Horváth Csaba

Hogyan kell ráírni a nevem a képre, nem csak műkörmösöknek

Írta: | | << Vissza az összes blogtémához

Hozzászólások: 0

A válasz egyszerű, képszerkesztővel :-) Eddig oké, na de melyikkel? Sokan kérdezték tőlünk, hogy hogyan kell és mit ajánlunk. A kérdezők 100%-a mobillal kapcsolatban kérdezte, így ez a cikk is csak a mobilos képszerkesztőkkel fog foglalkozni.
A különböző áruházakban fellelhető mobilos képszerkesztők nagy többsége ingyenes alkalmazás. A pénzük onnan van, hogy általában mindegyik ráteszi a saját logóját a megszerkesztett képedre. Ugye milyen hülyén mutat, amikor a szépséges körömfotódon ott díszeleg egy idegen logó? Aki teheti, persze vásárolja meg, pár dollár az egész, de a legtöbbünk olyan megoldást szeretne, amiért egyáltalán nem kell fizetni:

ez a Pixlr.

Az előző blog bejegyzésemben (itt éred el), ahol a köröm fotózásról írtam, már megemlítettem ezt az applikációt, de most részletesen is megnézzük. Persze itt sincs kolbászból a kerítés, mert a pixlr pedig abból keresi a kenyerét, hogy itt-ott reklámokat helyez el az appon belül, de ez nem fog minket zavarni. Inkább ez, minthogy fellogózza a szép képünket.
Nagyon fontos szempont volt, hogy olyan képszerkesztőt vesézzünk ki, ahol lehetőségünk van ráírni a képre a nevünket. Persze, ha erre nincs szükség, akkor az Adobe Lightroom viszi a prímet, de most mi a nevünket szeretnénk a képre írni :-)

A pixlr

Mindkét nagy mobilos rendszer boltjában megtalálható, néhány kattintással letölthető és telepíthető szoftver. Rengeteg beállítási, effektezési lehetőség van programban. Mi nem fogjuk végigvenni az összeset, csak azt, amit mi fogunk használni egy szép köröm bemutatásakor, illetve feliratozásakor.

Amikor elindítjuk a szoftvert meg fogja kérdezni, hogy honnan szeretnénk a képet szerkeszteni, két lehetőségünk van. Azonnali fotókészítés vagy a telefonunkban tárolt fotókból választunk. Van egy kollázs készítő lehetőség is, de ez nem tartozik ide.
Nem ajánlom az azonnali fotókészítést, mert, mint írtam a körömfotós blogomban, készítsünk jó sok képet egy munkáról, hogy ki tudjuk választani a legjobbat. Na pont itt fogjuk kiválasztani a legjobbat és nem azt, amelyik mögött porelszívó van!!!!!!! :-)

kezdőképernyő

Amikor kiválasztottuk, azonnal megjelenik a fotó és a szerkesztő felület alul. (A fotóért köszönet Tiszka Alexandra OKJ-s műkörmös tanulónknak) Valamint egy „done” felirat jobb felül. Erre a „done” feliratra kattintva lehet véglegesíteni a képet, de itt még nem tartunk.

kezdőképernyő

Szín és tónus korrekciók

Az alsó sorban lévő ikonok közül, amit megnézünk az pl. a "két karika" kinézetű, ezen belül is az adjusment. Itt a színeket, a tónusokat, a kontrasztot, a kép világosságát tudjuk állítani. Ésszerrű határok között maradjunk a csúszkák esetében, ne legyen mesterkélt hatású a végeredmény. A „temperature” vagyis a színhőmérséklet állítása életet fog vinni a képbe. A brightness a sötét képeket világosítja ki. A vibrance karakteressé tudja tenni a képet. A hightlights a világos tónusokat, a shadows a sötét tónusokat erősíti, illetve sötétíti. Amikor végeztünk ezekkel a beállításokkal, akkor a jobb alsó sarkban lévő pipára kattintva véglegesíthetjük a korrekciókat és visszakerülünk a kiinduló szerkesztő felületre.

Két karika kinézetű ikonra kattintottunk adjustment képernyő

Keretek

Bár elméletileg egy szép körmös fotó esetében semmi szükség keretekre vagy bármilyen zavaró körülményre, de van egy-kettő, ami nagyon ötletes és visszafogott ezeket nyugodtan használhatjuk, kiváltképpen akkor, ha mondjuk nem körmös fotókról van szó.
Csak néhány példát leírok. Próbáljátok ki a „Flowery” keretet, szép virágokkal fogja bekeretezni a képet, amit a csúszka segítségével elhalványíthatunk.
„Grunge” – szép, visszafogott fehér keretet tesz a kép köré. Ötletes.
„Sand” – fekete homokos környezetet teremt, a csúszkával halványítva nagyon szép hatásokat érhetünk el. Persze próbáljátok ki az összeset, én csak kiemeltem egyet-kettőt.
A keretek beállításakor megjelennek további beállítási lehetőségek is a képen, ezekkel tükrözni, illetve elforgatni lehet a keretet.

flowery keret grunge keret sand keret

Képre írom a nevem

Ha rákattintunk a jobb alsó sarkban lévő „T” betűre (azaz Text) akkor azonnal kéri tőlünk azt a szöveget, amit a képre szeretnénk írni. Írjuk oda a nevünket, vagy amit szeretnénk látni a képen, jobb felső sarok „next” gomb és máris ráírta a képre a kért szöveget. Most három sort látunk.

Az első sorban a billentyűzet ikonnal tudjuk módosítani a szöveget, a csepp ikonnal pedig a színét tudjuk megadni.
A második sorban a betűtípus tudjuk megadni, ha nem tetszik nekünk az alapértelmezett betű (márpedig nem fog :-) ) A harmadik sorban betű kinézetét, effektezett változatát tudod megadni, nagyon szép lehetőségek vannak itt. Én azt mondom, hogy a betűtípus helyett inkább ezzel kezdjük.

Ha beállítottuk a színt, formát, típust, akkor nyomjuk meg a T betűt az első sorban, ekkor láthatóvá válik az egész kép. Húzzuk a képet bármelyik sarokba, vagy ahová tetszik, ekkor még megváltoztathatjuk a méretét vagy elforgathatjuk. Ha minden kész, akkor jobb alsó sarok, pipa és már véglegesedik is beállítás és visszakerülünk a kezdőképre a szép feliratunkkal :-) Minden beállítás esetén van visszakozási lehetőség, ez pedig a felső sorban található nyilacskáknál érjük el. Ha a visszafelé mutató nyílra kattintunk, akkor visszavonja, amit a képpel műveltünk és kezdhetjük előröl.

flowery keret ground keret sand keret

Kép elmentése

Amennyiben minden, de minden kész van és nagyon nagyon tetszik már a végeredmény, akkor a jobb felső sarokban lévő „done” feliratra kell kattintani, ahol is el fogjuk menteni a képünket, hogy felhasználhassuk, ahol csak szeretnénk.
Megjelenik a mentés oldal, (a szép kis hirdetéssel, amiből az alkalmazás él) ahol eldönthetjük, hogy mit akarunk kezdeni a képpel, mentés, azonnali megosztás facebook-on, instagrammon, twitteren stb. Innen már rád van bízva, hogyan tovább.

elmentem a képet

Remélem a dolgozatom után kicsit jobban ki fogsz igazodni a program használatában. Sajnos Pixlr összes beállítását nem fogom tudni bemutatni, mert annyi van, hogy kevés lenne ez a nap, hogy átolvasd :-) Inkább kísérletezzél a megannyi beállítási lehetőség között és hidd el csodákat fogsz tudni csinálni.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hasznos tanácsok, érdekességek, újdonságok. Most azonnali tippeket-tanácsokat küldünk a választott szakmáidban!

Neved

E-mail

Hozzászólások

Jelenleg még nem érkezett hozzászólás a témában!

Írj egy hozzászolást *

Neved *

E-mail címed *

Neved a Facebookon

Hozzászólás beküldése

A legújabb bejegyzések
Vigyázz a szemedre Vigyázz a szemedre
Szentirmai Anna | 2021-07-06

Az emberi szem arra lett teremtve, hogy 5-6 méternél távolabbra tekintsen. A műkörmösök szeme viszont biztos, hogy nem :) Kicsit utánajártunk, hogyan vigyázz rájuk. Tovább >>

Műköröm
Esküvői vagy menyasszonyi köröm trend 2021-ben Esküvői vagy menyasszonyi köröm trend 2021-ben
Ludányi Fanni | 2021-06-11

Azt hiszem, nyugodtan mondhatom mindenki nevében, hogy 2021-ben már bármi elképzelhető és talán nem is lepődünk meg semmin. Tovább >>

MűkörömKöröm díszítés
A Körömmatrica - a Matricák használata a szép és tartós végeredményért A Körömmatrica - a Matricák használata a szép és tartós végeredményért
Kristóf Csilla | 2021-04-27

Ebben a videóban kivesézzük a témát, megmutatom, hogy melyik típusú körömmatrica milyen módon, hogyan használható fel és hogyan kell dolgozni vele. Tovább >>

MűkörömMűköröm képzésKöröm díszítés
Legolvasottabb bejegyzések
Körömtrendek 2019 – Mi lesz a köröm divat 2018 után Körömtrendek 2019 – Mi lesz a köröm divat 2018 után
Ludányi Fanni | 2018-11-07

Mutatjuk mik lesznek a 2019 év legújabb körömtrendjei. 2018 után izgalmas évünk lesz a köröm divatban és műköröm formákban, legyen tél, nyár vagy éppen ősz. Tovább >>

KörömtrendekMűköröm
Szempilla lifting - Árak, Kellékek, Tartósság Szempilla lifting - Árak, Kellékek, Tartósság
Janó Szilvia | 2019-07-28

Mi az a szempilla lifting? És hogyan érhetjük el vele a látványos nyitott szem hatást? Most alaposan kivesézzük ezt a technikát. Gyertek, emeljétek velem a pillákat! Tovább >>

MűszempillaMűszempilla alátétMűszempilla ragasztó
Az allergia és a műszempilla - erre figyelj! Az allergia és a műszempilla - erre figyelj!
Kuti Ágnes | 2016-08-17

Ha tudod, hogy vannak általános allergiás tüneteid és műszempillát akarsz felrakni, légy nagyon körültekintő! Íme egy esettanulmány, én így jártam! Tovább >>

AllergiaMűszempillaMűszempilla ragasztó
A műkörmös és a fertőtlenítés - Horror tanmese megtörtént esetből A műkörmös és a fertőtlenítés - Horror tanmese megtörtént esetből
Raidl-Szőke Szilvia | 2017-07-05

Mindig az az unalmas eszköz és kézfertőtlenítés... Az órán is utáltam, mindig rám szóltak, ha kihagytam. A cikkből egyértelműen kiderül miért szólunk rátok! Tovább >>

Műköröm
Porcelán köröm – Minden amit a porcelán körömépítésről tudnod kell Porcelán köröm – Minden amit a porcelán körömépítésről tudnod kell
Koszta Dóra | 2019-03-23

A porcelán egy fantasztikus műkörmös alapanyag. Sokan ezt nem látják be, bár sok pozitív tulajdonsága van. A cikkben bemutatunk párat és építünk egy porcelán körmöt Tovább >>

MűkörömMűköröm képzés
Összes blog, témák szerint
Online tanfolyamok

Magánoktatás

MAGÁNOKTATÁS
StudioFlash beiratkozásBeiratkozás:

1027 Bp., Margit krt. 48. 1.em./7.
(11-es kapucsengő)
Hétfő-Péntek: 09.00-17.00, Szombat-Vasárnap: Zárva

+36 (70) 326 4014
+36 (1) 400 7398

info@studioflash.hu

Térkép >>

Ügyfélszolgálat
Urbán Zsófia
(70) 326 4014 | (1) 400 7398

Urbán Zsófia

Oktatásszervező
Ludányi Fanni
(70) 326 4014 | (1) 400 7398

Ludányi Fanni

Hírlevélfeliratkozás

Most azonnal hasznos tippeket-tanácsokat küldünk a választott szakmáidban!
Iratkozz fel: