Surman Andrea

Balerina köröm, a legkedveltebb körömcsoda

Írta: | | << Vissza az összes blogtémához

Hozzászólások: 2

A balerina körömforma az "ilyen nincs és mégis van" kategória a körömformák között. A verseny körmösök, oktatók nem igazán ismerik el a létét, miközben a szalonokban hatalmas népszerűségnek örvend.

Maga a forma a balettcipőről kapta a nevét, ezek után már adja is magát, hogy az egyik legnőiesebb körömforma. Általában a hosszú körmök kedvelőinek nagy szerelme, illetve akkor ajánljuk, ha optikailag nyújtani szeretnénk a vendégünk ujjait. A Balerina köröm egy erősen szűkülő mandula köröm, melynek egyenesre van építve a szemközti éle.

Bizony buktató itt is van! Hiszen ha nem szépen reszeljük, inkább egy elrontott, csámpás kocka körömnek definiálhatjuk, illetve nagyon könnyű formázásnál kireszelni a sarokpontjait (gyakori hiba), amivel aztán meggyengítjük a statikáját. Anyagcsoportban készíthetjük zseléből, porcelánból és akrylgel-ből is. Tehát mondhatni minden igényt kielégítőnek.

De vegyünk csak mindent lépésről lépésre szemügyre. Hiszen mi itt a StudioFlash-nél az "apró betűkre" is felhívjuk a figyelmet, mert a szakma szerelmesei vagyunk!

Balerina körömforma

Évek óta fent van a trend palettán. Itt rögtön meg is ragadnám az alkalmat, hogy kihangsúlyozzam, a Balerina körömformához kell a hosszú köröm! Rövidebb körmöknél nem fogjuk azt az élményt okozni vele, mint amit ez a "csodaforma" hordoz magában.

Gondoljunk csak egy rövidebb hegyes mandula körömre, jaj... Sokkal inkább szebb és esztétikusabb akkor már egy oválisabb forma. Ez is a mi dolgunk eldönteni, mert a vendégeknek az internetes, agyon filterezett körömképek nem adják vissza a valóságot.

Ezt a Balerina körömforma esetében úgy fordítanám le, hogy ha rövidebb körömhossz, akkor inkább szalonkocka! Tehát a Balerina köröm "M"-es méretnél kezdődik! Még a legkisebb, legducibb ujjakból is gyönyörűen szép kezeket tudunk varázsolni vele. Ez kell nekünk! Mert az elégedett vendégmosoly a mi doppingunk a szakmában! Tehát, a megfelelő hosszúságú és a kecsesen átmenetben szűkülő körömforma a mi balerinánk! Ennek rejtelmeibe vezetünk be, hogy te is légy "varázsló" egy vendégmosolyért!

Balerina köröm készítése

Végy egy hosszú körmöt kedvelő vendéget! :-)

 1. A körömlemez gondos előkészítésénél nem csak arra figyelünk, hogy alaposan hátratoljuk a szarupárkányt és elakadás mentesen lekaparjuk a körömlemezre tapadt bőrt, hanem arra is, hogy hibátlanul mattítsuk a felületet 180-as reszelővel a tökéletes tapadásért. A szabadszélt teljes egészében lereszeljük, mert a sablont pontosan illeszteni fogjuk, hiszen a hajlított körömformáknál ez az első lépés.
 2. Előkészítő anyagnak Nail Prep-et és savmentes Primert használok.
 3. Sablonfelhelyezésnél arra figyelek, hogy szalonkörömnek megfelelően, egyenesen teszem fel a sablont. (Nem érnek egymásra a sablon fülei) A sablonom elejét egy szűkülő cső formában zárom össze. Ha te is STUDIOFLASH –es sablont használsz, akkor nagyon könnyű dogod lesz, mert a könnyítéshez szükséges segédvonalat tudod használni, hiszen a még kecsesebb formáért, akár hajlíthatjuk is ezt a csodakörmöt.
 4. Clear zseléből alapréteget viszek fel először a saját körömre, majd kialakítom a szabadszélt a kívánt hosszra. Figyelek arra, hogy ne legyen vastagabb a körömlemeznél, vagyis szintbe emelem. 20 mp lámpázás után hajlító csipesszel először a sarokpontoknál hajlítom a körmöt, majd utána a teljes szabadszélen lassan áthúzom a csipeszt. Ha van C-ív megtartó csipeszed, akkor azzal együtt mehet vissza a lámpába.
 5. Felviszem a Cover zselémet a már jól megtanult módon. Előbb a meghosszabbítandó körömágyi rész közepére teszem a gombócom, majd a sarokpontokig húzva kialakítom a mosolyvonalam negatívját. A szarupárkány felé elvékonyítom az úgynevezett "lenövésmentességért". Ismét mehet a lámpába.
 6. Folytatom a munkám magasítással. Clear zselével megemelem a meghosszabbított körömágyat, majd ismét lámpázom.
 7. Fixálás után megreszelem 180-as reszelővel és fa reszelővel a meghosszabbított körömágyat, a tökéletes mosolyvonalért, illetve a körömsáncok felöli részét is megreszelem szinte teljesen készre.
 8. Kialakítom White zseléből a szabadszélt. Most, hogy van egy gyönyörűen megreszelt negatívom hozzá, tökéletes is lesz! Ismét lámpázom.
 9. Vékony Clear zselével áthúzom a teljes körömfelületet, kialakítom a c-ívet, majd köttetem.
 10. Fixáljuk, formázzuk, majd olajozzuk a kész körmöt. :-)
Bőrfeltolás, kaparás
A körömlemez gondos előkészítése. StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba
Cuticula igazítása
A StudioFlash fecske bőrvágó ollóval könnyedén el tudjuk távolítani a fölösleges bőrt, a tökéletes élzáródásának köszönhetően. StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba
körömlemez előkészítése
Körömlemez előkészítése StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba
Körömlemez zsírtalanítása
A felválás elkerülésének érdekében használj nail prep-et, savas primert és savmentes primert StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba
Sablonfelhelyezés
A műkörmös sablon pontos illesztése létfontosságú a körömforma szempontjából. StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba
StudioFlash Rose Nail From - Sablonfelhelyezés
A StudioFlash Rose Nail Form műkörmös sablon alkalmas extrém formák elkészítéséhez is. StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba
Alapréteg
Vékonyan visszük fel az alapréteget 6-os zselés ecsettel StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba
Körömhajlítás
15 másodperc LED lámpázás után a köröm hajlításához körömhajlító csipeszt használunk. StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba
C-ív megtartó csipesz, clips
A "C" ív megtartó csipesz segítségével tovább lámpázzuk a kötési idő végéig. StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba
Körömágy-hosszabbító zselé felvitele
Lenövésmentes ecsettechnikával alakítjuk ki a felületet. StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba
Köröm magasítás
Sűrű Clear építő zselével elkészítem a magasítást. StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba

Balerina köröm reszelése

Ennél a körömformánál pontos reszelést kell alkalmaznunk!

 1. Első lépésben az alsó párhuzamot adjuk meg a körömnek.
 2. Oldalsó párhuzam: (Itt kicsit kitérnék a párhuzam reszelés fontosságára.)
  -1. az ujjcsonttal párhuzamosan fut a reszelő
  -2. a reszelőm mindkét oldalából ugyanannyit látok
 3. Szarupárkány körüli már csak igazítás, mert itt már menet közben megreszeltük.
 4. Hossz kialakítása
 5. Szabadszél formázása. Döntöm a reszelőmet, hogy a szűkülő formát megadjam a szabadszélnek. Vigyázok, hogy a sarokpontok megmaradjanak, tehát nem fordítom a sarokponton túl a sáncokba a reszelőmet! Viszont figyelek arra, hogy ne legyen ugrás a párhuzamom és a szabadszéli rész között, úgynevezett átmentet reszelek.
 6. Felület reszelés. Ha a sablonunk felhelyezése jó volt, akkor az él vastagságnak megfelelően vékonynak kell lennie mindenhol.
 7. A legvégén lefinomítjuk a reszelésünket bufferrel.
Mosolyvonal kialakítása
Reszelő segítségével merőleges oldalfalat alakítok ki a mosolyvonalhoz. StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba
Reszelt mosolyvonal
Mosolyvonal oldalfalának merőleges kialakítása. StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba
Köröm felületreszelés
Körömfelület formázása, korrigálása. StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba
franciavég kialakítása
Franciavég kialakítása, én ehhez egy extrém fehér zselés választottam StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba
Műkörmös sablon eltávolítása
A sablon körültekintően ajánlatos kibillenteni a köröm alól, hogy elkerüljük a meghosszabbított szabad szél letörését. StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba
C-ív kialakítása
Utolsó építő rétegként C-ív kialakítása clear építő zselével. StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba
A köröm szabad szélének formázása
Érdemes alulról is ellenőrizni a köröm szabad szélét. StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba
Köröm felület finomítása
Köröm felület finomítása StudioFlash buffer segítségével. StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba
Fényzselé használata
Fényzselé segítségével visszaadjuk a köröm fényét. StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba
Az elkészült balerina köröm
Íme az elkészült balerina köröm StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba
Bőrolajozás
A bőrolajozással semlegesítjük a felvitt kémiai anyagokat. StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba

Jó munkát kívánok! :-)

Értékeld 1-5-ig, mennyire tetszett az oldal
Eddig 67 értékelés | Átlag értékelés: 4.9
StudioFlash hírlevél
Maradj velünk kapcsolatban!

Hasznos tanácsokért, érdekességekért, újdonságokért iratkozz fel hírlevelünkre, és webáruházunkban felhasználható 5%-os kuponnal jutalmazunk.
Szeretnék feliratkozni a hírlevélre

Hozzászólások

Nagyné Török Ildikó
2019-08-07 12:38

Kedves Stúdió Flash
az építés gyönyörű,és köszönöm nagyon hasznos volt számomra....érdeklődni szeretnék,hogy tudok tőletek online rendelni sablont,bőrvagó ollót...stb. Segítségeteket nagyon köszönöm, további jó munkát,sok sikert kívánok üdv.Nagyné Török Ildikó

Válasz erre

StudioFlash Oktatóközpont
2019-08-07 13:02

Facebook oldalam

Szia :)
Nagyon örülünk, hogy tetszett a cikk :)
A szükséges eszközöket pedig a https://www.studioflash.hu/webaruhaz/ címen tudod megvásárolni online :)
Vagy kattints a menünél jobb fent a webáruház menüpontra

Válasz erre

Írj egy hozzászolást *

Neved *

E-mail címed *

Neved a Facebookon

Hozzászólás beküldése

A legújabb bejegyzések
Nem építek, csak gél lakkozok! Lehet sikeres a műkörmös vállalkozásom? Nem építek, csak gél lakkozok! Lehet sikeres a műkörmös vállalkozásom?
Kristóf Csilla | 2023-06-20

Lehet-e sikeres a műkörmös vállalkozásod csak gél lakkozással? Ismerd meg stratégiáinkat, hogyan kommunikálj vendégekkel, ha nem szeretsz körmöt építeni! Tovább >>

FlashTalkMűköröm
Műköröm tippek - gyorsulj fel műkörmösként. Tanácsok a hatékonyságnövelésre Műköröm tippek - gyorsulj fel műkörmösként. Tanácsok a hatékonyságnövelésre
Pantoleon Aliki (Alice) | 2023-06-20

Növeld a hatékonyságod műkörmösként! Műköröm tippek az eszköz- és anyagválasztásról, csiszológépes technikákról a minőség megőrzése mellett, ami ugye a legfontosabb. Tovább >>

FlashTalkMűkörömGél lakk
Köröm pihentetése, Gyenge köröm, Köröm eltávolítása? Na mi a közös bennük? Köröm pihentetése, Gyenge köröm, Köröm eltávolítása? Na mi a közös bennük?
Kristóf Csilla | 2023-06-06

Kell-e pihentetni a körmöt? Ez a probléma egyidős a körmözéssel. Most ezt a témát fogjuk alaposan kivesézni. Megnézzük miért is lehet gyenge az a köröm valójában. Tovább >>

FlashTalkMűkörömGél lakk
Legolvasottabb bejegyzések
Szempilla lifting - Árak, Kellékek, Tartósság Szempilla lifting - Árak, Kellékek, Tartósság
Janó Szilvia | 2019-07-28

Mi az a szempilla lifting? És hogyan érhetjük el vele a látványos nyitott szem hatást? Most alaposan kivesézzük ezt a technikát. Gyertek, emeljétek velem a pillákat! Tovább >>

MűszempillaMűszempilla alátétMűszempilla ragasztó
Körömtrendek 2019 – Mi lesz a köröm divat 2018 után Körömtrendek 2019 – Mi lesz a köröm divat 2018 után
Ludányi Fanni | 2018-11-07

Mutatjuk mik lesznek a 2019 év legújabb körömtrendjei. 2018 után izgalmas évünk lesz a köröm divatban és műköröm formákban, legyen tél, nyár vagy éppen ősz. Tovább >>

KörömtrendekMűköröm
Amit a vendégnek tudni kell a műszempilla építésről és viselésről Amit a vendégnek tudni kell a műszempilla építésről és viselésről
Janó Szilvia | 2018-09-22

Új vendég esetén a műszempilla építés előtt nagyon fontos az igények felmérése és a megfelelő tájékoztatás az építésről és a szempillák viseléséről. Tovább >>

Műszempilla
Porcelán köröm – Minden amit a porcelán körömépítésről tudnod kell Porcelán köröm – Minden amit a porcelán körömépítésről tudnod kell
Koszta Dóra | 2019-03-23

A porcelán egy fantasztikus műkörmös alapanyag. Sokan ezt nem látják be, bár sok pozitív tulajdonsága van. A cikkben bemutatunk párat és építünk egy porcelán körmöt Tovább >>

MűkörömMűköröm képzés
A megerősített gél lakk technikáról feketén-fehéren A megerősített gél lakk technikáról feketén-fehéren
Kristóf Csilla | 2020-03-22

A megerősített gél lakk technikája egy remek eljárás! A blogban gyönyörű képeken és hasznos leírásokon keresztül végigvesszük születését, előnyeit és hátrányait Tovább >>

Gél lakk
Összes blog, témák szerint