ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

+36 (70) 326 4014

OKTATÁSI KÖZPONT

1027 Bp., Margit krt. 48. 1.em./7.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON

naponta frissülő hasznos tartalom

WEBÁRUHÁZ

12000 Ft fölött ingyen szállítunk!

StudioFlash Szakmai blog

Dolonainé Szijj Gabriella

Hogyan építsünk műkörmös vendégkört?

Írta: | | << Vissza az összes blogtémához

Hozzászólások: 0

Az egyik első felmerülő kérdés, mikor valaki eldönti, hogy műkörmös lesz: honnan lesz vendégköröm, amikor olyan sok körmös van? LESZ! Minden körmösnek megvan a maga vendégköre. Nem, nem attól, hogy elvesszük másét, hanem attól, hogy folyamatosan termelődik, hiszen a 15-16 éves korosztályból már jónéhányan viselnek géllakkot vagy műkörmöt. Illetve, ahogy fejlődik a szakma és folyamatosan új technikák jelennek meg, egyre több embert lehet megcélozni szolgáltatásainkkal. Gondolok itt pl. az idősebb hölgy vagy úr vendégekre, ami ugye elsőre nem biztos, hogy célközönség lenne, de ha bevonjuk őket is, mondjuk a manikűr szolgáltatásba, máris több a vendég.

Hogyan építsünk műkörmös vendégkört?

De kezdjük az elején: hogyan szerezzek vendégeket?

Hála a mai technikai feltételeknek és az internetnek, rengeteg módja van.

Akár otthon dolgozó műkörmös vagy és van saját szalonod otthon vagy már sikerült elhelyezkedned szalonban tartsd szem előtt, hogy a legjobb reklám mindig az elégedett vendég. Gondoljunk csak bele: egy Facebook (vagy instagram vagy Twitter) csoportban vagy üzenőfalon kirakott, szép, igényes munka alatt mennyi komment van, hány ember kér elérhetőséget az adott munka készítőjéhez. Érdemes tehát a “milyen legyen a körmöm?” vagy “szépészeti szolgáltatások” típusú csoportokhoz csatlakozni.

Hasznos megoldás még a honlap, ami lehet akár ingyenes is, de persze a fizetős, tárhelybérlős, informatikus által elkészített weboldal azért jobb, és nagyobb bizalmat ébreszt egy esetleges érdeklődőben.

A honlapkészítésről Csaba remek írásában olvashattok: https://www.studioflash.hu/blog/mukormos-vagyok-honlapot-akarok-nem-csak-mukormosoknek/

Természetesen reklámozhatunk ingyenes felületeken (pl. Jófogás), de adhatunk fel fizetett hirdetéseket is a közösségi portálokon.

Ha már sikerült elhelyezkedni egy szalonban

Érdemes megkérni a kollégákat, közelben dolgozókat, hogy ajánljanak bennünket. Ezt kiegészíthetjük például 500 Ft-os kuponnal, amit fodrász, kozmetikus, masszőr adhat a vendégeinek, hozzánk irányítva őket, vagy egy ingyenes kézmasszázst is felajánlhatunk.

Indíthatunk nyitási akcióval

Figyeljünk arra, hogy ne túl alacsony áron kínáljuk a szolgáltatást. Ha következő alkalommal sokkal magasabb összeget kérünk, el fog menni a vendég. Ha például egy műkörmöt 5.000 Ft-ért építünk, nyitáskor ennek az ára lehet mondjuk 4.000 Ft, így legközelebb nem kerül annyival többe a töltés, amit úgyis valamennyivel alacsonyabb áron csinálunk, kb. 4.500 Ft-ért.

Fontos kihangsúlyozni, hogy nem úgy szerezzük a vendéget, hogy árban alá megyünk a szomszéd körmösnek, hanem úgy, hogy többet nyújtunk. A manikűr szolgáltatás mellé adhatunk ingyen kézmasszázst, műköröm esetén lehet ajándék a díszítés (persze ésszerű határokon belül).

Ezenkívül kitalálhatunk szezonális akciókat.

Ősztől tavaszig nagy létjogosultsága lehet a paraffin kezelésnek, mind kézre, mind lábra. Ezt megszerettethetjük úgy a vendégekkel, hogy az első alkalmat ingyen adjuk (nem olyan nagy az anyagköltség és könnyű rászokni a jóra). Tavasszal adhatunk ajándékba frissítő, tavaszváró bőrradírozást (szintén nem kerül sokba). Nyárra összevonhatjuk a kéz és láb géllakkozását valamivel alacsonyabb áron.

A szalagavatók, bálok, ballagások szezonja szintén vendégszerző időszak lehet, viszont őket nehezebb megfogni tartós vendégnek, mert sokszor csak alkalmi szépítkezésre vágynak. Nekik valami olyasmit kell nyújtani, amitől továbbra is akarnak géllakkot vagy műkörmöt, és azt lehetőség szerint tőlünk. Erre megoldás lehet a diákkedvezmény vagy a barátnő-akció, fiatalos színpaletta, aktuális trendeknek megfelelő díszítések.

Készíthetünk csomag-ajánlatokat:

Hétvégi luxus csomag. (Nyilván csak nagyon kevesen szeretnek hétvégén dolgozni, ezért ezt úgy kell kitalálni, hogy valóban megérje) Ez a csomag tartalmazhat komplett kezeléseket, tehát manikűr, kézmasszázs, paraffinkezelés lakkozás vagy géllakkozás, mellé ugyan ezek a szolgáltatások lábon is. Összegszerűen kb. 15.000 Ft – 17.000 Ft lenne így, mivel ez egy extra ajánlat, így mondhatjuk, hogy ennyi helyett csak 12.000 Ft. Soknak tűnhet elsőre, de ez így 3-4 óra, amit a vendég pihenéssel tölthet, nem munkából rohanva esik be este!

Bővítsük a szolgáltatások körét!

Egészítsük ki az árlistát különböző hatású pakolásokkal, Spa kezelésekkel, bőrfiatalító kúrával. Az is meg tudja fogni a vendéget, ha érdekes egy szolgáltatás neve, tehát nem azt írjuk ki, hogy pakolás, hanem azt, hogy tavaszváró frissítő bőrradír, csokipakolás, pihe-puha masszázs.

Szintén értékelik a vendégek, ha valamilyen frissítővel (kávé, tea, víz) kínáljuk őket.

Adhatunk pici személyes ajándékot névnapra, születésnapra, karácsonyra; ez lehet egy reszelő, bőrápoló olaj, saját keverésű kézkrém, karácsonyfadísz.

Bevezethetünk hűségkártyát, amin vezetjük az alkalmakat és 10. szolgáltatásnál adhatunk valami ajándékot vagy picit nagyobb kedvezményt.

Egyszóval a lehetőségek tárháza végtelen, némi fantáziával, kreativitással és kitartással jelentősen gyorsabban alakítható ki egy stabil vendégkör.

Remélem ezzel a néhány jó tanáccsal tudtam segíteni néhányotoknak :-) Sok-sok vendéget kívánok Nektek :-)

Értékeld 1-5-ig, mennyire tetszett az oldal
Eddig 41 értékelés | Átlag értékelés: 4.5

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hasznos tanácsok, érdekességek, újdonságok. Most azonnali tippeket-tanácsokat küldünk a választott szakmáidban!

Neved

E-mail

Hozzászólások

Jelenleg még nem érkezett hozzászólás a témában!

Írj egy hozzászolást *

Neved *

E-mail címed *

Neved a Facebookon

Hozzászólás beküldése

A legújabb bejegyzések
Műkörmös képzések új szabályozása 2020.09.01-től! Avagy mire lesz szükség a műkörmös oktatásokhoz? Műkörmös képzések új szabályozása 2020.09.01-től! Avagy mire lesz szükség a műkörmös oktatásokhoz?
Ludányi Fanni | 2020-08-17

A szakmai képzések, oktatások és a támogatott képzések engedélykötelesek lesznek. Minden más tanfolyam pedig bejelentés köteles. De mit is jelent ez a gyakorlatban? Tovább >>

Műköröm
OKJ képzések változása 2020.09.01-től OKJ képzések változása 2020.09.01-től
Ludányi Fanni | 2020-08-17

Megtörtént az OKJ képzések és a felnőttképzés átalakítása. A vonatkozó jogszabályok értelmében a felnőttképző intézmények 2020.12.31-ig indíthatnak OKJ képzéseket. Tovább >>

Műköröm
A Zselés köröm - Amit a műkörmös zselékről tudni kell A Zselés köröm - Amit a műkörmös zselékről tudni kell
Koszta Dóra | 2020-08-15

Ha a műkörmös zselé vagy a zselés műkörömépítés érdekel, mindenképpen olvasd el blogunkat! Ismerd meg ezt a sokszínű, természetes hatású műkörömépítő anyagot Tovább >>

MűkörömMűkörömépítő zselé
Legolvasottabb bejegyzések
Körömtrendek 2019 – Mi lesz a köröm divat 2018 után Körömtrendek 2019 – Mi lesz a köröm divat 2018 után
Ludányi Fanni | 2018-11-07

Mutatjuk mik lesznek a 2019 év legújabb körömtrendjei. 2018 után izgalmas évünk lesz a köröm divatban és műköröm formákban, legyen tél, nyár vagy éppen ősz. Tovább >>

KörömtrendekMűköröm
Az allergia és a műszempilla - erre figyelj! Az allergia és a műszempilla - erre figyelj!
Kuti Ágnes | 2016-08-17

Ha tudod, hogy vannak általános allergiás tüneteid és műszempillát akarsz felrakni, légy nagyon körültekintő! Íme egy esettanulmány, én így jártam! Tovább >>

AllergiaMűszempillaMűszempilla ragasztó
A műkörmös és a fertőtlenítés - Horror tanmese megtörtént esetből A műkörmös és a fertőtlenítés - Horror tanmese megtörtént esetből
Raidl-Szőke Szilvia | 2017-07-05

Mindig az az unalmas eszköz és kézfertőtlenítés... Az órán is utáltam, mindig rám szóltak, ha kihagytam. A cikkből egyértelműen kiderül miért szólunk rátok! Tovább >>

Műköröm
Tökéletes mosolyvonal titka: A szép francia műköröm Tökéletes mosolyvonal titka: A szép francia műköröm
Raidl-Szőke Szilvia | 2017-05-27

A mosolyvonal kialakítása az egyik legnehezebb feladat a kezdő körmösnek. Nélküle szinte lehetetlen a francia köröm készítése zseléből vagy porcelánból. Tovább >>

MűkörömMűköröm képzés
Műkörömépítés: Tip vagy sablon? Műkörömépítés: Tip vagy sablon?
Raidl-Szőke Szilvia | 2016-11-17

Tényleg elavult a tip? Milyen esetekben kell tippel és milyen esetekben sablonnal körmöt építeni? Egyáltalán ki dönti ezt el? Szilvi eloszlatja a tévhiteket! Tovább >>

Műköröm
Összes blog, témák szerint

Keresés az oldalon

Magánoktatás

MAGÁNOKTATÁS
StudioFlash beiratkozásBeiratkozás:

1027 Bp., Margit krt. 48. 1.em./7.
(11-es kapucsengő)
Hétfő-Péntek: 09.00-17.00

+36 (70) 326 4014
+36 (1) 400 7398

info@studioflash.hu

Térkép >>

Ügyfélszolgálat
Bornemissza Zsófia
(70) 326 4014 | (1) 400 7398

Bornemissza Zsófia

Oktatásszervező
Ludányi Fanni
(70) 326 4014 | (1) 400 7398

Ludányi Fanni

Hírlevélfeliratkozás

Most azonnal hasznos tippeket-tanácsokat küldünk a választott szakmáidban!
Iratkozz fel: