ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

+36 (70) 326 4014

OKTATÁSI KÖZPONT

1027 Bp., Margit krt. 48. 1.em./7.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON

naponta frissülő hasznos tartalom

WEBÁRUHÁZ

15000 Ft fölött ingyen szállítunk!

StudioFlash Szakmai blog

Koszta Dóra

Egy műkörmös titokzatos allergiájának története

Írta: | | << Vissza az összes blogtémához

Hozzászólások: 29

Vele történt: Dudás Brigitta – végzett műköröm OKJ-s tanulónk

Sziasztok! Szeretném veletek megosztani az allergiám történetét! Pont egy éve kezdtem el ezt a gyönyörű kreatív szakmát. Sajnos az elmúlt hetekben, könnyek között arra kellett gondolnom, hogy ennek a karriernek vége!

De hogy is kezdődött? Talán fél éve elvállaltam egy kedves barátnőmet, aki minden áron porcelán körmöket szeretett volna. Sajnos a munka 6 órába telt, mert nem egy volt az elképzelésünk a műköröm hosszát illetően, többször kellet építeni, mert ő rövid körmöt akart, de lett belőle L-es méretű, higiéniai szabályokat betartva és minden mást, amit az iskolában tanultam. Másnap szörnyű viszketést tapasztaltam a kezemen. Jártas vagyok az allergiában, így rögtön tudtam, hogy ez is az lesz! Logikusan a porcelánra gondoltam! Eltávolítottam minden porcelánt, eszközöket, reszelőket, amik bármilyen formában is kapcsolódtak a porcelánhoz.
Gondoltam ezzel mindent le is tudtam...

Idegi alapon?

De nem... Általában egy hónapban 2 hetet dolgozok, mivel van egy másik állásom is, sajnos csak így fér bele az időmbe. Szóval 2 hét alatt be is gyógyult a kezem. Majd ismét következett a húzós két hét vendégekkel tele! Nyugodt szívvel kezdtem bele a munkába, hiszen mi probléma lehetne. Már az első munkanap után tapasztaltam éjszaka az elviselhetetlen viszketést, próbáltam a kezemet hűteni jeges vízzel, mert már annyira be volt dagadva, hogy nem tudtam ökölbe szorítani a kezem. Irány a bőrgyógyászat! Persze nálunk úgy van, hogy kb. 2 hetes várakozási idő van, így csak később kaptam időpontot a doktornőhöz. Természetesen addigra elmúlt, így megmutatni nem tudtam, de egyértelműen el tudtam magyarázni, hogy mi történt és hogyan. Kedves doktornőtől kaptam egy kenőcsöt, aki azt mondta, hogy ő tudja mi ez, mert sok körmös páciense van, akiknél ugyanez a probléma. Elmondása szerint ez allergia és idegi alapon, szigorúan csak melegben jön elő... Ám legyen!

A csoda krém

Ismét következett a 2 hét műkörmözés és a probléma ismét előjött. Rutinosan elkezdtem használni a csoda krémet, amit kaptam, de mondanom se kell, se a viszketést, se a fájdalmat nem enyhítette. Gondoltam, így akut problémával rá török a doktornőre, hogy nézze meg még tomboló fázisban. A doktornő pontosan ugyanazt mondta, amit az első alkalommal, mire én fennhangon közöltem vele, hogy pedig a krém az semmit nem ér. Erre közölte velem, hogy lehet allergia tesztet csinálni, meg lehet gyógyszert is szedni, de inkább csak kenje kicsit másképpen, mint először mondta.

Munka után előjött a műkörmös allergiám

Ismét eltelt 2 hét, kezem rendbe jött, kezdődik a meló. A probléma ismét jelentkezett. Emlékszem, hajnali kettőkor tört rám a viszketés és a fájdalom. Már sírtam és azon gondolkodtam, hogy abba kell hagyni a műkörmözést, mert már elviselhetetlen a fájdalom és nehezen gyógyul és már nagyon csúnya a kezem. Akkor éjszaka elővettem okos kis telefonom és átolvastam az éjszakát blogokat, orvosi véleményeket, kollégák tapasztalatát, mindent keresve. Sok baromságot olvastam és persze sok hasznos dolgot is.

A műkörmös allergiám másnap

Elkezdtem saját magam utána járni a dolgoknak, először márkát váltottam. Jól felszerelt kis üzemem van, gondolhatjátok mi pénz volt márkát váltani, de gondoltam nem számít. Sajnos nem használt, a probléma ismét jelentkezett. Ilyenkor mindig meg kellett várnom, hogy elmúljon teljesen az allergia tünetei, hogy a tesztelésem sikeres legyen. Következő lépés az előkészítő folyadékok lecserélése volt és minden más folyékony dolog az asztalomon, körömlakklemosó, fixáló, fertőtlenítők stb. de a probléma ismét előjött, semmi nem segített.

Nem akarom abba hagyni


Ezek után elrohantam egy másik orvoshoz, szinte könyörögve, hogy segítsen, mert nem akarom abba hagyni, szeretem a körmözést. Hát nem volt valami kedves, meg sem nézett.
Újra leültem gondolkodni. Kerestem az okokat. Porcelán esetében kijött az allergia, de nem múlt el az anyag elhagyása után sem. Zselé pedig 12 éve van az ujjamon, ugyan más márkájú, mint amivel elkezdtem dolgozni, de mikor átváltottam rá, a probléma nem szűnt meg. Előkészítő folyadékok cseréje után is tapasztaltam a problémát.

A műkörmös allergiám hajnali kettőkor

A műkörmös allergiám hajnali kettőkor 2

Sajnos semmi nem vált be, akkor most kell befejezni... De utoljára meg egyszer megpróbálom! Első vendég - kicsi köröm töltés. Míg a géppel reszeltem, kesztyűt viseltem, majd portalanítottam, ezután levettem a kesztyűt és kesztyű nélkül folytattam a munkát. Második vendég - hosszú hegyes köröm töltés, a kesztyű egészen az előkészítő folyadékig rajtam volt. Az allergia éjszaka megint előtört!

A műkörmös allergiám egy héttel a történttek után

Ismét elővettem éjszaka a telefonom és ekkor találtam rá a LATEX allergiára. Nézegettem a képeket és iszonyú nagy volt a hasonlóság a képek és az én sebeim között. Másnap elrohantam az orvoshoz, aki persze közölte velem, hogy ilyenkor nem tudják megcsinálni az allergia tesztet, mert meleg van, majd szeptemberben... hát köszi.

Felhők felett járok


Következő napra vártam egy vendéget, gondoltam most vagy soha! Az aktuális sebeket leragasztottam, majd kesztyű nélkül estem neki a munkának. Le sem poroltam magam, a zselét többször a kezemre kentem direkt, de még a folyadékokat is, ha már lúd legyen kövér alapon. Eljött az éjszaka, rettegtem, izgultam, féltem, de reménykedtem, majd gyorsan elaludtam és reggel az órám csipogására keltem! Se viszketés, se égő érzés, se duzzanat, se semmi! Felhők felett járok!
Értékeld 1-5-ig, mennyire tetszett az oldal
Eddig 17 értékelés | Átlag értékelés: 4.6

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hasznos tanácsok, érdekességek, újdonságok. Most azonnali tippeket-tanácsokat küldünk a választott szakmáidban!

Neved

E-mail

Hozzászólások

Zsanett
2019-01-22 17:17

Szia

Nekem ugyan ilyenek a kezeim ilyen sebesek,de nem tudom,hogy a gél lakktól vagy az elemes ledlámpától ami úgy néz ki mint egy kis elemlámpa!nagyon durván viszket és fáj és a bőr is válik le!
Segítséget előre is köszönöm! :)

Válasz erre

Raidl-Szőke Szilvia
2019-01-22 22:21

Szia Zsanett!

Sajnos a tünetekből nem derül ki, hogy mire vagy allergiás, hiszen bármi okozhat ugyanilyen tüneteket. A blogban szereplő tanulónknak latex allergiája van, de ha pl. az előkészítő folyadékra allergiás valaki, attól is nézhet ki ugyanígy a keze.
Az allergia okozójának a kiderítése, mindig egy nehéz, hosszadalmas folyamat. Lehetsz érzékeny az előkészítő folyadékokra, magára a géllakk valamelyik összetevőjére, bőrolajra, fertőtlenítőre stb. Csak úgy tudod kiszűrni, ha külön-külön egyenként kipróbálod és megfigyeled, hogy melyiknél jön elő.
Remélem tudtam segíteni.
Üdvözlettel:
Raidl Szőke Szilvi
Mester oktató

Válasz erre

Zsanett
2019-01-23 17:22

Köszönöm szépen a választ! :)

Válasz erre

Annamária
2019-04-26 15:18

Kedves Zsanett!
Én laikus műkedvelőként most már magam készítem a körmeim. Korábban körmöshöz jártam. Kb. 3 hónapja a kisfiam 3 hós kora körül kezdődött ugyanezekkel a tünetekkel. Egy-két hónapig kínlódtam, próbálkoztam. Mindenféle hypoallergén zselét kipróbáltam. Elmentem bőrgyógyászhoz, miután a neten utána olvastam. 100%-ra vettem, hogy a zselére, géllakkokra vagyok allergiás. Elküldtek standard epikután tesztre. Negatív lett. Azt hittem, az akrylátokra vagyok allergiás. Vissza mentem a bőrgyógyászhoz, hogy fogászati sort tetessek fel. Abban vannak az akrylátok. Két okból nem javasolta: egyrészt, mert nem ezzel foglalkozom, másrészt pedig mert egy éven belül nem igen raknak fel másik tesztet. Úgy jöttem el, hogy itt nem lesz már műköröm. Elkezdtem sima lakkokat használni. A tudatom tele volt azzal, hogy másnapra lepattogzik az egész. Gondoltam javítunk a helyzeten, teszek alá nail prepet.... Így is történt, majd a horror árú CND sima lakkal pirosra festettem. Éjszaka iszonyat viszketésre ébredtem. Még akkor le is mostam. Rá kellett jönnöm, hogy nem a zselére, hanem az előkészítőre vagyok allergiás. Melyik összetevőjére, azt nem tudom. Egy héttel később, a fogorvos sógornőm elmesélte, hogy ő a primertől viszket és hámlott le a bőre. Ő tiszta alkoholt használ. Majd rávilágított arra, hogy ha az akrylátokra volnék allergiás, akkor már régen kiderült volna, hiszen van fehér tömésem. Szóval sajnos az egészségügyben nem sikerült utána járni, konkrétan mi allergizál. Azóta megint van fent zselé és géllakk. Úgy tűnik, rendben vagyok.

Válasz erre

Kicsi lány
2019-11-28 13:50

Facebook oldalam

Én is az előkészít folyadékra vagyok allergiás.. Most egy ideje pihentetem a körmöm de akkor én is megpróbálom az alkoholt.. Remélem segít. És lehet újra szép körmöm. :)

Válasz erre

Egy valaki
2019-05-02 19:56

Nekem is nagyon sokan mondták hogy sima al koholt hasznaljak

Válasz erre

Andrea
2019-01-31 10:31

Kedves Brigitta!

nekem a géllaktól is és a porcelántól is (már kiszűrtük) ugyanilyen tüneteim vannak. Segítenél mi az az alapanyag amit kipróbálhatnék.nagyon szeretném, de a viszketés, a hólyagocskák miatt nem tudom.köszönöm válaszodat, köszönöm, Andrea

Válasz erre

Raidl-Szőke Szilvia
2019-01-31 10:53

Kedves Andrea!
Első körben megnézném, hogy biztosan minden géllakkra és porcelánra így reagálsz-e (2-3 márkát érdemes lenne kipróbálni, hiszen összetételben lehetnek eltérések). Ha igen, akkor még az akrilgélekkel próbálkoznék, mert van olyan tapasztalat, hogy porcelán allergiásoknál az működött.
Remélem tudtam segíteni!
Üdvözlettel:
Raidl Szőke Szilvi
Mester oktató

Válasz erre

Egy valaki
2019-05-02 19:55

Nekem ugyan ez csak én egyből leszedtem a körmeimet zsemlével készítem és váltottam porcelanra de ugyan olyan volt mint amikor zsemlével csináltam én orvoshoz nem mentem vele hanem itthon egy sima testápoló val kezdtem el kenni és kb két nap alatt elmúlt nekem is úgy volt hogy aludni nem tudtam csak ha hideg vízbe martotam a kezem volt hogy sírva keltem, amikor mosogatás vagy fürödtem akkor égetett a melegtől és én inkább észt abba hagytam pedig nagyon szeretem csinálni.

Válasz erre

Egy valaki
2019-05-02 19:58

Bocsanat ott él rontottam zselével készítettem

Válasz erre

dóra
2019-08-17 12:47

sziasztok de az nemderült ki mit használ az allergiára

Válasz erre

Koszta Dóra
2019-08-17 16:50

Szia! Sajnos az allergiás bőrtünetekre nem nagyon használnak a “házi praktikák” és a recept nélküli készítmények. Teljesen csak akkor múlik el, ha a szervezetünk nem találkozik többet az allergénnel, a már meglévő tüneteken pedig az orvos álltal felírt készítmények tudnak enyhíteni.

Válasz erre

Urbanovics Klaudia
2019-08-28 15:40

Sziasztok!

Én régóta körmzök minden nap, napi 11 órában, viszont 10 hónapja egy új szalonba kerültem. Az első 2 hónapban nem volt semmi baj, utána elkezdett zsibbadni a nyelvem, égett az egész bedagadtak az ujjaim, hámlottak és pokolian viszkettek!Idővel a nyelvzsibbadás emúlt, de aztán ismét előjött ég az egész mint mikor megégeted a nyelved, az egész nyálkahártyám belülről,száraz ...... a viszketés az alkaromig is leterjedt. Én cérna kesztyűt használok, nem latexet pont mert félek a latex allergiától. Porcelánnal nem dolgozok.
Segítsetek, nagyon sok az anyag amit használok nemtudom mindet tesztelni, de nagyon aggódok, hogy esetleg nagy baj lesz belőle..... biztos hogy azoktól van az allergiám igaz? tapasztalt már valami nem csak a kezén de a szájában is allergiás reakciót körmös anyagoktól?

Válasz erre

StudioFlash Oktatóközpont
2019-08-28 16:03

Facebook oldalam

Szia!

Az allergiás reakciók közé tartoznak a nyálkahártyán megjelenő tünetek is. Nem akarlak ijesztgetni, de ezzel nem szabad játszani, mert könnyen kialakulhat olyan mértékű duzzanat is, ami elzárhatja a légutakat és akár fulladáshoz is vezethet. Ez leginkább gyógyszerallergiánál fordul elő, de más típusnál sem kizárt. Azonnal orvost javaslok!

Válasz erre

Ildikó
2019-12-28 19:22

Azt szeretném kérdezni, hogy vörös hajú, fehér bőrűeknek tényleg, egyáltalán nem szabad használni a köröm UV lámpát?

Válasz erre

Raidl-Szőke Szilvia
2020-01-03 13:43

Szia Ildikó!
Ez teljesen megalapozatlan "városi legenda".
Írhatnám itt a fizikával és a számokkal való bonyolult alátámasztását, de talán úgy a legérthetőbb, ha azt írom, hogy egyetlen percnyi!!! nyári napozással több uv sugárzásnak vagy kitéve, mint az egész éves géllakkozás alatt. Úgyhogy ez ne tartson vissza a körmeid szépítésétől.

Válasz erre

AndreaZsofia
2020-01-02 20:06

Sziasztok,akkor az előkészítő folyadék helyett sima gyógyszertári alkohol? Se zsírtalanító,sem tapadáselősegítő?

Válasz erre

Raidl-Szőke Szilvia
2020-01-03 13:51

Szia Andrea!
A műköröm megfelelő tapadása sok mindentől függ az előkészítő folyadékokon kívül. Ha tudod, hogy az előkészítőkre vagy allergiás, nyugodtan kipróbálhatod az alkohollal való helyettesítést, de azt tudnod kell, hogy azzal maximum a nail prepet fogod kiváltani, a primert sajnos nem, mert tapadássegítő funkciója nincs. Ettől függetlenül érdemes kipróbálni, mert, ha megfelelően készítesz elő, jó a műköröm statikája és sincs semmi befolyásoló körülmény (extra vékony "tojáshéj köröm, vagy kanál köröm stb.),akkor jó esély van rá, hogy primer nélkül is tartós lesz.

Válasz erre

Kicsi lány
2020-01-04 15:01

Facebook oldalam

Elvagyok keseredve. Egy ideje nem tudok zselés körmöt elviselni a kezemen. Lehet allergiás lettem rá? Régen nem volt semmi baj nem volt piros a körömágyam és hólyagok sem voltak.. De egy jó pár hónapja állandóan ki üt.. crystal nails titánium zselére váltottam de az is ki üt... Próbáltam a nail prep helyett az alkoholt... úgy sem volt jó.. Sehogy nem jó. Segítséget kérek lehet már nekem nem lehet soha szép körmöm? Pedig mindenből a legjobb minőséget használtam! :( Ötlet mi lehet a gond? :(
A választ előre köszönöm!

Válasz erre

nyikos andrea
2020-01-07 14:33

Sziasztok, én 20 évig körmöztem porcelánnal. Az énkezem is igy nézett ki, de a jobb kezemen az összes ujjamon. Alig birtam fogni, sirásig viszketett. Kesztyüben dolgoztam,mindenfélét kipróbáltam.Járam orvosoknál is ,de nem sokmindent tudtak segiteni. A szakmámban nagyon jónak számitottam, mégis ugy kellett döntenem,hogy abbahagyom,mert már semmit nem tudtam fogni. Persze átmenetileg segitettek akrémek, de mindig ujra kijött. Most fotózom, azt is nagyon szeretem. Szerintem a porcelánra vagy allergiás, és a likvidre. Ha mindenképp folytatnád, csak zselét. Ha ott is kijön, akkor annyi. Én ahogy abbahagytam.rá két hétre semmi bajom nemvolt,minden elmult,néhány dologra még érzékeny a kezem,mint pl. gyürü.,alatta mindig kipirosodik,de ez már lehet,hogy a szervezetem telitődését jelenti.
Nehéz döntés, de az egészségünk a legfontosabb

Válasz erre

Kicsi lány
2020-01-07 16:51

Facebook oldalam

Én most hétvégén megcsináltam a lápomon a köreimet zsemlével mindent jól csináltam és ott lent nincs semmilyen allergiás reakció. Nem értem, hogy a kezemen meg mért jön ki? Ha elvileg allergiás lennék valamilyen anygra bárhol ki jönne. (Hozzá teszem a napokban észre vettem, hogy a kezemen a körmök olyan furcsán vastagok.. Lehet valami gyulladás van rajta?) Fújni nem fáj de olyan fura.. :(

Válasz erre

Raidl-Szőke Szilvia
2020-01-08 10:24

Szia Kicsi lány!
A tünetek, amiket leírtál valóban allergiára utalnak, bár az elég furcsa, hogy a lábadon nem jött ki. Nagyon összetett a kérdés, sok mindent tudni kellene hozzá, hogy az okokat megfejtsük, de mindenképp azt javasolnám, hogy ha ez már több alkalommal előfordult a kezeden, akkor ne terheld tovább a szervezeted, mert, ahogy írtam már korábban is, minél többször találkozunk az allergénnel, annál hevesebb a reakció. Próbálj meg anyagcsoportot váltani és porcival, vagy akril géllel dolgozni, sok esetben ez elég a megoldáshoz.

Válasz erre

Diócska
2020-01-26 11:04

Sziasztok! Hihetetlen hogy megtaláltam ezt az oldalt és titeket, akik szintén ezzel a problémával küzdötök.
Azt hittem nincs olyan sok ember aki hasonló cipőben jár mert nem nagyon találtam fórumokat sem ezzel a témával kapcsolatban.Nálam tavaly kezdődött, szintén bepirosodott körmözés után , kicsit megduzzadtak, majd apró viszkető hólyagok is megjelentek. Volt olyan alkalom amikor azt hittem a bőrömet lekaparom csontig, annyira viszketett az ujjam.Az érdekes az volt hogy nem mindegyik ujjamon jött el a hámlós fázis.
Utána olvastam mi lehet, próbálkoztam , lecseréltem zselét, semmi. Simán az ujjaimra kentem Prepet és Primert, semmi.. már több mint 8 hónapja nem lehetnek körmeim, de most eljött az idő hogy ismét próbálkozzak..nem tudom elhinni hogy nem lehet mikor idáig mindig is volt. Sok hasznos dolgot olvastam itt, remélem esetleg sikerül nekem is kezdeni valamit, valahogy..

Válasz erre

Kicsi lány
2020-02-08 10:03

Facebook oldalam

Nem akarlak elkeseríteni de ha allergiás lettél a zselére akkor az sajnos nem múlik el... :( Sajnos én is sokáig próbálkoztam de hiába, mindig ki jött az allergia.. Most már azóta sima lakott használok, nem olyan tartos mint a zselé de hát ez van... :)

Válasz erre

Diócska
2020-02-12 20:32

Igen tudom, a próbát a prep-re és a primer-re gondoltam, bár nem hittem volna hogy allergiás lehetek bármelyikre is.. jobb kézre primert , bal kézre prepet kentem (illetve csak a körmökre). Aztán a jobb kezemen el is indult a szokásos folyamat, viszketés stb... Merem mondani lehet szerencsém van hogy “csak” a primer..

Válasz erre

Angie
2020-02-16 13:41

Sziasztok!
Körmös vagyok, bár nem dolgozok benne, csak barátnők körmét csinálom. Fél éve kezdődött, amikor még volt géllakk a kezemen - meg spray prep és primer. Piros volt a körmöm körül, kicsit viszketett, apró piros hólyagok lettek.. leszedtem a géllakkot a körmeimről. Néhány körmön elvált a köröm, szabálytalan lett a mosolyvonalam. Kipróbáltam, hogy egyik körmömre primert, másikra spray prep-et tettem. Egyik kezemen sem történt semmi. Mivel azon a területen lett allergia, ahol a bőrolajat használtam, így arra is gyanakodtam, vettem helyette argánolajat. Aztán elkezdtem nitril kesztyűt használni (nem érintkeztem az argánolajjal így). Kesztyűben nincs problémám, kivéve, ha kireszelem azt.
Néha minta gyakorlásnál elfelejtettem felvenni a kesztyűt, ilyenkor előjött az allergia (zselével mintáztam). De amikor csak kibontottam, hogy megnézzem milyen a géllakk, estére viszketett a kezem. Szóval gondoltam, a zselére vagyok érzékeny. Így egyik kezemen csináltam porcelán mini körmöket, 1 hétig fent volt, nem volt gond. Később barátnőmet rábeszéltem, hogy porcelánból csináljuk a körmét. Ehhez nem vettem kesztyűt, aznap estére megint előjött az allergia, kisebesedett a nagyujjam is.
Most újabban azt gondolom, hogy az akrilátokra vagyok allergiás, viszont olvastam, hogy akinek tömése van panasz nélkül(bár nem tudom, az enyém milyen), az nem valószínű, hogy allergiás rá.
Remélem tudtok segíteni, tanácsot adni. Nagyon szeretek körmözni, remélem nem kell feladnom ezt. :(
Köszönöm!

Válasz erre

Kicsi lány
2020-03-31 20:50

Facebook oldalam

Sikerült megoldást találni az allergiádra? :)

Válasz erre

Angie
2020-04-04 09:23

köszi az érdeklődést, de nem mondhatnám :( viszont azóta csináltam mini porcelán körmöket magamnak (polírozással, fényzselé nélkül), aznap este viszketett az egyik ujjam, másnap le akartam szedni, de nem volt rá időm és végül nem is volt gondom vele utána. ellenben amikor lenőtt, leszedtem, a nagyujjaimon felvált a köröm kicsit - szabálytalan lett a mosolyvonal. azóta nincs semmi a körmömön, nem is körmözök (karantén van :)), viszont pár körmömön kezd szabálytalan lenni a mosolyvonal... ez lehet attól, hogy azokon az ujjaimom vékonyabb a köröm? :o vagy másra vagyok allergiás, viszont akkor még tanácstalanabb lettem...

Válasz erre

Írj egy hozzászolást *

Neved *

E-mail címed *

Neved a Facebookon

Hozzászólás beküldése

A legújabb bejegyzések
Tip zselés köröm selyemszál megerősítéssel, természetes szín, forma Tip zselés köröm selyemszál megerősítéssel, természetes szín, forma
Raidl-Szőke Szilvia | 2020-01-30

Ebben videóban egy "C" ív nélküli, természetes formájú, tip-zselés körmöt építünk selyemszál megerősítéssel. Remek köröm stabilizáló technika, még szalonmunkánál is! Tovább >>

MűkörömMűköröm képzés
Körömdíszítés 3D-ben: Plastiline gél és porcelán összehasonlítás Körömdíszítés 3D-ben: Plastiline gél és porcelán összehasonlítás
Kristóf Csilla | 2019-12-14

Ha körömdíszítés akkor Plastiline gél vagy Porcelán? Neked melyik ugrik be elsőre? A blogban erre keressük a választ! Előnyök-Hátrányok és szép körömdíszítések! Tovább >>

MűkörömKöröm díszítés
Műköröm - Hitek és Tévhitek - Körömösöknek és Vendégeknek Műköröm - Hitek és Tévhitek - Körömösöknek és Vendégeknek
Koszta Dóra | 2019-08-23

A műkörmös szakmában és szakmáról nagyon sok a tévhit, persze főként az információ hiány az ok. Most átnézzük a legtöbbeket érdeklő kérdéseket és eloszlatjuk őket! Tovább >>

MűkörömKézápolás
Legolvasottabb bejegyzések
Körömtrendek 2019 – Mi lesz a köröm divat 2018 után Körömtrendek 2019 – Mi lesz a köröm divat 2018 után
Ludányi Fanni | 2018-11-07

Mutatjuk mik lesznek a 2019 év legújabb körömtrendjei. 2018 után izgalmas évünk lesz a köröm divatban és műköröm formákban, legyen tél, nyár vagy éppen ősz. Tovább >>

KörömtrendekMűköröm
A műkörmös és a fertőtlenítés - Horror tanmese megtörtént esetből A műkörmös és a fertőtlenítés - Horror tanmese megtörtént esetből
Raidl-Szőke Szilvia | 2017-07-05

Mindig az az unalmas eszköz és kézfertőtlenítés... Az órán is utáltam, mindig rám szóltak, ha kihagytam. A cikkből egyértelműen kiderül miért szólunk rátok! Tovább >>

Műköröm
Az allergia és a műszempilla - erre figyelj! Az allergia és a műszempilla - erre figyelj!
Kuti Ágnes | 2016-08-17

Ha tudod, hogy vannak általános allergiás tüneteid és műszempillát akarsz felrakni, légy nagyon körültekintő! Íme egy esettanulmány, én így jártam! Tovább >>

AllergiaMűszempillaMűszempilla ragasztó
Műkörömépítés: Tip vagy sablon? Műkörömépítés: Tip vagy sablon?
Raidl-Szőke Szilvia | 2016-11-17

Tényleg elavult a tip? Milyen esetekben kell tippel és milyen esetekben sablonnal körmöt építeni? Egyáltalán ki dönti ezt el? Szilvi eloszlatja a tévhiteket! Tovább >>

Műköröm
Tökéletes mosolyvonal titka: A szép francia műköröm Tökéletes mosolyvonal titka: A szép francia műköröm
Raidl-Szőke Szilvia | 2017-05-27

A mosolyvonal kialakítása az egyik legnehezebb feladat a kezdő körmösnek. Nélküle szinte lehetetlen a francia köröm készítése zseléből vagy porcelánból. Tovább >>

MűkörömMűköröm képzés
Összes blog, témák szerint

Keresés az oldalon

Magánoktatás

MAGÁNOKTATÁS
StudioFlash beiratkozásBeiratkozás:

1027 Bp., Margit krt. 48. 1.em./7.
(11-es kapucsengő)
A járvány idején zárva vagyunk. Csak telefonon és emailen vagyunk elérhetőek.

+36 (70) 326 4014
+36 (70) 326 4014

info@studioflash.hu

Térkép >>

Ügyfélszolgálat
Bornemissza Zsófia
(70) 326 4014 | (1) 400 7398

Bornemissza Zsófia

Oktatásszervező
Ludányi Fanni
(70) 326 4014 | (1) 400 7398

Ludányi Fanni

Hírlevélfeliratkozás

Most azonnal hasznos tippeket-tanácsokat küldünk a választott szakmáidban!
Iratkozz fel: