fodor Melinda hívta fel a figyelmemet, hogy ebben az irányban kellene tovább képezni magam, mert ő úgy látta, hogy van érzékem, türelmem, precizitásom a műszempilla építéshez. Ezek után vettem részt az első 3d szempilla tanfolyamon, Diószegi Beátánál a Ladylash oktatójánál.

Mi mozgat, mi adja a legtöbb energiát a pillás szakmában?

Széppé varázsolni a vendégeim arcát, szemét, tekintetét. Nincs olyan, akinek ez ne állna jól. Ők a bizalmukat helyezik belém és ennek mindig szeretnék megfelelni. Amikor meglátják magukat a tükörben, és imádják a látványt, az nagyon sok energiát tud adni.

Mi tesz boldoggá a pillás életben?

Új termékek kipróbálása nagy öröm számomra: bármikor és bármennyit. Imádom a szempilla termékeket, dekorációt. Szépítgetni a szalonomat, hogy a vendégeim maximálisan jól érezzék magukat nálam. A vendégek visszajelzése, ajánlása tesz boldoggá, ez a legnagyobb sikerélmény.

Mit tartasz a leghasznosabb képességednek?

Szempillaépítőként, legnagyobb erősségem, hogy meg tudom találni azt a szempilla szettet, ami a legjobban áll a vendégeimnek, el tudom találni az ízlésüket. Ebben segítségemre van természetesen, hogy sminkes is vagyok. Oktatóként pedig az, hogy nem felejtettem el az első lépéseimet, bizonytalanságaimat a szakmában. A legkevesebb stresszhelyzetet próbálom teremteni a tanfolyamokon, hogy fel tudjanak oldódni, merjenek kérdezni, élményeket mesélni. Interaktív legyen a tanfolyam, és jól érezzék magukat, még akkor is, ha természetesen közben értékelem a munkájukat.

Milyen eredményedre vagy a legbüszkébb?

1 éve kaptam lehetőséget a StudioFlash oktatói közé csatlakozni úgy, hogy nem oktattam korábban. Büszke vagyok rá, hogy szeretnek a tanítványok, hogy ajánlanak barátnőiknek, rokonaiknak, hogy nálam végezzék el a tanfolyamot és hogy hozzám szeretnének jönni továbbképzésekre.

Vannak esetleg a pillás szakmában példaképeid?

A Szépséggyár alapítója Gera-Király Anita és Nagy Zsinett (Zsinett lashes) szakmai tudását, tapasztalatát elismerem, követem a munkásságukat, példaképnek tekintem őket. Oktatóként viszont Lami Ildikó (Luxlash) személyisége, munkássága példakép számomra.

Oktatóként sokat dolgozol kezdőkkel. Mik a tapasztalataid a jelenlegi oktatási rendszerről?

A műszempilla oktatás szerintem sokat fejlődött az elmúlt években. Én még babafejen tanultam, emberi szempillát nem is építettem a tanfolyamon. Ehhez képest az én tanítványaim mindkét szemre applikálnak pillákat, van aki szinte teljes szettet tud építeni a tanfolyamon. Az 1 napos oktatás keretében meg tudom mutatni a helyes technikát, de ez csak az első lépés. Utána a tanulón múlik, hogy a tanultakat hogyan alkalmazza az életben és gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás és még egy kis gyakorlás. Oktatóként fontosnak tartom, hogy kedvet csináljak ehhez a szép szakmához, meglássák a szépségét, és elhivatott, szakmájukat szerető műszempilla stylistok kerüljenek ki az iskolánkból. A StudioFlash nagy erőssége, hogy nem engedjük el a tanulóink kezét, hanem a továbbiakban is segítségükre vagyunk, amikor megteszik ez első lépéseiket a szakmában, hogy tudjanak kérdezni, ha bármi problémájuk adódik, tudjanak képet küldeni a munkákról, hogy véleményezzük.

Mit tanácsolsz azoknak, akik most kezdik ezt a szép szakmát?

Szeressétek ezt a szép szakmát, legyetek elhivatottak és alázatosak, gondolkozzatok hosszútávon és képezzétek magatokat! Ezen kívül, nagyon fontos a sok gyakorlás és kitartás!

További munkatársaink

Németh Zsuzsanna

Németh Zsuzsanna

Felnőttképzési munkatárs / Ügyfélszolgálat - Shop asszisztens

"Minél rosszabbul állnak a dolgaid, annál jobban kell kinézned! (Coco Chanel)"

Tovább olvasom

Romsics Lilla

Romsics Lilla

Andragógus Szakmai és irodavezető

"Azt mondják, minél többet tud az ember, annál inkább rájön, hogy mennyi mindent nem tud még. (Szilvási Lajos)"

Tovább olvasom

Kiss Tünde

Kiss Tünde

Ügyfélszolgálat - Shop asszisztens / Műkörmös Szakoktató

"A nő szépsége nem az arcápolásból ered, hanem a lelkéből tükröződik: abból a törődésből, amit szerető szívvel ad, és abból a szenvedélyből, amit mutat. (Audrey Hepburn)"

Tovább olvasom

Csordás Edina

Csordás Edina

Mesterleveles Műkörmös Szakoktató

"Minden egyes lépcsőfok az utadon felfelé visz. Csak akkor éred el a csúcsot, ha az előtted álló lépcsőre fellépsz! (saját idézet)"

Tovább olvasom

Czintos Katalin

Czintos Katalin

Mesterleveles Műkörmös Szakoktató

"Válassz olyan szakmát, amit szeretsz, és akkor soha az életben nem kell dolgoznod. (Confucius)"

Tovább olvasom

Godáné Kürti Viktória

Godáné Kürti Viktória

Mesterleveles Műkörmös Szakoktató

"Minden a rendelkezésedre áll ahhoz, hogy valóra váltsd az álmaidat. Eljött az idő, hogy teremts. (Alison Davies)"

Tovább olvasom

Szentpéteri-Banka Éva

Szentpéteri-Banka Éva

Mesterleveles Műkörmös Szakoktató

"Az elhivatottság valóra váltja az álmokat. (Kobe Bryant)"

Tovább olvasom

Pantoleon Aliki (Alice)

Pantoleon Aliki (Alice)

Műkörmös szakoktató - Oktató mentor

"Nincs lehetetlen, csak olyan lehetőség, amire eddig nem gondoltunk! (Finy Petra)"

Tovább olvasom

Borsné Pap Viktória Tiara

Borsné Pap Viktória Tiara

Műkörmös szakoktató

"Az eredetiség a kreativitással kezdődik: egy egyszerre újszerű és hasznos koncepció létrehozásával. De ezzel még nincs vége. Azok az emberek az eredetiek, akik valóságga változtatják a víziójukat. (Adam Grant)"

Tovább olvasom

Klapka-Szeitl Nikolett

Klapka-Szeitl Nikolett

Műköröm és Pedikűr Szakoktató

"Egy jó szakembernek továbbképzésekre kell járnia, hogy lépést tartson a fejlődéssel. Aki most fontolgatja, hogy belekezd ebbe a szépészeti szakmába, annak kitartást és jó tanulást kívánok."

Tovább olvasom

Deliné Truppel Tamara

Deliné Truppel Tamara

Szempillaépítő Szakoktató

"Az elegancia az egyetlen szépség, ami soha nem fakul. ( Audrey Hepburn)"

Tovább olvasom

Keller Zsuzsanna

Keller Zsuzsanna

Vendég szakoktató

"A tanításban nem az a legtöbb, hogy az ember azt a tudást, amit évtizedes elméleti és gyakorlati munkával megszerzett, továbbadja, hanem … az ember önmagát adja tovább. A személyiségét. A példát. (Galgóczi Erzsébet)"

Tovább olvasom

Hollós Rebeka

Hollós Rebeka

Webáruház koordinátor

"Ha csak olyat csinálsz, amit tudsz, sose leszel több annál, ami most vagy. (Kung Fu Panda c. film)"

Tovább olvasom

Tóth Hajnal

Tóth Hajnal

Grafikus

""A kitartás olyan, mint a szivárvány,amelynek végén a siker vár.""

Tovább olvasom

Horváth Csaba

Horváth Csaba

Web & Design | CEO

"Informatikusként és marketingesként boldoggá tesz, amikor látom a munkám gyümölcsét, hogy szeretik a weboldalunkat, a képeinket, a videóinkat és szívesen csatlakoznak a közösségünkhöz."

Tovább olvasom

Koszta Dóra

Koszta Dóra

Oktatásszervező | CEO

"A kedvenc idézettemmel szeretnék élni: „Minden álmunk valóra válhat, ha van bátorságunk a nyomukba eredni!” – Walt Disney"

Tovább olvasom