Horváth Csaba

Hogyan kell ráírni a nevem a képre, nem csak műkörmösöknek

Írta: | | << Vissza az összes blogtémához

Hozzászólások: 0

A válasz egyszerű, képszerkesztővel :-) Eddig oké, na de melyikkel? Sokan kérdezték tőlünk, hogy hogyan kell és mit ajánlunk. A kérdezők 100%-a mobillal kapcsolatban kérdezte, így ez a cikk is csak a mobilos képszerkesztőkkel fog foglalkozni.
A különböző áruházakban fellelhető mobilos képszerkesztők nagy többsége ingyenes alkalmazás. A pénzük onnan van, hogy általában mindegyik ráteszi a saját logóját a megszerkesztett képedre. Ugye milyen hülyén mutat, amikor a szépséges körömfotódon ott díszeleg egy idegen logó? Aki teheti, persze vásárolja meg, pár dollár az egész, de a legtöbbünk olyan megoldást szeretne, amiért egyáltalán nem kell fizetni:

ez a Pixlr.

Az előző blog bejegyzésemben (itt éred el), ahol a köröm fotózásról írtam, már megemlítettem ezt az applikációt, de most részletesen is megnézzük. Persze itt sincs kolbászból a kerítés, mert a pixlr pedig abból keresi a kenyerét, hogy itt-ott reklámokat helyez el az appon belül, de ez nem fog minket zavarni. Inkább ez, minthogy fellogózza a szép képünket.
Nagyon fontos szempont volt, hogy olyan képszerkesztőt vesézzünk ki, ahol lehetőségünk van ráírni a képre a nevünket. Persze, ha erre nincs szükség, akkor az Adobe Lightroom viszi a prímet, de most mi a nevünket szeretnénk a képre írni :-)

A pixlr

Mindkét nagy mobilos rendszer boltjában megtalálható, néhány kattintással letölthető és telepíthető szoftver. Rengeteg beállítási, effektezési lehetőség van programban. Mi nem fogjuk végigvenni az összeset, csak azt, amit mi fogunk használni egy szép köröm bemutatásakor, illetve feliratozásakor.

Amikor elindítjuk a szoftvert meg fogja kérdezni, hogy honnan szeretnénk a képet szerkeszteni, két lehetőségünk van. Azonnali fotókészítés vagy a telefonunkban tárolt fotókból választunk. Van egy kollázs készítő lehetőség is, de ez nem tartozik ide.
Nem ajánlom az azonnali fotókészítést, mert, mint írtam a körömfotós blogomban, készítsünk jó sok képet egy munkáról, hogy ki tudjuk választani a legjobbat. Na pont itt fogjuk kiválasztani a legjobbat és nem azt, amelyik mögött porelszívó van!!!!!!! :-)

kezdőképernyő

Amikor kiválasztottuk, azonnal megjelenik a fotó és a szerkesztő felület alul. (A fotóért köszönet Tiszka Alexandra OKJ-s műkörmös tanulónknak) Valamint egy „done” felirat jobb felül. Erre a „done” feliratra kattintva lehet véglegesíteni a képet, de itt még nem tartunk.

kezdőképernyő

Szín és tónus korrekciók

Az alsó sorban lévő ikonok közül, amit megnézünk az pl. a "két karika" kinézetű, ezen belül is az adjusment. Itt a színeket, a tónusokat, a kontrasztot, a kép világosságát tudjuk állítani. Ésszerrű határok között maradjunk a csúszkák esetében, ne legyen mesterkélt hatású a végeredmény. A „temperature” vagyis a színhőmérséklet állítása életet fog vinni a képbe. A brightness a sötét képeket világosítja ki. A vibrance karakteressé tudja tenni a képet. A hightlights a világos tónusokat, a shadows a sötét tónusokat erősíti, illetve sötétíti. Amikor végeztünk ezekkel a beállításokkal, akkor a jobb alsó sarkban lévő pipára kattintva véglegesíthetjük a korrekciókat és visszakerülünk a kiinduló szerkesztő felületre.

Két karika kinézetű ikonra kattintottunk adjustment képernyő

Keretek

Bár elméletileg egy szép körmös fotó esetében semmi szükség keretekre vagy bármilyen zavaró körülményre, de van egy-kettő, ami nagyon ötletes és visszafogott ezeket nyugodtan használhatjuk, kiváltképpen akkor, ha mondjuk nem körmös fotókról van szó.
Csak néhány példát leírok. Próbáljátok ki a „Flowery” keretet, szép virágokkal fogja bekeretezni a képet, amit a csúszka segítségével elhalványíthatunk.
„Grunge” – szép, visszafogott fehér keretet tesz a kép köré. Ötletes.
„Sand” – fekete homokos környezetet teremt, a csúszkával halványítva nagyon szép hatásokat érhetünk el. Persze próbáljátok ki az összeset, én csak kiemeltem egyet-kettőt.
A keretek beállításakor megjelennek további beállítási lehetőségek is a képen, ezekkel tükrözni, illetve elforgatni lehet a keretet.

flowery keret grunge keret sand keret

Képre írom a nevem

Ha rákattintunk a jobb alsó sarkban lévő „T” betűre (azaz Text) akkor azonnal kéri tőlünk azt a szöveget, amit a képre szeretnénk írni. Írjuk oda a nevünket, vagy amit szeretnénk látni a képen, jobb felső sarok „next” gomb és máris ráírta a képre a kért szöveget. Most három sort látunk.

Az első sorban a billentyűzet ikonnal tudjuk módosítani a szöveget, a csepp ikonnal pedig a színét tudjuk megadni.
A második sorban a betűtípus tudjuk megadni, ha nem tetszik nekünk az alapértelmezett betű (márpedig nem fog :-) ) A harmadik sorban betű kinézetét, effektezett változatát tudod megadni, nagyon szép lehetőségek vannak itt. Én azt mondom, hogy a betűtípus helyett inkább ezzel kezdjük.

Ha beállítottuk a színt, formát, típust, akkor nyomjuk meg a T betűt az első sorban, ekkor láthatóvá válik az egész kép. Húzzuk a képet bármelyik sarokba, vagy ahová tetszik, ekkor még megváltoztathatjuk a méretét vagy elforgathatjuk. Ha minden kész, akkor jobb alsó sarok, pipa és már véglegesedik is beállítás és visszakerülünk a kezdőképre a szép feliratunkkal :-) Minden beállítás esetén van visszakozási lehetőség, ez pedig a felső sorban található nyilacskáknál érjük el. Ha a visszafelé mutató nyílra kattintunk, akkor visszavonja, amit a képpel műveltünk és kezdhetjük előröl.

flowery keret ground keret sand keret

Kép elmentése

Amennyiben minden, de minden kész van és nagyon nagyon tetszik már a végeredmény, akkor a jobb felső sarokban lévő „done” feliratra kell kattintani, ahol is el fogjuk menteni a képünket, hogy felhasználhassuk, ahol csak szeretnénk.
Megjelenik a mentés oldal, (a szép kis hirdetéssel, amiből az alkalmazás él) ahol eldönthetjük, hogy mit akarunk kezdeni a képpel, mentés, azonnali megosztás facebook-on, instagrammon, twitteren stb. Innen már rád van bízva, hogyan tovább.

elmentem a képet

Remélem a dolgozatom után kicsit jobban ki fogsz igazodni a program használatában. Sajnos Pixlr összes beállítását nem fogom tudni bemutatni, mert annyi van, hogy kevés lenne ez a nap, hogy átolvasd :-) Inkább kísérletezzél a megannyi beállítási lehetőség között és hidd el csodákat fogsz tudni csinálni.
StudioFlash hírlevél
Maradj velünk kapcsolatban!

Hasznos tanácsokért, érdekességekért, újdonságokért iratkozz fel hírlevelünkre, és webáruházunkban felhasználható 5%-os kuponnal jutalmazunk.
Szeretnék feliratkozni a hírlevélre

Hozzászólások

Jelenleg még nem érkezett hozzászólás a témában!

Írj egy hozzászolást *

Neved *

E-mail címed *

Neved a Facebookon

Hozzászólás beküldése

A legújabb bejegyzések
Hétköznapi körmök - Mit viselnek a hétköznapi hősök? Hétköznapi körmök - Mit viselnek a hétköznapi hősök?
Pantoleon Aliki (Alice) | 2023-05-12

Hétköznapi körmök: fedezd fel a tökéletes körömformát, ápolási tippeket és színes díszítéseket! Megoldások a hétköznapi problémákra és a táplálkozás hatása! Tovább >>

KézápolásKörömtrendekGél lakkOtthoni kézápolásTermészetes
A kék női ruha és kék körmök varázsa: Stílus, elegancia és összhang A kék női ruha és kék körmök varázsa: Stílus, elegancia és összhang
Horváth Csaba | 2023-04-09

Ez az írás a kék szín szerelmeseinek szól. Bemutatjuk a a tökéletes kék ruha és kék köröm kombinációkat. Ruhafajtákat és kék gél lakk színeket. Itt most minden kék! Tovább >>

Gél lakkKörömtrendek
20 trendi Neon Köröm, a Neon Rózsaszín és a Neon Zöld körmöktől a Feketéig 20 trendi Neon Köröm, a Neon Rózsaszín és a Neon Zöld körmöktől a Feketéig
Bosznay Réka | 2022-07-19

Számtalan stílusban használhatod a neon színeket szolidabb, vagy épp extravagáns megjelenést kölcsönözve magadnak. Most 5 stílust mutatunk be a használatukhoz. Tovább >>

Gél lakkKörömtrendekKöröm díszítés
Legolvasottabb bejegyzések
Szempilla lifting - Árak, Kellékek, Tartósság Szempilla lifting - Árak, Kellékek, Tartósság
Janó Szilvia | 2019-07-28

Mi az a szempilla lifting? És hogyan érhetjük el vele a látványos nyitott szem hatást? Most alaposan kivesézzük ezt a technikát. Gyertek, emeljétek velem a pillákat! Tovább >>

MűszempillaMűszempilla alátétMűszempilla ragasztó
Körömtrendek 2019 – Mi lesz a köröm divat 2018 után Körömtrendek 2019 – Mi lesz a köröm divat 2018 után
Ludányi Fanni | 2018-11-07

Mutatjuk mik lesznek a 2019 év legújabb körömtrendjei. 2018 után izgalmas évünk lesz a köröm divatban és műköröm formákban, legyen tél, nyár vagy éppen ősz. Tovább >>

KörömtrendekMűköröm
Amit a vendégnek tudni kell a műszempilla építésről és viselésről Amit a vendégnek tudni kell a műszempilla építésről és viselésről
Janó Szilvia | 2018-09-22

Új vendég esetén a műszempilla építés előtt nagyon fontos az igények felmérése és a megfelelő tájékoztatás az építésről és a szempillák viseléséről. Tovább >>

Műszempilla
Porcelán köröm – Minden amit a porcelán körömépítésről tudnod kell Porcelán köröm – Minden amit a porcelán körömépítésről tudnod kell
Koszta Dóra | 2019-03-23

A porcelán egy fantasztikus műkörmös alapanyag. Sokan ezt nem látják be, bár sok pozitív tulajdonsága van. A cikkben bemutatunk párat és építünk egy porcelán körmöt Tovább >>

MűkörömMűköröm képzés
Az allergia és a műszempilla - erre figyelj! Az allergia és a műszempilla - erre figyelj!
Kuti Ágnes | 2016-08-17

Ha tudod, hogy vannak általános allergiás tüneteid és műszempillát akarsz felrakni, légy nagyon körültekintő! Íme egy esettanulmány, én így jártam! Tovább >>

AllergiaMűszempillaMűszempilla ragasztó
Összes blog, témák szerint

Magánoktatás

MAGÁNOKTATÁS
Online tanfolyamok
StudioFlash beiratkozásBeiratkozás:

1027 Bp., Margit krt. 48. 1.em./7.
(11-es kapucsengő)
Hétfő: 09:00-18:00, Kedd-Csürtörtök: 09:00-17:00, Péntek: 9:00-16:00 Szombat-Vasárnap: 09:00-15:00

+36 (70) 326 4014
+36 (1) 400 7398

info@studioflash.hu

Térkép >>

Ügyfélszolgálat
Kocsis Zsuzsanna
(70) 326 4014 | (1) 400 7398

Kocsis Zsuzsanna

Hírlevél feliratkozás

Most azonnal hasznos tippeket-tanácsokat küldünk a választott szakmáidban!
Iratkozz fel: