Koszta Dóra

Egy műkörmös titokzatos allergiájának története

Írta: | | << Vissza az összes blogtémához

Hozzászólások: 82

Vele történt: Dudás Brigitta – végzett műköröm OKJ-s tanulónk

Sziasztok! Szeretném veletek megosztani az allergiám történetét! Pont egy éve kezdtem el ezt a gyönyörű kreatív szakmát. Sajnos az elmúlt hetekben, könnyek között arra kellett gondolnom, hogy ennek a karriernek vége!

De hogy is kezdődött? Talán fél éve elvállaltam egy kedves barátnőmet, aki minden áron porcelán körmöket szeretett volna. Sajnos a munka 6 órába telt, mert nem egy volt az elképzelésünk a műköröm hosszát illetően, többször kellet építeni, mert ő rövid körmöt akart, de lett belőle L-es méretű, higiéniai szabályokat betartva és minden mást, amit az iskolában tanultam. Másnap szörnyű viszketést tapasztaltam a kezemen. Jártas vagyok az allergiában, így rögtön tudtam, hogy ez is az lesz! Logikusan a porcelánra gondoltam! Eltávolítottam minden porcelánt, eszközöket, reszelőket, amik bármilyen formában is kapcsolódtak a porcelánhoz.
Gondoltam ezzel mindent le is tudtam...

Idegi alapon?

De nem... Általában egy hónapban 2 hetet dolgozok, mivel van egy másik állásom is, sajnos csak így fér bele az időmbe. Szóval 2 hét alatt be is gyógyult a kezem. Majd ismét következett a húzós két hét vendégekkel tele! Nyugodt szívvel kezdtem bele a munkába, hiszen mi probléma lehetne. Már az első munkanap után tapasztaltam éjszaka az elviselhetetlen viszketést, próbáltam a kezemet hűteni jeges vízzel, mert már annyira be volt dagadva, hogy nem tudtam ökölbe szorítani a kezem. Irány a bőrgyógyászat! Persze nálunk úgy van, hogy kb. 2 hetes várakozási idő van, így csak később kaptam időpontot a doktornőhöz. Természetesen addigra elmúlt, így megmutatni nem tudtam, de egyértelműen el tudtam magyarázni, hogy mi történt és hogyan. Kedves doktornőtől kaptam egy kenőcsöt, aki azt mondta, hogy ő tudja mi ez, mert sok körmös páciense van, akiknél ugyanez a probléma. Elmondása szerint ez allergia és idegi alapon, szigorúan csak melegben jön elő... Ám legyen!

A csoda krém

Ismét következett a 2 hét műkörmözés és a probléma ismét előjött. Rutinosan elkezdtem használni a csoda krémet, amit kaptam, de mondanom se kell, se a viszketést, se a fájdalmat nem enyhítette. Gondoltam, így akut problémával rá török a doktornőre, hogy nézze meg még tomboló fázisban. A doktornő pontosan ugyanazt mondta, amit az első alkalommal, mire én fennhangon közöltem vele, hogy pedig a krém az semmit nem ér. Erre közölte velem, hogy lehet allergia tesztet csinálni, meg lehet gyógyszert is szedni, de inkább csak kenje kicsit másképpen, mint először mondta.

Munka után előjött a műkörmös allergiám

Ismét eltelt 2 hét, kezem rendbe jött, kezdődik a meló. A probléma ismét jelentkezett. Emlékszem, hajnali kettőkor tört rám a viszketés és a fájdalom. Már sírtam és azon gondolkodtam, hogy abba kell hagyni a műkörmözést, mert már elviselhetetlen a fájdalom és nehezen gyógyul és már nagyon csúnya a kezem. Akkor éjszaka elővettem okos kis telefonom és átolvastam az éjszakát blogokat, orvosi véleményeket, kollégák tapasztalatát, mindent keresve. Sok baromságot olvastam és persze sok hasznos dolgot is.

A műkörmös allergiám másnap

Elkezdtem saját magam utána járni a dolgoknak, először márkát váltottam. Jól felszerelt kis üzemem van, gondolhatjátok mi pénz volt márkát váltani, de gondoltam nem számít. Sajnos nem használt, a probléma ismét jelentkezett. Ilyenkor mindig meg kellett várnom, hogy elmúljon teljesen az allergia tünetei, hogy a tesztelésem sikeres legyen. Következő lépés az előkészítő folyadékok lecserélése volt és minden más folyékony dolog az asztalomon, körömlakklemosó, fixáló, fertőtlenítők stb. de a probléma ismét előjött, semmi nem segített.

Nem akarom abba hagyni


Ezek után elrohantam egy másik orvoshoz, szinte könyörögve, hogy segítsen, mert nem akarom abba hagyni, szeretem a körmözést. Hát nem volt valami kedves, meg sem nézett.
Újra leültem gondolkodni. Kerestem az okokat. Porcelán esetében kijött az allergia, de nem múlt el az anyag elhagyása után sem. Zselé pedig 12 éve van az ujjamon, ugyan más márkájú, mint amivel elkezdtem dolgozni, de mikor átváltottam rá, a probléma nem szűnt meg. Előkészítő folyadékok cseréje után is tapasztaltam a problémát.

A műkörmös allergiám hajnali kettőkor

A műkörmös allergiám hajnali kettőkor 2

Sajnos semmi nem vált be, akkor most kell befejezni... De utoljára meg egyszer megpróbálom! Első vendég - kicsi köröm töltés. Míg a géppel reszeltem, kesztyűt viseltem, majd portalanítottam, ezután levettem a kesztyűt és kesztyű nélkül folytattam a munkát. Második vendég - hosszú hegyes köröm töltés, a kesztyű egészen az előkészítő folyadékig rajtam volt. Az allergia éjszaka megint előtört!

A műkörmös allergiám egy héttel a történttek után

Ismét elővettem éjszaka a telefonom és ekkor találtam rá a LATEX allergiára. Nézegettem a képeket és iszonyú nagy volt a hasonlóság a képek és az én sebeim között. Másnap elrohantam az orvoshoz, aki persze közölte velem, hogy ilyenkor nem tudják megcsinálni az allergia tesztet, mert meleg van, majd szeptemberben... hát köszi.

Felhők felett járok


Következő napra vártam egy vendéget, gondoltam most vagy soha! Az aktuális sebeket leragasztottam, majd kesztyű nélkül estem neki a munkának. Le sem poroltam magam, a zselét többször a kezemre kentem direkt, de még a folyadékokat is, ha már lúd legyen kövér alapon. Eljött az éjszaka, rettegtem, izgultam, féltem, de reménykedtem, majd gyorsan elaludtam és reggel az órám csipogására keltem! Se viszketés, se égő érzés, se duzzanat, se semmi! Felhők felett járok!
Értékeld 1-5-ig, mennyire tetszett az oldal
Eddig 57 értékelés | Átlag értékelés: 4.3
StudioFlash hírlevél
Maradj velünk kapcsolatban!

Hasznos tanácsokért, érdekességekért, újdonságokért iratkozz fel hírlevelünkre, és webáruházunkban felhasználható 5%-os kuponnal jutalmazunk.
Szeretnék feliratkozni a hírlevélre

Hozzászólások

Zsanett
2019-01-22 17:17

Szia

Nekem ugyan ilyenek a kezeim ilyen sebesek,de nem tudom,hogy a gél lakktól vagy az elemes ledlámpától ami úgy néz ki mint egy kis elemlámpa!nagyon durván viszket és fáj és a bőr is válik le!
Segítséget előre is köszönöm! :)

Válasz erre

Raidl-Szőke Szilvia
2019-01-22 22:21

Szia Zsanett!

Sajnos a tünetekből nem derül ki, hogy mire vagy allergiás, hiszen bármi okozhat ugyanilyen tüneteket. A blogban szereplő tanulónknak latex allergiája van, de ha pl. az előkészítő folyadékra allergiás valaki, attól is nézhet ki ugyanígy a keze.
Az allergia okozójának a kiderítése, mindig egy nehéz, hosszadalmas folyamat. Lehetsz érzékeny az előkészítő folyadékokra, magára a géllakk valamelyik összetevőjére, bőrolajra, fertőtlenítőre stb. Csak úgy tudod kiszűrni, ha külön-külön egyenként kipróbálod és megfigyeled, hogy melyiknél jön elő.
Remélem tudtam segíteni.
Üdvözlettel:
Raidl Szőke Szilvi
Mester oktató

Válasz erre

Zsanett
2019-01-23 17:22

Köszönöm szépen a választ! :)

Válasz erre

Eszter
2024-03-31 19:03

Szia figyeln mar nekem a combonra borult a orimer es egesi serules nyoma latszik ejata 2 karika nemtudom mit tegyek ra

Válasz erre

Annamária
2019-04-26 15:18

Kedves Zsanett!
Én laikus műkedvelőként most már magam készítem a körmeim. Korábban körmöshöz jártam. Kb. 3 hónapja a kisfiam 3 hós kora körül kezdődött ugyanezekkel a tünetekkel. Egy-két hónapig kínlódtam, próbálkoztam. Mindenféle hypoallergén zselét kipróbáltam. Elmentem bőrgyógyászhoz, miután a neten utána olvastam. 100%-ra vettem, hogy a zselére, géllakkokra vagyok allergiás. Elküldtek standard epikután tesztre. Negatív lett. Azt hittem, az akrylátokra vagyok allergiás. Vissza mentem a bőrgyógyászhoz, hogy fogászati sort tetessek fel. Abban vannak az akrylátok. Két okból nem javasolta: egyrészt, mert nem ezzel foglalkozom, másrészt pedig mert egy éven belül nem igen raknak fel másik tesztet. Úgy jöttem el, hogy itt nem lesz már műköröm. Elkezdtem sima lakkokat használni. A tudatom tele volt azzal, hogy másnapra lepattogzik az egész. Gondoltam javítunk a helyzeten, teszek alá nail prepet.... Így is történt, majd a horror árú CND sima lakkal pirosra festettem. Éjszaka iszonyat viszketésre ébredtem. Még akkor le is mostam. Rá kellett jönnöm, hogy nem a zselére, hanem az előkészítőre vagyok allergiás. Melyik összetevőjére, azt nem tudom. Egy héttel később, a fogorvos sógornőm elmesélte, hogy ő a primertől viszket és hámlott le a bőre. Ő tiszta alkoholt használ. Majd rávilágított arra, hogy ha az akrylátokra volnék allergiás, akkor már régen kiderült volna, hiszen van fehér tömésem. Szóval sajnos az egészségügyben nem sikerült utána járni, konkrétan mi allergizál. Azóta megint van fent zselé és géllakk. Úgy tűnik, rendben vagyok.

Válasz erre

Kicsi lány
2019-11-28 13:50

Facebook oldalam

Én is az előkészít folyadékra vagyok allergiás.. Most egy ideje pihentetem a körmöm de akkor én is megpróbálom az alkoholt.. Remélem segít. És lehet újra szép körmöm. :)

Válasz erre

Egy valaki
2019-05-02 19:56

Nekem is nagyon sokan mondták hogy sima al koholt hasznaljak

Válasz erre

Pap-Horváth Edina
2021-03-13 14:23

Jó napot kívánok Pap-Horváth Edina vagyok!
OKJ tanfolyamot végzek, és aggódom nálam is allergiás tünetek jelentkeztek, s pontosan én sem tudom melyik anyagtól! Amit nagyon furcsálok, hogy itt több ember is le írta az éjszakai viszketést. Nagyon furcsa és érdekes, sokunknak ugyanazon tünetei vannak.

Válasz erre

Andrea
2019-01-31 10:31

Kedves Brigitta!

nekem a géllaktól is és a porcelántól is (már kiszűrtük) ugyanilyen tüneteim vannak. Segítenél mi az az alapanyag amit kipróbálhatnék.nagyon szeretném, de a viszketés, a hólyagocskák miatt nem tudom.köszönöm válaszodat, köszönöm, Andrea

Válasz erre

Raidl-Szőke Szilvia
2019-01-31 10:53

Kedves Andrea!
Első körben megnézném, hogy biztosan minden géllakkra és porcelánra így reagálsz-e (2-3 márkát érdemes lenne kipróbálni, hiszen összetételben lehetnek eltérések). Ha igen, akkor még az akrilgélekkel próbálkoznék, mert van olyan tapasztalat, hogy porcelán allergiásoknál az működött.
Remélem tudtam segíteni!
Üdvözlettel:
Raidl Szőke Szilvi
Mester oktató

Válasz erre

Egy valaki
2019-05-02 19:55

Nekem ugyan ez csak én egyből leszedtem a körmeimet zsemlével készítem és váltottam porcelanra de ugyan olyan volt mint amikor zsemlével csináltam én orvoshoz nem mentem vele hanem itthon egy sima testápoló val kezdtem el kenni és kb két nap alatt elmúlt nekem is úgy volt hogy aludni nem tudtam csak ha hideg vízbe martotam a kezem volt hogy sírva keltem, amikor mosogatás vagy fürödtem akkor égetett a melegtől és én inkább észt abba hagytam pedig nagyon szeretem csinálni.

Válasz erre

Egy valaki
2019-05-02 19:58

Bocsanat ott él rontottam zselével készítettem

Válasz erre

dóra
2019-08-17 12:47

sziasztok de az nemderült ki mit használ az allergiára

Válasz erre

Koszta Dóra
2019-08-17 16:50

Szia! Sajnos az allergiás bőrtünetekre nem nagyon használnak a “házi praktikák” és a recept nélküli készítmények. Teljesen csak akkor múlik el, ha a szervezetünk nem találkozik többet az allergénnel, a már meglévő tüneteken pedig az orvos álltal felírt készítmények tudnak enyhíteni.

Válasz erre

Urbanovics Klaudia
2019-08-28 15:40

Sziasztok!

Én régóta körmzök minden nap, napi 11 órában, viszont 10 hónapja egy új szalonba kerültem. Az első 2 hónapban nem volt semmi baj, utána elkezdett zsibbadni a nyelvem, égett az egész bedagadtak az ujjaim, hámlottak és pokolian viszkettek!Idővel a nyelvzsibbadás emúlt, de aztán ismét előjött ég az egész mint mikor megégeted a nyelved, az egész nyálkahártyám belülről,száraz ...... a viszketés az alkaromig is leterjedt. Én cérna kesztyűt használok, nem latexet pont mert félek a latex allergiától. Porcelánnal nem dolgozok.
Segítsetek, nagyon sok az anyag amit használok nemtudom mindet tesztelni, de nagyon aggódok, hogy esetleg nagy baj lesz belőle..... biztos hogy azoktól van az allergiám igaz? tapasztalt már valami nem csak a kezén de a szájában is allergiás reakciót körmös anyagoktól?

Válasz erre

StudioFlash Oktatóközpont
2019-08-28 16:03

Facebook oldalam

Szia!

Az allergiás reakciók közé tartoznak a nyálkahártyán megjelenő tünetek is. Nem akarlak ijesztgetni, de ezzel nem szabad játszani, mert könnyen kialakulhat olyan mértékű duzzanat is, ami elzárhatja a légutakat és akár fulladáshoz is vezethet. Ez leginkább gyógyszerallergiánál fordul elő, de más típusnál sem kizárt. Azonnal orvost javaslok!

Válasz erre

Ildikó
2019-12-28 19:22

Azt szeretném kérdezni, hogy vörös hajú, fehér bőrűeknek tényleg, egyáltalán nem szabad használni a köröm UV lámpát?

Válasz erre

Raidl-Szőke Szilvia
2020-01-03 13:43

Szia Ildikó!
Ez teljesen megalapozatlan "városi legenda".
Írhatnám itt a fizikával és a számokkal való bonyolult alátámasztását, de talán úgy a legérthetőbb, ha azt írom, hogy egyetlen percnyi!!! nyári napozással több uv sugárzásnak vagy kitéve, mint az egész éves géllakkozás alatt. Úgyhogy ez ne tartson vissza a körmeid szépítésétől.

Válasz erre

AndreaZsofia
2020-01-02 20:06

Sziasztok,akkor az előkészítő folyadék helyett sima gyógyszertári alkohol? Se zsírtalanító,sem tapadáselősegítő?

Válasz erre

Raidl-Szőke Szilvia
2020-01-03 13:51

Szia Andrea!
A műköröm megfelelő tapadása sok mindentől függ az előkészítő folyadékokon kívül. Ha tudod, hogy az előkészítőkre vagy allergiás, nyugodtan kipróbálhatod az alkohollal való helyettesítést, de azt tudnod kell, hogy azzal maximum a nail prepet fogod kiváltani, a primert sajnos nem, mert tapadássegítő funkciója nincs. Ettől függetlenül érdemes kipróbálni, mert, ha megfelelően készítesz elő, jó a műköröm statikája és sincs semmi befolyásoló körülmény (extra vékony "tojáshéj köröm, vagy kanál köröm stb.),akkor jó esély van rá, hogy primer nélkül is tartós lesz.

Válasz erre

Kicsi lány
2020-01-04 15:01

Facebook oldalam

Elvagyok keseredve. Egy ideje nem tudok zselés körmöt elviselni a kezemen. Lehet allergiás lettem rá? Régen nem volt semmi baj nem volt piros a körömágyam és hólyagok sem voltak.. De egy jó pár hónapja állandóan ki üt.. crystal nails titánium zselére váltottam de az is ki üt... Próbáltam a nail prep helyett az alkoholt... úgy sem volt jó.. Sehogy nem jó. Segítséget kérek lehet már nekem nem lehet soha szép körmöm? Pedig mindenből a legjobb minőséget használtam! :( Ötlet mi lehet a gond? :(
A választ előre köszönöm!

Válasz erre

nyikos andrea
2020-01-07 14:33

Sziasztok, én 20 évig körmöztem porcelánnal. Az énkezem is igy nézett ki, de a jobb kezemen az összes ujjamon. Alig birtam fogni, sirásig viszketett. Kesztyüben dolgoztam,mindenfélét kipróbáltam.Járam orvosoknál is ,de nem sokmindent tudtak segiteni. A szakmámban nagyon jónak számitottam, mégis ugy kellett döntenem,hogy abbahagyom,mert már semmit nem tudtam fogni. Persze átmenetileg segitettek akrémek, de mindig ujra kijött. Most fotózom, azt is nagyon szeretem. Szerintem a porcelánra vagy allergiás, és a likvidre. Ha mindenképp folytatnád, csak zselét. Ha ott is kijön, akkor annyi. Én ahogy abbahagytam.rá két hétre semmi bajom nemvolt,minden elmult,néhány dologra még érzékeny a kezem,mint pl. gyürü.,alatta mindig kipirosodik,de ez már lehet,hogy a szervezetem telitődését jelenti.
Nehéz döntés, de az egészségünk a legfontosabb

Válasz erre

Kicsi lány
2020-01-07 16:51

Facebook oldalam

Én most hétvégén megcsináltam a lápomon a köreimet zsemlével mindent jól csináltam és ott lent nincs semmilyen allergiás reakció. Nem értem, hogy a kezemen meg mért jön ki? Ha elvileg allergiás lennék valamilyen anygra bárhol ki jönne. (Hozzá teszem a napokban észre vettem, hogy a kezemen a körmök olyan furcsán vastagok.. Lehet valami gyulladás van rajta?) Fújni nem fáj de olyan fura.. :(

Válasz erre

Raidl-Szőke Szilvia
2020-01-08 10:24

Szia Kicsi lány!
A tünetek, amiket leírtál valóban allergiára utalnak, bár az elég furcsa, hogy a lábadon nem jött ki. Nagyon összetett a kérdés, sok mindent tudni kellene hozzá, hogy az okokat megfejtsük, de mindenképp azt javasolnám, hogy ha ez már több alkalommal előfordult a kezeden, akkor ne terheld tovább a szervezeted, mert, ahogy írtam már korábban is, minél többször találkozunk az allergénnel, annál hevesebb a reakció. Próbálj meg anyagcsoportot váltani és porcival, vagy akril géllel dolgozni, sok esetben ez elég a megoldáshoz.

Válasz erre

Diócska
2020-01-26 11:04

Sziasztok! Hihetetlen hogy megtaláltam ezt az oldalt és titeket, akik szintén ezzel a problémával küzdötök.
Azt hittem nincs olyan sok ember aki hasonló cipőben jár mert nem nagyon találtam fórumokat sem ezzel a témával kapcsolatban.Nálam tavaly kezdődött, szintén bepirosodott körmözés után , kicsit megduzzadtak, majd apró viszkető hólyagok is megjelentek. Volt olyan alkalom amikor azt hittem a bőrömet lekaparom csontig, annyira viszketett az ujjam.Az érdekes az volt hogy nem mindegyik ujjamon jött el a hámlós fázis.
Utána olvastam mi lehet, próbálkoztam , lecseréltem zselét, semmi. Simán az ujjaimra kentem Prepet és Primert, semmi.. már több mint 8 hónapja nem lehetnek körmeim, de most eljött az idő hogy ismét próbálkozzak..nem tudom elhinni hogy nem lehet mikor idáig mindig is volt. Sok hasznos dolgot olvastam itt, remélem esetleg sikerül nekem is kezdeni valamit, valahogy..

Válasz erre

Kicsi lány
2020-02-08 10:03

Facebook oldalam

Nem akarlak elkeseríteni de ha allergiás lettél a zselére akkor az sajnos nem múlik el... :( Sajnos én is sokáig próbálkoztam de hiába, mindig ki jött az allergia.. Most már azóta sima lakott használok, nem olyan tartos mint a zselé de hát ez van... :)

Válasz erre

Diócska
2020-02-12 20:32

Igen tudom, a próbát a prep-re és a primer-re gondoltam, bár nem hittem volna hogy allergiás lehetek bármelyikre is.. jobb kézre primert , bal kézre prepet kentem (illetve csak a körmökre). Aztán a jobb kezemen el is indult a szokásos folyamat, viszketés stb... Merem mondani lehet szerencsém van hogy “csak” a primer..

Válasz erre

Angie
2020-02-16 13:41

Sziasztok!
Körmös vagyok, bár nem dolgozok benne, csak barátnők körmét csinálom. Fél éve kezdődött, amikor még volt géllakk a kezemen - meg spray prep és primer. Piros volt a körmöm körül, kicsit viszketett, apró piros hólyagok lettek.. leszedtem a géllakkot a körmeimről. Néhány körmön elvált a köröm, szabálytalan lett a mosolyvonalam. Kipróbáltam, hogy egyik körmömre primert, másikra spray prep-et tettem. Egyik kezemen sem történt semmi. Mivel azon a területen lett allergia, ahol a bőrolajat használtam, így arra is gyanakodtam, vettem helyette argánolajat. Aztán elkezdtem nitril kesztyűt használni (nem érintkeztem az argánolajjal így). Kesztyűben nincs problémám, kivéve, ha kireszelem azt.
Néha minta gyakorlásnál elfelejtettem felvenni a kesztyűt, ilyenkor előjött az allergia (zselével mintáztam). De amikor csak kibontottam, hogy megnézzem milyen a géllakk, estére viszketett a kezem. Szóval gondoltam, a zselére vagyok érzékeny. Így egyik kezemen csináltam porcelán mini körmöket, 1 hétig fent volt, nem volt gond. Később barátnőmet rábeszéltem, hogy porcelánból csináljuk a körmét. Ehhez nem vettem kesztyűt, aznap estére megint előjött az allergia, kisebesedett a nagyujjam is.
Most újabban azt gondolom, hogy az akrilátokra vagyok allergiás, viszont olvastam, hogy akinek tömése van panasz nélkül(bár nem tudom, az enyém milyen), az nem valószínű, hogy allergiás rá.
Remélem tudtok segíteni, tanácsot adni. Nagyon szeretek körmözni, remélem nem kell feladnom ezt. :(
Köszönöm!

Válasz erre

Kicsi lány
2020-03-31 20:50

Facebook oldalam

Sikerült megoldást találni az allergiádra? :)

Válasz erre

Angie
2020-04-04 09:23

köszi az érdeklődést, de nem mondhatnám :( viszont azóta csináltam mini porcelán körmöket magamnak (polírozással, fényzselé nélkül), aznap este viszketett az egyik ujjam, másnap le akartam szedni, de nem volt rá időm és végül nem is volt gondom vele utána. ellenben amikor lenőtt, leszedtem, a nagyujjaimon felvált a köröm kicsit - szabálytalan lett a mosolyvonal. azóta nincs semmi a körmömön, nem is körmözök (karantén van :)), viszont pár körmömön kezd szabálytalan lenni a mosolyvonal... ez lehet attól, hogy azokon az ujjaimom vékonyabb a köröm? :o vagy másra vagyok allergiás, viszont akkor még tanácstalanabb lettem...

Válasz erre

Kicsi lány
2020-04-28 16:43

Facebook oldalam

Hát nem tudom.. lehet valami másra vagy allergiás.. :(amúgy lehet hogy a vékony köröm miatt szabálytalan a mosolyvonal...:( Én a zselére vagyok allergiás így ki probáltam a prcelánt és én is políroztam... viszont ki probáltam rá gél lakkot sajnos már az nap éjjel ki jött a szokásos viszketés és az apró pöttyök... most legutóbb meg a fényzselé hozta ki...:( Így rá jöttem hogy semmilyen zselét nem tehetek a körömre...:( Így csak is porcelánt használhatok és polírozást de az olyan sok időt elvesz.. :( úgy hogy már kezdem feladni ezt a dolgot..

Válasz erre

Angie
2020-04-28 23:43

de még mindig jobb polírozva, mint sehogy! :) tegyél cuticula olajat a polírozóra, szebb lesz, és a porcelánnak is jót tesz.
nemrég csináltam tesómnak porcelán körmöt, végig nitril kesztyűben, géllakkoztam is. brutál, mit tett a kezemmel:( 3 ujjbegyemről 'hámlik' a bőr, miután bekeményedett, olyan volt, mintha üres lenne a kemény rész alatt, pedig nem... vagy az alkaron is 'felszívódik' vmi és hatással van rám, vagy az elvileg allergénmentes nitril kesztyű is allergizál. amíg nem körmöztem, nem volt semmi gond, boldog voltam hogy végre kezd helyrejönni a kezem...

Válasz erre

Klaudia
2023-08-14 14:48

Facebook oldalam

Szia!
Látom, hogy 3 éves a hozzászólás, elég sok idő telt el azóta, megoldódott a probléma kezeden? Sajnos nekem is ezek a tünetek jöttek elő az ujjaimon(-keményedik, majd, be szakad, lepöndörödik). Szeretem a szakmám, nem szeretnék váltani, de nagyon el vagyok keseredve már. Dupla kesztyűben(pamut+nitril) dolgozom, de így is katasztrófa a kezem.

Válasz erre

Kicsi lány
2020-05-14 19:34

Facebook oldalam

Igen lehet hogy jobb de a polírozással még sem érek el olyan hatást mint egy fényzselével :( tükörfényes az soha nem lesz.. :( próbáltam átlátszó lakkot de az sem olyan szép :( úgy hogy marad a saját rövid körmöm.. :( hiába próbálkoztam.. :( porcelánból nincs olyan sok szín :( Nem lehet hogy a kesztyű lukas volt? Én már jártam úgy hogy "gyárilag" lukas volt..

Válasz erre

Szisz
2020-12-07 13:38

Szia!
Én is hasonló problémával küzdöttem/küzdök, a körmöm elvált a körömágytól!Lassan 7 hónapja hogy nincs semmi a körmeimen, de nagyon szeretnék!
Az lenne a kérdésem hogy merjek-e körmöshöz menni,vagy ismételten elő fog ez jönni?nagyon megszenvedtem ezt a 7 hónapot, nagyon csúnyák voltak a körmeim!
Évek óta volt körmöm, ez a pirosság, viszketés, hólyagocskák is jelentkeztek,de nem minden hónapban, és csak 1-2 napig töltés után!
Attól félek hogy újra elő fog jönni, tanácstalan vagyok hogy merjek-e újra körmöt készítetni!?

Válasz erre

Odett
2020-05-01 09:10

Sziasztok!Örülök,hogy rátaláltam erre az oldalra sok hasznos tanácsot olvastam,mégis tanácstalan vagyok az én problémámmal szemben.Történetemről annyit,hogy nem vagyok körmös magamnak csinálom a körmömet.5 éve ezelőtt kezdem magamnak a körömépítést zselével.1,5 évig semmi probléma nem volt.Egy délután megcsináltam a körmömet,másnap reggelre bedagadt az arcom.Viszketett,égett,hólyagos volt ,gennyezett,aszemhélyam is bedagadt.Leszedtem a körmömről a zselét.Vártam 1 hetet újra próbálkoztam,ismét bedagadt az arcom úgy hogy a családom sem ismert fel.Abbahagytam a saját körömépítést 1,5-2 évig nem volt szép körmöm.Aztán elmentem egy körmöshöz és miután megcsinálta semmi bajom nem volt.Ezen felbuzdulva rendszeresen jártam hozzá tünetmentesen.Aztán jött a Covid vírus a körmösöm bezárt a körmöm már 5 hetes volt iszonyatosan csúnya.Megrendeltem online ugyanazokat az anyagokat amit Ő használ,és tegnap megcsináltam magamnak és a helyzet ugyanaz.Ma reggel bedagadt szemhéjjal,viszkető,égő piros csalánkíütéssel az arcomon és nyakamon ébredtem.Viszont a újjaim végén a körömágynál nincs hólyag és nem viszket.Mit csinálok rosszúl?Szerintetek mitől van ez?Nem értem,ha az anyagokra lennék allergiás a kezem is viszketne,hólyagos lenne?De annak semmi baja.Porelszívom nincs.Szerintetek ha maszkban szemüvegbe csinálnám akkor is bedagadnék?Szedjem le a zselét a körmömről,vagy hagyjam rajta.Légyszi adjatok tanácsot.Elnézést ha hosszúra sikerült,és köszönöm ha válaszoltok

Válasz erre

Angie
2020-05-04 08:54

Szia!
Ez is ugyanúgy allergia, rajtad így jön ki. Én mindenképp leszedném...
Lehet attól is, hogy az "arcodba" megy a por, de nem feltétlenül.. én kesztyűben dolgozom, max. az alkaromat éri a por, mégis az ujjaimon jön ki. Lehet te is így vagy vele. Ha porcelán körmöm van, nincs gond... viszont ha porcelánt reszelek kesztyű nélkül, kijön az allergia... szóval valahogy azt nem bírja a bőröm, ha a finom por "beleül" a bőrömbe, hiába mosom meg, mosom le alaposan... nálad is lehet ez, de az is, hogy az arcodhoz közelebb van a kezed, mint ha a körmösöd csinálná. Ha elmúlt, egy próbát megérhet a maszk+szemüveg, de esetleg az is, hogy kesztyűt húzol, amiről az ujjak végét levágod, hogy a körmödön tudj dolgozni..

Válasz erre

StudioFlash Oktatóközpont
2020-11-03 09:07

Facebook oldalam

Mindenkeppen hasznalj porelszivot, mert a reszeles soran keletkezett por is okozhat allergiat, egyreszt a borfeluleteken, igy az arcon, masreszt a legutakba jutva. A maszk hasznalata is ajanlott es amikor vegeztel, alaposan mosd le az arcod.
Az alapanyagok lathatatlan goze is okozhat irritaciot az erre erzekenyebbeknel.

Válasz erre

Xénia
2020-06-02 16:54

Sziasztok! Segìtsetek kérlek..Több mint 2 éve van porcelán műkörmöm és sose volt semmi baj..viszont egy időre le kellett szedetnem mert épìtés utàn beduzzadtak a körömágyaim..égett,viszketett,feldagadt feszült és kicsi holyagszerű pőttyök voltak rajta..nagyon nekezen mult el..pihentettem majd 2 hónapot,most újra épitve lett és kezdődnek a tünetek..minden anyag ugyan az semmi sem változott..mi történhetett?

Válasz erre

Kicsi lány
2020-06-04 14:25

Facebook oldalam

Szia! Szerintem allergia.... :( Valamilyen összetevőre vagy allergiás... Én pl a zselére semmilyen zselét nem visel meg a kezem.. És nekem is sok év után jött ki. Most egy ideje porcelánt hordok.. Úgy szoktam polírozni mert még a fényzselét sem bírja a kezem.. Milyen márkát használsz? Lehet a liquid a baj... De ez csak egy tipp...

Válasz erre

StudioFlash Oktatóközpont
2020-11-03 09:11

Facebook oldalam

Az allergias reakcio sok esetben nem egyik naprol a masikra jelentkezik, hanem szepen lassan, naprol napra erosodnek a tunetek, vagy ujabb es ujabb tunetek jelennek meg. Az oka, hogy az anyag elkezd felhalmozodni a szervezetben, amit az egyre nehezebben toleral. Igy konnyen elofordulhat, hogy csak 1-2 ev utan jelentkezik az allergia.

Válasz erre

Ditti
2020-07-07 19:25

Sziasztok! Egy pár hónapja allergiás tünetek jöttek ki a kezemen miután a körmeimet megcsináltatom. A második napon este annyira viszketnek az újjaim, hogy majd meg ôrülök, most a legutóbbi alkalom után elôször fordúlt elô, hogy hójagok jöttek ki a körmeim alatt. Szerintetek mi okozhatja az allergiát?

Válasz erre

StudioFlash Oktatóközpont
2020-11-03 09:14

Facebook oldalam

Kedves Ditti! Sajnos rengeteg oka lehet a tuneteidnek, ezert ha szeretnel utana jarni, akkor egy allergia vizsgalatot javasolnek.

Válasz erre

Csák Orsolya
2020-12-21 10:48

Facebook oldalam

Szia! Meg tudnád mondani, hogy hol lehet kifejezetten ilyen irányú allergia vizsgálatot végeztetni?

Válasz erre

Katka
2020-07-12 09:31

Sziasztok! Sajnos, nálam is előjött valami allergia. Kb. 1-1.5 évig nem volt semmi gond, aztán jöttek a tünetek: apró hólyagok a körömágy körül, + nagyjából az ujjaim feléig, és az iszonyatos viszketés. Éjjelente erre ébredtem, már volt, hogy sírtam, annyira kibírhatatlan volt. Dolgozni sem túl vidám így másnap, hogy szinte semmit nem alszok. Mikor elkezdtek gyógyulni, volt, hogy az ujjbegyeim szinte teljesen érzéketlenek voltak, kemény is volt rajta a bőr. Elmentem bőrgyógyászhoz, felírt ilyen-olyan kencéket, de kb. halottnak a csók. Mondtam neki, hogy géllakkozok, de mintha a falnak beszéltem volna. Azt is felvetettem, hogy esetleg lehetne-e tesztet csináltatni, de a reakció szintén kb. semmi volt. Tavaly óta nincs se építés, se simán lakk sem a körmeimen. Nagyon utálom. Tegnap a bal kisujjamon csináltam egy próbát. Előkészítés (prep helyett alkoholt használtam, de már tavaly is), és simán csak alapot és fedőt vittem fel. Kb. 1 órája megint kezdődött a viszketés a körömágyam körül és a körmöm alatt. Lecsiszoltam az egészet, bekentem levendula illóolajjal, azóta megnyugodott, remélem így is marad. Viszont szeretnék most már ismét lakkozni, úgyhogy marad a próbálgatás. Valakinél olvastam, hogy zselé helyett lehet kísérletezni porcival. Ezt is meg fogom próbálni, köszi a tippet! Ha valakinek egyéb tanácsa, szívesen veszem, illetve szerintem nem csak én. :) Egyelőre marad a kísérletezés, hogy egyik körömre mondjuk csak primer, másikra csak alap stb. Nem lesz rövid folyamat, de talán kiderül, hogy mitől van. Akrylátokra elvileg én sem lehetek allergiás, mert van kezelt fogam, fehér tömés és korona is, szóval passz.

Válasz erre

StudioFlash Oktatóközpont
2020-11-03 09:18

Facebook oldalam

A fogaszati alapanyagoknak teljesen mas az osszetetele. Valoban hasonlo, de manapsag ezek kifejezetten allergen mentesek. Tehat attol hogy valakinek van fogtomese, meg lehet allergias a mukormos anyagokra.
A problema kideritesere, borgyogyasz helyett, allergia vizsgalatot javasolunk.

Válasz erre

Kicsi lány
2020-07-12 11:30

Facebook oldalam

Csődbe ment a körözés.... teljesen feladtam a dolgot...Mivel zselére allergiás vagyok így már avval nem kísérletezem.. Így ki probáltam a porcelánt..semmi fényzselé csak is políroztam.. egy darabig minden oké volt nagyon örültem hogy bevált és lehet szép körmöm.. De most legutóbb fura érzés volt az ujjaimon sajnos pár napra rá apró hólyagok jelentek meg... :( Gondolom most már erre is allergiás lettem...? Létezik ilyen hogy zselére és porcelánra is allergiás legyek? Csak engem üldöz a balsors?

Válasz erre

StudioFlash Oktatóközpont
2020-11-03 09:22

Facebook oldalam

Igen, letezik ilyen sajnos, hogy mindket anyagra allergias valaki, mert mindket anyagnak, a zselenek es a porcelannak is azonos a fo osszetetele. A problema kideritesere a legjobb megoldas egy allergia vizsgalat. Letezik kifejezetten akril anyagcsoportokra allergia vizsgalat.

Válasz erre

Patyi Andrea
2020-07-12 20:54

Sziasztok!
Én novemberben kezdtem a tanfolyamot és most 9.-én vizsgáztam.Eddig semmi problémám nem volt.Viszont 2héttel ezelőtt 2 ujjam viszketett és apró holyagok jöttek ki rajta,meg az alakarokom piros kiütések,ami írtózatosan viszketett...Elmentem bőrgyógyászhoz mondtam neki,hogy most fogok végezni.Adott tablettát rá és gyógyszertári kenőcsöt,amitől kezdtek elmúlni.Viszont most,hogy volt a vizsga másnap megint kezdődött minden előről.Én gondolok a körömporra,mivel elszívóm nincs,és mivel az alakaromon is megint előjöttek a pöttyök meg az ujjamon is.Ezzel ha visszamegyek a bőrgyógyászhoz,akkor mondhatom neki,hogy allergia tesztet csináljon?Az elszívót mindenképp beszerzem.Csak furcsálom,hogy ugyan azokat az anyagokat használom,és nekem is már 2éve van és most kijött!Olvastam azt is,hogy lehet a meleg miatt is????Köszönöm előre is

Válasz erre

Kicsi lány
2020-07-13 19:37

Facebook oldalam

Ez sajnos allergia valamilyen összetevőre lehetsz allergiás. Az allergia teszt az jó ötlet így kikerül mi okozza az allergiát. :)

Válasz erre

StudioFlash Oktatóközpont
2020-11-03 09:25

Facebook oldalam

Igen, letezik hogy csak 1-2 ev utan jelentkezik az allergia, mert addigra telitodik a szervezet.
A gyogyszerek (antihisztamin) es kenocsok csak a tuneteket csokkenti, es csak a szedesuk alatt. Az allergia vizsgalat jo otlet.

Válasz erre

Kata
2020-07-15 13:20

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy találkoztatok már olyannal, hogy valaki a csillámporra allergiás? Lehet abban valamilyen fém részecske? 5 körmömön van csillámpor és folyamatosan viszketek és jobb ötletem nincs, csak hogy esetleg attól van. Köszönöm a válaszokat előre is.

Válasz erre

StudioFlash Oktatóközpont
2020-11-03 09:37

Facebook oldalam

Kedves Kata! Nem hallottunk még ilyenről. A csillampor tartalmazhat fem morzsalekot, viszont az nem erintkezik kozvetlenul a korom illetve borfelulettel. Inkabb a zsele lehet a ludas.

Válasz erre

Anita
2020-09-25 12:34

Sziasztok!
Most kezdtem az okj-t.
Tiszta ekcéma mindenem.
Valakinek valami bevállt praktika?
:(
Ugyan olyan tüneteim vannak amiket itt olvastam.
Nem érzek az újjbegyeimmel semmit kb.
Nem tudok aludni.a.viszketéstől.az.egész kézfejem lángol.
Köszönöm.ha kapok jó tanácsot.

Válasz erre

StudioFlash Oktatóközpont
2020-11-03 09:46

Facebook oldalam

Kedves Anita! Eloszor vedoeszkozok hasznalatat javasoljuk (kesztyu, maszk, vedoszemuveg, porelszivo). Ha nem enyhul a problema, akkor allergia vizsgalatot es esetleg antihisztamin szedeset.

Válasz erre

Krisztina
2020-10-25 00:50

Sziasztok
Már 4hónapja szenvedek az égő viszkető érzéstől a kezeim vér pirosak valaki tud segiteni ajánlani valamit? Porcizok szoval szerintem a liquidre vagyok allergiás.

Válasz erre

StudioFlash Oktatóközpont
2020-11-03 09:49

Facebook oldalam

A mukormos anyagok kozott altalaban a savas primer es a liquid a legjobban allergizalo termek, igy ebben az esetben javasoljuk masik anyagcsoport hasznalatat (zsele, gellakk).

Válasz erre

Ilona
2020-10-29 18:47

Sziasztok!
Augusztus elején vizsgáztam.
Vizsga után szerettem volna, minél több díszítő tanfit elvégezni. El is kezdtem. Augusztus közepén arra lettem figyelmes hogy viszket a nyakam, és a szemem, de elviselhetetlenül. Mivel porcelán körmöm volt gondoltam, arra vagyok allergiás. Közben, a díszítő tandíjat csináltam 1000el. Egyenlőre nincs sok vendégem, sőt! Szeptemberben többször előjött a viszketés, és most mindennél jobban bedagadt a szemem. Én a parlagfűre is gondoltam mert javában virágzott
De a körömporra is gondoltam, bár van elszivóm.
Elmentem az orvoshoz rögtön adott injekciót. Irt fel gyógyszert, szedtem de hatása nem sok. Gyógyszert váltottam, ami ideig hatásosnak bizonyult. Kértem allergia vizsgálatra beutalót, kaptam november 25re. Közben csináltam a díszítő tanfolyamokat. Egyfolytában viszket a nyakam, a szemem, ég, feszül, vörös. Rossz emberek közé menni, mert mindenki bámul, úgy nézek ki mint a zombi. Olyan táskáim vannak a szemeim alatt hogy bőröndnek is beillik. Szintén bedagadt szem, és gondoltam elmegyek bőrgyógyaszhoz. Közölték velem hogy a vírusa való tekintettel be kell jelentkezni. Bejelentkeztem december 2re kaptam időpontot. Még mindig csinálom a díszítő tanfit, mikor leesett, hogy 1 hete is díszítettem. Gondoltam megnézése a festéket amit használok es mit olvasok? Súlyos bőr irritációt okozhat szem allergiás reakcióját. Szóval, remélem megvan a probléma.

Válasz erre

StudioFlash Oktatóközpont
2020-11-03 10:02

Facebook oldalam

Bizony, sajnos az akril festekek is okozhatnak allergiat. Az allergia vizsgalatot nagyon jo otletnek tarjuk. Remeljuk sikerrel jarsz a problema pontos meghatarozasaban. :)

Válasz erre

Fodor Renáta
2020-11-05 16:28

Sziasztok!
Gondoltam körülnézek interneten, hátha más is ebben a cipőben jár, mint én. Megdöbbentek, mikor láttam hányan vagyunk, akik olyen, ill. hasonló tünetekkel rendelkezik. :O
Kb. 1 éve jelentkezett nálam is a zh éjszakai viszketés, ujjbegy fájdalom, apró hólyagocskák. Utóbbi időben magamnak készítettem én is a körmeimet. Kezdetben zselével próbálkoztak, annál jelentkeztek először a tünetek, átváltottam géllakra, semmi gond nem volt vele. 1 hónapja a géllak is tiltólistára került, amit nagyon sajnalok. Ha esetleg tudnátok valamit ajánlani, szívesen meghallgatom. Köszönöm, ha végigolvasod! :)

Válasz erre

Vera
2020-11-11 18:04

Facebook oldalam

Sziasztok!Én is ugyan ezzel a problémával szenvedek
Az ujjaim tiszta sebesek sztem a zselé.Csináltam egy börprobát a csuklomon reggelre tisztavörös lett.
De a körömágyam nagyon pici.
Szeretnék körmöket
A tipp géllakk??
Sztetek beválhat?

Válasz erre

Juli
2021-01-09 03:08

Nekem a gellakktol rosszabb lett.. A zselét abszolut nem birja a kormom. Ezert lehet meg tanulom a porcelant.
Egyebkent a gellakkban van egy igencsak allergén összetevő a metakril-metakrilat. Olvass utána.
Egyebkent nekem a kormos ajánlotta a teafaolajat. Es az helyrehozta

Válasz erre

Molly
2021-01-08 20:49

Sziasztok!
Nekem sajnos olyan problémám van hogy nagyon régota zselésen van éppitve a körmöm de sajnos Novemberbe nagyon sulyosan bedagat az ujjam kis holyagok jöttek ki viszketet és éget azzonal leszedtem a körmöt elmentem orvoshoz kaptam steroidos kenöcsöt kb 3 hét kell hozzá hogy elmuljon az ujjaim hegye fáj érzékeny egy idö után a krémtöl kisárgul az ujjam hegye és bekeményedik akkor letudom vágdosni és utána párnap és vissza nö a böröm a köröm ágynál piros holyagos de a krém kb elmulasza de nagyon sok idö megprobáltam másik zselét ,megkértem barátnömet hogy az ö dolgaival csináljuk meg neki is más volt attol is kijöt utána csak zselé lakkot csináltam attol is kijött igy sajnos nem szeretném folytatni mert kb se fogni se fürdeni normálisan nem tudtam és nagyon rossz érzés volt az érintés nem e tudjva valaki hogy mire lehetek ?? Vagy esetleg valakinek hasanlo nem e volt ?? Elöre is köszönök minden féle segitséget

Válasz erre

Juli
2021-01-09 03:04

Szia.
Elmeselem a sajat sztorim hatha segitek vele. 2020 elejen kezdtem el kormozni magamnak. Nyar elejen jottek a problémák. Fajt, viszketett, égett, bedagadtak az ujjaim. Fel is holyagosodott. Sőt a kormom is félig felvált. Nagyon megijedtem. Ezert elmentem egy kormoshoz, hogy ilyenkor mi a teendő. Mint kiderult savas a zselé amit használtam. Abba is hagytam a használatát és gondoltam egyet. Na akkor kifestem sima gellakkal. Na reggelre azt hittem végem. Az ujjaim rosszabbak voltak mint barmikor. Tudtam hogy az lesz a bűnös. Egyebkent a teafaolaj jo az ilyen problémákra. Nekem a kormos ajánlotta es nyilvan rengeteg ido kellett mire ugymond "helyre jött" a kezem. Ennek örömére a napokban megint építettem kormot egy savas es egy savmentes zselebol körmöt persze lakk nelkul.. Reggel szedhettem le. Azthiszem vehetek enis teafaolajat. Ha gondolod nyugodtan irj emailt hatha tudok segiteni es bővebben elmondom a sztorim

Válasz erre

Andi
2021-01-30 20:15

Sziasztok! Orulok, hogy megtalaltam ezt az oldalt, az en kalvariam tavaly marciusban kezdotott.

A jobb kezemen bedagadt a gyurus ujjam vege, majd szepen sorban a tobbi is, huvelyket kiveve. Annyira eldyrvult, hogy mar az ujjaimat sem tudtam behajlitani, vorosen egtek, viszkettek. Masfel hetes antibiotikum kura utan jott helyre aztan 4 honapig semmi. Erre ujra elojott, de mar a huvelykujjam sem kimelte, ujabb antibiotikum kura, meg mindig gyulladasra gyanakodva. Elmult majd 2 honapig semmi. 3.honapban megint elojott, de mar mindket kezemen, viszont csak nehany ujjon. Akkor mar nem voltam hajlando antibiotikumot szedni, igy visszamentem a gyogyszertarba tanacsert.

A gyogyszeresz azt mondta ez ekcema lesz es kenjem kezkremmel. Itt mar hangosan felrohogtem, hogy ezt nem mondhatja komolyan, hogy egy mezei kezkrem megoldja a problemamat, miutan mar a szteroidos krem sem segit!?

Ugyhogy most megint ott vagyok, hogy jobb kezemen 4 ujj, bal kezemen 1 ujj vorosre van dagadva, viszket, faj....

Válasz erre

Elinor
2021-01-30 23:52

A helyzet ugyanez, csak nekem nem a kesztyű miatt, bár latex érzékeny vagyok, a kesztyŰm latexfree. Régen kipróbáltam a kínai zselét, és ettől alakult ki, egy durva allergia. Abba hagytam, vissza tértem a bevált de drágább anyagra. Minden rendben volt. Kozben abba hagytam, mert babás lettem, nem volt időm, és kb 2 év után újra csináltam. Az allergia ismét jelentkezett a bevált , persze friss anyagra. Rá tértem a porcira, jó volt nem volt gond, gondoltam a szag miatt inkább veszek uv- ra kötő liquidet, a probléma újra jelentkezett, brutálisabban. Így rá jöttem hogy a gond az uv-ra kötő anyag okozza. A kínaiak olcsó anyagot használnak, ami irritáló, de olcsó, a megszokott márka pedig szintén valthatott erre az anyagra, hogy olcsobban ki tudják hozni az anyagot, igy verseny képesek maradhatnak a ma már elég széles választéku piacon.

Válasz erre

Kata
2021-02-03 15:03

Sziasztok!
Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra mert eddig ebben a témában nagyon kevés dolgot találtam! Az én történetem röviden: Hosszú- hosszú évek óta volt körmöm, főleg Gél lakk, esetleg zselé. Tavaly március óta magamnak csináltam. Októberben viszont megjelentek a tünetek. Először erős viszketés a kézfejen, ujjakon, majd az ujjbegyeim bedagadtak, majd fényes vastag réteg lett rajtuk, ami később fájdalmas lett és lehámlott a bőr. Egy hétig próbáltam mindenféle krémmel kezelni, sikertelenül ezért le szedtem a gél lakkot. Több mint egy hónap kellet ahoz, hogy az ujjaim begyógyuljanak. Idén januárban, úgy döntöttem megpróbálom újra. Gondoltam mindenből újat rendelek egy másik márkától hátha az lehet a gond. Először csak a kisujjamon csináltam meg, 24 óra után sem jöttek elő a tünetek, ezért az össze ujjamon megcsináltam a körmöm ( zselé+ gél lak) Sajnos másnap reggelre az összes ujjam bedagadt és viszketni kezdet. Azonnal le is szedtem őket, de így is kellet három hét mire rendbe jött a kezem. Én azt tanácsolom mindenkinek, hogy ha érzékeli a tüneteket, azonnal szedje le mert csak rosszabb lesz :(

Válasz erre

Réka
2021-04-14 20:52

Sziasztok!
Nálam is jelentkeztek ezek a viszkető, piros, hólyagos ujjak. :(
Van vagy 10 éve, hogy körmöshöz jártam folyamatosan. Tavaly nyáron én is vettem egy induló géllak csomagot és magamnak csinálom. Semmi probléma nem volt (azelőtt sem) viszont januárban vettem egy gagyi zselét. Akkor jöttek elő ezek a tünetek, egyből ki is dobtam, azt használom amitt előtte is viszont a tünetek megmaradtak.
Mit tudtok ajánlani? Hagyjam abba pár hónapig, hátha utána??!! Bár, ahogy látom nem sok esély van, hogy továbbra is csináljam. :(

Válasz erre

Edina
2021-05-10 11:26

Sziasztok,

Én is úgy jártam mint a legtöbbetek. Évekig jártam körmöshöz, mindenfélét kent a kezemre soha semmi bajom nem volt. Karantén alatt kezdtem el magamnak gél lakkozni, semmi problémám nem volt egészen decemberig. Felhólyagosodott, viszketett hetek alatt jött rendbe, és még fehér foltok is megjelentek a körmöm alatt. Kezeltem kitonail-al, hogy ha gomba akkor legalább rosszabb ne legyen. Áprilisban újra megpróbáltam, lecseréltem az összes eszközöm (reszelők stb), kicsit toltam csak fel a bőrt, és vágni nem is vágtam, mert amúgyis nagyon érzékeny ott a bőröm, de hasonlók a tünetek.

Délre elkészülök, egész nap semmi bajom, estefele pedig elkezd viszketni. Házi orvohoz szaladtam be, hogy tudna-e adni valamit amíg eljutok bőrgyógyászhoz, adott is valami krémet, és közölte, hogy ha ez nem segít, felesleges bőrgyógyászhoz mennem, természetesen nem segített. Viszont nekem a duzzanatot és a viszketést a Fenistil enyhíti, nem mondom hogy nem fürdök benne óránként, de estére kimondottan sokat segített nekem. Tegnap, december óta másodjára is megpróbálkoztam a köröm készítéssel, minőségibb gél lakkkal, új primer/preppel, de ugyanúgy viszket. BrillBird Bond Géljét használom, ezt használta a körmösöm is, és ahogy elnézem a hozzászólászokat, max a porcit próbálhatnám még ki, de ahhoz nem érzem magam elég ügyesnek és költeni se mernék rá többet. Hipoallergén dolgokat még szeretném kipróbálni, de csak lakkot találtam, alap és fedő lakkot nem, esetleg ti tudtok ajánlani márkát, amiből van hipoallergén alap zselé?

Válasz erre

Brigi
2021-07-04 18:31

Nekem az allergia nem tudom mitől van. Amint a börömhöz ér a géllak egyből kijön. Eddig csak apró pöttyök viszketés, kiszáradt a bőr de már második alkalommal kireped a normál bőröm s begyulladt, és iszonyatosan fáj! Első alkalommal hidrogén peroxidba áztatta, majd tetrán kenőcs, s szépen elmúlt, de most második alkalommal nem akar múlni, hiába áztatom, nyomkodom ki, semmi, sőt egyre nagyobb kitülemkedés van az újjamon. Lidocain krémmel kicsit jobb, a körmei et leszedtem. Sajnos nekem nem lehet. El kell viselem pedig annyira szeretem...

Válasz erre

Beáta Haskova
2021-07-27 13:51

Facebook oldalam

Sziasztok én július 4diken voltam körmösnel akrillal készítette a körmöm semmi baj sem volt.Azutan lenőtt nos mentem töltésre megint akrillal csinálta csak most gel lakkot használt színezésre és pici hólyagok viszkedo és csípős érzés van az ujjaim közt.nemtudom mitől lehet a gel laktol vagy attól hogy nem vette le a régi körmöt? És segítséget szeretnék kérni hogy van e itt valaki olyan akinek ugyan ez a problémája is mit használ rá? Köszi előre is a segitseget

Válasz erre

Kriszti
2021-08-15 17:31

Sziasztok!
Jó hogy idetévedtem. Tök fura hogy ilyen sokan vagyunk allergiásak, viszont akarhany kormost kerdeztem csak pislogtak, hogy miiii allergia, pfff fogalmam sincs.
Nekem is kijottek az ekcemas pottyokElkezdtem keresni a neten és a Bluesky nailst találtam. Akik antiallergén cuccokkal hirdetik magukat, visszavásárlási garanciával, vegán dolgokkal. Viszont megnéztem az összetevőket a base, top gelben és pár plusz adalék kivételével ugyanazokat tartalmazza mint amivel próbálkoztam. Nem tudom mennyire menjek rá a dologra. Lehet hogy a plusz összetevők miatt nem jönne ki az allergiám?!
Szerintetek megpróbáljam?
Elkezdek nyomozni, hogy mi lesz a baki de sanszos hogy a base gel. Második körben a primert csereltem le CND Scrubfreshre. A boltban még ennek a markanak a base geljet tudom kiprobalni ami nyilván árban több.
Totál tanacstalan vagyok.

Válasz erre

Alice
2021-10-10 16:41

Sziasztok! Nem tudom mennyire él még ez a fórum, de itt találtam választ arra ami nekem is kialakult géllakozás után.
A történet a következő: Már körübelül 2 éve otthon géllakkozom a körmöm. Előtte rendes körömlakkot használtam, de a géllak sokkal jobban megtetszett. Bevallom őszintén, én a 3 step-es crystalnails géllakkon kívül használtam ebayos kínait is, de nem volt vele előtte sose probléma. Viszont az utolsó két körmözés során azt figyeltem meg, hogy a leoldó folyadék marja iszonyatosan a körömágyam, elviselhetetlen szintül. (rendes boltból vásárolt crystal nails acryl remover). Kivártam a 10 percet, borzasztó volt de túléltem, azt hittem csak megromolhatott a folyadék, nem gondoltam bele mást. Utána semmi tünet, maximum érzékenyebb körömágy. Akkor kentem utoljára géllakkot baj nélkül. A legutolsó körmözésem során, ami kb. 1 hete volt, ugyan ez volt, hogy mart a leoldó, ekkor azt hittem a leoldó az allergén. De itt jön a viszont!. Leoldás után másnap kifestettem a géllakjaimmal a körmöm, és rá egy órával iszonyatos égést éreztem a kezemen. Láttam, hogy vörösek a körömágyaim, dagadnak, néhol már fehéredtek, és kicsi kis pöttyök jelentek meg a körömágyon amik viszkettek. Azt hittem, hogy a leoldó folyadék miatt lett érzékenyebb a körömágyam, és amiatt alakulhatott ki ez. De aztán utánaolvastam, főleg itt, és láttam, hogy senki nem tapasztalt ilyet a leoldó folyadéktól, inkább a géllakkoktól, így csináltam a csuklómon egy allergia tesztet, felkentem mindd a kínaiból, mindd a drágább boltibol csíkokat egymás mellé a csuklómra (nem csak színeket, hanem base és topcoatot is. Ebből egy szín volt crystalnails, a többi a színekkel, base/topcoatokkal kínai). Másnapra tiszta ekcéma lett ott a bőröm, minden csíknál, sőt még a szemem alatt is kialakult egy kis folt (=az összesre allergiás vagyok, nem csak a kínaira, vagy csak mondjuk valamelyik fázisra) Így egyértelmű, lakkra lettem allergiás, nem a leoldóra.
Nagyon szomorú lennék ha nem tudnám többé valami tartósabbal kifesteni a körmeim. Esetleg bárki aki ezen keresztülment, talált megoldást, alternatívát?
Arra gondoltam megpróbálom még az egylépéses crystal nails géllakkot, vagy esetleg shellakkot, de félek, hogy a géllak valamelyik összetevőjére lettem allergiás, ami persze mindenben benne van, márkától függetlenül...:(

Válasz erre

Melinda
2021-10-27 08:56

Sziasztok!

3 v. 4 éve kezdődött az allergiám. Akkor már vagy 4 eve volt valami a körmömön. Elsőnek az tünt fel, hogy egy egy körmöm melletti bőr viszket, ha frissen elkészült a körmöm. Akkor azt hittem a körömreszelővel megsértettem bört. Aztán minden egyes frissítésnél már nagyon viszkettem 1-5 napig. Jobban megnéztem, apró hólyagok jelentek meg az ujjaimon. Ekkor mindent is felkentem a bőrömre, hogy megnézzem melyik a ludas. Minden hozzávalótól viszkettem. A porcelán volt a legrosszabb. Annyira viszkettem hogy az utolsónál már úgy téptem le magamról miközben sírtam. Aztán olvastam, hogy van a dipping system. Tök boldog voltam, mert attól nem viszkettem. És legalább tartósabb mint a lakk. 1,5 évig jó is volt, de erre is allergiás lettem. Szóval jelenleg semmit nem tudok elviselni a lakkon kívül magamon.

Válasz erre

Réka
2022-04-22 16:38

Sziasztok! Sajnos én is allergiás vagyok a venalisa termékekre az a problémám, hogy a köröm felületén is meg jelentek foltok voltam dokinál elokom kenőcs ésallergia gyógyszert kaptam volt gomba teszt nme morzsalékos nem büdös minden negatív, kivétel az illatosított dolgok, van esetleg valami amitől hamarabb le nő a köröm?

Válasz erre

Julianna
2022-08-16 09:23

Sziasztok! Örülök, hogy tudok beszélni a problémáról mert a környezetemben senkinek sincs ilyen jellegű panasza. Kb. 3 évvel ezelőtt mentem el körmoshoz mert nagyon elvékonyodtak a körmeim és mert, hogy a munkához jó ha van az embernek körme.Minden nagyon szuper volt, de a körmös felemelte az árakat, illetve észrevettem, hogy a műköröm alatt még jobban elvékonyodtak a körmeim. Ezért úgy döntöttem, hogy magam állok neki a körmözésnek.3 hónap alatt nagyon jól belejöttem és a körmeim is kezdtek helyre jönni mert nem csiszoltam agyon csak nagyon óvatosan.Semmi allergiás reakció soha nem volt. Ekkor jött a fekete leves úgymond! Véletlenül a kocsiajtóhoz csuktam a jobb hüvelyk ujjam miután lejött a körmöm. Gyógyulás után ami két hónap volt próbáltam pótolni a hiányzó körmöt. Ekkor jött ki az allergia az összes ujjamon és alkaromon, borzalmasan viszketett, zsibadt is, nekem is éjszaka és reggel. Durva törölközővel vakartam de legszívesebben dörzspapirral enyhítettem volna a viszketést . Az orvos két féle kenőcsöt írt fel. Amitől nagyjából helyre jött két hét alatt.De az újbegyeken még nagyon vékony a bőr, mert lehámlott, gyulladt, csúnya sebes volt. A körmöket nem szedtem le, mivel problémásak és hogyan dolgozzak beszakadó, gyenge körömmel.A sérült ujjam befogata az implantátumot úgymond valószínűleg az ekcémás reakció volt a mellékhatás. Megjegyzem egyik körmös sem vállalta a korrekciót a hüvelyk ujjamon de nem tudtam semmit dolgozni két hónapja egyébként sem a gyógyulás érdekében.Varrónő vagyok amúgy.Nem tudom mi lesz mert újra kellene építeni. Vajon megint kijön az allergia? Maximum megyek megint a dokihoz de köröm akkor is kell ha már nem adott az isten erős körmöket. Ötlet most jutott eszembe. Minden nap csak 1 körmöt csinálok meg nem egyszerre. Ha fenn áll az allergia akkor már 1 nél kiderül mint ahogy azt egy hozzászólásban olvasta is.

Válasz erre

Móni
2022-10-10 19:30

Sziasztok !Sajnos én is allergiás lettem valószínű ,hogy minden anyagra mert mostmár hónapok óta nem visel el semmit a kezem.Elég ha csak ránézek az anyagra és már viszket is a kezem .Körmös iskolát elvégeztem több mint két évig folyamatosan volt épített körmöm és dolgoztam minden fajta anyaggal .Aztán mikor átestem a kovidon utána lettem allergiás.Soha nem voltam allergiás lehet ,hogy köze volt a kovidnak ,hogy az lettem.Most már csak a lányomnak készítek körmöt kesztyű nélkül persze ,hogy teszteljem még allergiás vagyok e ? utána napokig viszket a kezem .Mivel nagyon tetszenek a hosszú körmök szoktam ragasztani közben előre festett körmöket azzal nincs baj csak nem tartós,tipet is ragasztottam és egybereszeltem aztán sima körömlakk az sem tart hetekig de egy egy hétvégi buliba jó.Most mindenfélével probálkozom hogy lehessen hosszúkörmöm de a legegyszerűbb az lenne ha a saját körmöm növeszteném meg .

Válasz erre

Mazsi
2022-11-19 15:33

Sziasztok. Én is allergiás lettem a létező összes tünetekkel. Kipróbáltam mindent, én is tesztelgettem. Sokáig semmit nem bírt a kezem még a sima lakkot sem. De aztán vagy 4éve rátaláltam olyan márkákra amire nem vagyok allergiás. Én csak a savmentes anyagokat bírom. Hátha segít valakinek

Válasz erre

Répás Maya
2024-02-27 15:13

Szia, megírnád nekem mik ezek a savmentes anyagok? Milyen márkák, mi a nrvük pontosan? Köszönöm

Válasz erre

Lili
2023-01-16 12:36

Sziasztok. 1évig dolgoztam műkörmösként, imádtam/imádom, és sok vendégem lett ez idő alatt. Azonban ahogy beindult a körmözés, tavaly augusztusban hólyagos lett az egész kézfejem + az ujjaim. Különösebb figyelmet nem fordítottam rá, mert nekem korábban is voltak ilyen tüneteim hébe-hóba lábafejemen - kézfejemen egyaránt és bár viszkettek pár nap alatt elmúltak, de most nem. Tovább körmöztem mit sem sejtve, de már kesztyűben (próbáltam latexet és nitrilt - por menteset- egyik se volt jó). Rosszabbodott. Nem csak hólyagos volt, de be is dagadt, és a bőr elkezdett leválni a kezemről. Sajnos nem mentem el időben orvoshoz és tovább dolgoztam, 3 héten keresztül iszonyat fájdalmakkal. Végül magánorvoshoz mentem. Ő mondta, hogy a hólyagok a portól lettek, a felvált bőr pedig a kesztyű miatt.De azt javasolta ne dolgozzak ebben, viszont szerinte ezmár csak az utolsó csepp volt a pohárban. Ezelőtt 6évig volt műkörmöm(porcelán) és nem okozott problémát. A doktor azt mondta valami más lehet a háttérben, adott 4féle krémet, és egy gyógyszert, amik helyre hoztak. A munkát abba hagytam szeptember óta, de sajnos azóta is fenn áll az allergia. Hólyagok nincsenek, viszont folyton bedagad és szétreped a bőröm, 2hete pedig a körmöm alatt jelentek meg a hólyagok(úgy hogy semmi nem volt rajta) és le is dobta azonnal. Mivel már nem dolgozom értehetlen az egész. Elmentem megint orvoshoz és ő vállig állítja, hogy a körmözés az oka. Valamilyen szinten biztos közre játszott, de már ugye nem aktuális ez a munka, sőt, semmit se csinálok. Nem tudok. Hiszen szét repedt ujjakkal fogni se tudok rendesen. Mosogatni se mosogatok, semmilyen vegyszerrel nem érintkezek. Olajos illatmentes tusfürdőim vannak az ekcémám miatt. Az ekcémám nekem elsőnek a laktózra jött ki. Azt már legalább 3 éve elhagytam, de most egyik ismerősöm mondta, hogy lehet, hogy gluténallergia. Nem tudom, ha esetleg elhagyom a glutént is esetleg vissza tudnék e állni körmözni,vagy felejtsem el teljesen inkább?

Válasz erre

Varga Mária
2023-03-21 21:01

Facebook oldalam

Sziasztok! Olvasva a tapasztalatokat, sajnos nekem is allergiás tünetek jelentkeznek a zselè utàn. Viszont most kipróbáltam a sima körömlakkot, azzal nem volt semmi gond, míg nem mostam le aceton mentes lemosóval. Sajnos utàna jelentkezett az ègő viszketès, piros ès duzzadt ujjak. Szerintetek lehet, hogy csak egy összetevőre vagyok allergiás? Lehetnek mèg szèp körmeim?

Válasz erre

Írj egy hozzászolást *

Neved *

E-mail címed *

Neved a Facebookon

Hozzászólás beküldése

A legújabb bejegyzések
Nem építek, csak gél lakkozok! Lehet sikeres a műkörmös vállalkozásom? Nem építek, csak gél lakkozok! Lehet sikeres a műkörmös vállalkozásom?
Kristóf Csilla | 2023-06-20

Lehet-e sikeres a műkörmös vállalkozásod csak gél lakkozással? Ismerd meg stratégiáinkat, hogyan kommunikálj vendégekkel, ha nem szeretsz körmöt építeni! Tovább >>

FlashTalkMűköröm
Műköröm tippek - gyorsulj fel műkörmösként. Tanácsok a hatékonyságnövelésre Műköröm tippek - gyorsulj fel műkörmösként. Tanácsok a hatékonyságnövelésre
Pantoleon Aliki (Alice) | 2023-06-20

Növeld a hatékonyságod műkörmösként! Műköröm tippek az eszköz- és anyagválasztásról, csiszológépes technikákról a minőség megőrzése mellett, ami ugye a legfontosabb. Tovább >>

FlashTalkMűkörömGél lakk
Köröm pihentetése, Gyenge köröm, Köröm eltávolítása? Na mi a közös bennük? Köröm pihentetése, Gyenge köröm, Köröm eltávolítása? Na mi a közös bennük?
Kristóf Csilla | 2023-06-06

Kell-e pihentetni a körmöt? Ez a probléma egyidős a körmözéssel. Most ezt a témát fogjuk alaposan kivesézni. Megnézzük miért is lehet gyenge az a köröm valójában. Tovább >>

FlashTalkMűkörömGél lakk
Legolvasottabb bejegyzések
Szempilla lifting - Árak, Kellékek, Tartósság Szempilla lifting - Árak, Kellékek, Tartósság
Janó Szilvia | 2019-07-28

Mi az a szempilla lifting? És hogyan érhetjük el vele a látványos nyitott szem hatást? Most alaposan kivesézzük ezt a technikát. Gyertek, emeljétek velem a pillákat! Tovább >>

MűszempillaMűszempilla alátétMűszempilla ragasztó
Körömtrendek 2019 – Mi lesz a köröm divat 2018 után Körömtrendek 2019 – Mi lesz a köröm divat 2018 után
Ludányi Fanni | 2018-11-07

Mutatjuk mik lesznek a 2019 év legújabb körömtrendjei. 2018 után izgalmas évünk lesz a köröm divatban és műköröm formákban, legyen tél, nyár vagy éppen ősz. Tovább >>

KörömtrendekMűköröm
Amit a vendégnek tudni kell a műszempilla építésről és viselésről Amit a vendégnek tudni kell a műszempilla építésről és viselésről
Janó Szilvia | 2018-09-22

Új vendég esetén a műszempilla építés előtt nagyon fontos az igények felmérése és a megfelelő tájékoztatás az építésről és a szempillák viseléséről. Tovább >>

Műszempilla
Porcelán köröm – Minden amit a porcelán körömépítésről tudnod kell Porcelán köröm – Minden amit a porcelán körömépítésről tudnod kell
Koszta Dóra | 2019-03-23

A porcelán egy fantasztikus műkörmös alapanyag. Sokan ezt nem látják be, bár sok pozitív tulajdonsága van. A cikkben bemutatunk párat és építünk egy porcelán körmöt Tovább >>

MűkörömMűköröm képzés
A megerősített gél lakk technikáról feketén-fehéren A megerősített gél lakk technikáról feketén-fehéren
Kristóf Csilla | 2020-03-22

A megerősített gél lakk technikája egy remek eljárás! A blogban gyönyörű képeken és hasznos leírásokon keresztül végigvesszük születését, előnyeit és hátrányait Tovább >>

Gél lakk
Összes blog, témák szerint

Magánoktatás

MAGÁNOKTATÁS
Online tanfolyamok
StudioFlash beiratkozásBeiratkozás:

1027 Bp., Margit krt. 48. 1.em./7.
(11-es kapucsengő)
Hétfő: 09:00-18:00, Kedd-Csütörtök: 09:00-17:00, Péntek: 9:00-16:00 Szombat-Vasárnap: 09:00-15:00

+36 (70) 326 4014
+36 (1) 400 7398

info@studioflash.hu

Térkép >>

Ügyfélszolgálat
Németh Zsuzsanna
(70) 326 4014 | (1) 400 7398

Kocsis Zsuzsanna

Hírlevél feliratkozás

Most azonnal hasznos tippeket-tanácsokat küldünk a választott szakmáidban!
Iratkozz fel: