Lehoczky Zsanett

Melyik műkörmös továbbképzés való nekem?

Írta: | | << Vissza az összes blogtémához

Hozzászólások: 0

Mint minden szakma, a műkörmösöké is fejlődik, változik, ráadásul rohamos tempóban. Folyamatosan jönnek új anyagok, új divat, és a jó szakember mindig naprakész.

Szerencsések vagyunk, nagyon sok kiváló szakmabeli van az országban, akik oktatnak is, rengeteg továbbképzés közül válogathatunk, de épp a nagy kínálat miatt kicsit el is tudunk veszni köztük… Ebben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani ezzel a cikkel.

Több szemponttól is függ, milyen képzést válasszunk: Még tanuló vagy? Most végeztél OKJ-n, vagy rutinosan dolgozol már szalonban, esetleg versenyezni vagy Te magad is oktatni szeretnél? Technikai vagy díszítő továbbképzésre van szükséged? Szívesen pakolsz körmös bőröndbe, hogy elindulj egy oktatásra vagy inkább a saját kis biztonságodban és tempódban szeretsz tanulni? Nos, nézzük szép sorban...

Tanfolyam csoportkép
Tanfolyam csoportkép StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba
MILYEN SZINTEN VAGYOK?

Magyarországon nagyon alaposak a szakmát adó képzések a környező országokhoz képest, a kézápoló műkörömépítő tanfolyam is nagyon jó alapokat ad. Viszont a tananyag kötött és nem követi olyan gyorsan a változásokat, így egy frissen végzett szakember, még nem lesz feltétlenül felkészített a magabiztos szalonmunkára, de a bizonyítvánnyal a kezében már megvan a belépője a továbbképzésekhez!

Ilyenkor érdemes géllakkozás témában elmélyülni, megismerkedni a modern erősített technikákkal és a gépi manikűrrel. Népszerű új anyag a poly-akrylgél is, amivel nem érdemes otthon kísérletezgetni, de egy tanfolyam után, biztos tudással, garantált a sikerélmény.

Ha már gyakorló szakemberek vagyunk és rutinosan dolgozunk, akkor mindig az éppen aktuális újdonságokhoz kell igazítani a tanulnivaló megválasztását. A polygél még mindig sok körmösnek aktuális, és különböző reszelésmentes technikák is elsajátíthatóak. ZeroFile tanfolyam Illetve szebbnél-szebb díszítési technikákat alkalmazhatunk a vendégeink örömére, és ezeknek is mindig meg van külön-külön a maga kis trükkje, titka. Ennek megválasztásához ismernünk kell a vendégeink igényeit.

Esetleg kacérkodunk a gondolattal, hogy szívesen kipróbálnánk magunkat a versenyzésben, jelentkezhetünk versenyfelkészítő képzésre rutinos, akár világversenyeket nyert oktatókhoz is. Ha pedig mi magunk is oktatnánk, első lépés a szakoktatói képzés, aztán jöhet a mestervizsga!

DÍSZÍTŐ VAGY TECHNIKAI?

Továbbképzések 2 nagy csoportja a díszítő és a technikai képzések. Akár kezdők vagyunk, akár több éve dolgozó aktív körmösök, előbb-utóbb mindegyiknek lesz aktualitása. Van rá példa, de ritka, hogy valaki technikailag és díszítésben is magasan a top-on van. Általában az egyik terület gyengébb.

Ha mindig is nagyon ügyesen rajzoltál, és szuper a kézügyességed, valószínűleg a díszítéssel kevésbé lesz gondod. A munkád akkor lesz igazán szép, ha megfelelő és tartós alapra alkotsz, így technikai képzésekre lesz szükséged.

Példák:

Megtanulhatod a pontos sablonfelhelyezést és előkészítést, hogy tartós és felválás mentes körmöket építhess.

Lehoczky Zsani Zerofile
Lehoczky Zsani - Zerofile tanfolyam StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba
 • Reszelés technikai tanfolyam segít, hogy szép, egyenletes felületet érj el.
 • Lehet, hogy tetszik a porcelán és szívesen dolgoznál vele, de kezdőként még nem megy annyira jól, válassz egy porcelán technikai képzést.
 • Ha a vendégeid szeretik és kérik a francia körmöket, megtanulhatod a reszelt mosolyvonal elkészítését és azt is, hogyan lehet színes végeket szép beépített díszítésekkel feldobni.
 • A babyboomer körmök helyes elkészítését is elsajátíthatod többféle anyagtípussal.
 • Könnyítheted a munkád dualtip-es akrilzselés vagy reszelésmentes zselés technikai képzéssel.
 • Vagy ha érdekelnek az extrém formák és szívesen ismerkednél velük, erre is van lehetőséged.

A másik eset, amikor lehet, hogy tartós és szép körmöket építesz, de úgy érzed, ezen felül nincs kézügyességed, nem tudsz szépen rajzolni, vagy esztétikailag sem érzed magad kellően biztonságban? Akkor biztos, hogy a díszítő képzések lesznek előtérben. Néhány példa a teljesség igénye nélkül:

 • Nagyon szép és viszonylag egyszerű, ha kövekkel dekorálunk. Gyönyörű ékszerhatású művek feldobják az egyszínű szetteket is. Egy tanfolyamon megtanulható a tartós felhelyezés titka, a pozícionálás, az eltávolítás.
 • Mutatós és finom díszítések készülhetnek indaminták segítségével. Nagyon könnyűnek tűnik, de sokan mégis félreteszik az ecsetet. Ennek is meg vannak a szabályai, és különböző anyagokkal más-más hatást érhetünk el.
 • Ombre is igazi kihívás tud lenni, készülhet szivaccsal, ecsettel, továbbképzéseken elárulnak minden titkot.
 • Ragyogó hatást érhetünk el chrom-, sellő-, csillámporokkal, glitterekkel, dottsokkal.
 • Sima, szilikon és vizes matricákkal is díszíthetünk.
 • Gyurmazselékkel 3D-ben is alkothatunk.
 • Könnyedén nyomdázhatunk, igazán precíz mintákat is játszva a körmökre varázsolhatunk.
 • De az egyszerűtől a bonyolultabb mintákig több féle anyaggal és technikával megtanulható a mintafestés is. Pl. géllakkal, festőzselékkel akár élethű festés is elkészíthető, illetve gyönyörű kompozíciók akril vagy akvarell festékekkel.
Jó hír, hogy sok díszítő továbbképzésen kombinálják és vegyítik a felsoroltakat, például egyetlen kompozíción belül lehet beépített dísz, mintafestés, árnyalás, cukorkahatás és kőragasztás is. Ezért úgymond több legyet is üthetsz egy csapásra. Jól hangzik, ugye?

MILYEN FORMÁBAN?

A következő, amivel szembetaláljuk magunkat, hogy magán, kiscsoportos képzésen vegyünk részt személyesen, vagy online tanfolyamot válasszunk? Nos, mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya is!

A magánképzés abszolút előnye, hogy teljesen személyre szabott! Mindenképpen a Te szintednek és tudásodnak megfelelő képzésben fogsz részesülni, és minden mozzanatra annyi idő jut, amennyire Neked szükséged van: ami nem megy, vagy csak lassan és nehezen, arra több, ami már könnyebb számodra, arra kevesebb. Az oktató teljes figyelme a Tiéd, minden apró mozzanatodat látja, és azonnal javít, ha szükséges! Ha valamivel régóta próbálkozol, és nem megy, így fogsz leghamarabb választ kapni a miértekre!

Sok OKJ-s tanuló vesz igénybe magánképzést, hogy biztosan sikeres vizsgát tehessen! De a frissen végzetteknek is hasznos, ha fel akarnak készülni a szalonmunkára! És általában a versenyfelkészítők is magánképzés keretein belül vehetők igénybe. Ha komplex technikai továbbképzésre van szükséged, mindenképp indokolt az igényed egyéni oktatásra.

Hátrány: a többi módszerhez képest ez a legdrágább, hiszen az oktatók ideje nem olcsó és magánképzés esetében egyedül kell megfizetned az árát.

A kiscsoportos képzések általában 2 főnél kezdődnek és maximum 10-12 fősek. Már meghatározott a tematika, Neked kell választanod, hogy számodra előreláthatólag melyik lesz jó, magában foglalja-e, amire szerinted szükséged van.

Rá lehet készülni, kapsz anyag és eszközlistát, már segít a ráhangolódásban a beszerzés és a bepakolás. Ezek a képzések nagyon jó hangulatúak, megismerkedhetsz más körmösökkel, és lehetőséget ad eszmecserére is! A magánoktatáshoz képest olcsóbb! Bár az oktató figyelmén osztozol a többiekkel, ha szólsz, azonnali segítséget kapsz!

Hátrány: mivel többen vagytok, érdemes az oktató bemutatója alatt úgy helyezkedni, hogy mindent láss! Sokat tanulhatsz ezeken az alkalmakon, de ne számíts kizárólagos figyelemre. Érdemes mindent lejegyzetelni!

Kristóf Csilla Zselé 01 tanfolyam
Kristóf Csilla - Zselé01 tanfolyam StudioFlash Oktatóközpont \\ Fotó - Horváth Csaba

Manapság nagyon népszerűek az online tanfolyamok! Az előzőekhez képest olcsó, különösen a díszítő képzések. Bárki számára könnyen elérhető az ország bármely pontján lakjon is, sőt, vásárolhatsz külföldi oktatóktól is. Nem kell bepakolnod és utaznod sehová, a saját megszokott asztalodnál gyakorolhatsz. Egy hónaptól akár korlátlan ideig terjedően is elérhető. Bármennyiszer visszanézheted, alaposan kijegyzetelheted. Sőt, jó esetben a teljes képernyőn az adott körmöt vagy tip-et látod, amin az oktató dolgozik, rendkívül alaposak a magyarázatok, biztosan nem maradsz le semmiről.

Általában jól működő módszer.

Hátrány: itt senki nem fogja majd a kezed. Bár legtöbbször van lehetőség üzenetekben konzultálni az oktatóval, többnyire magadra vagy utalva. Hátránya még, hogy egy videót már bárki fel tud venni egy mobillal is. Hatalmas a kínálat potom pénzért is, ezért könnyű elveszni a sok „oktató” között. Ezért néha előfordul, hogy nem azt kapod, amit vártál.

HOGYAN VÁLASSZAK OKTATÓT?

Ha már meg van a témakör, hogy milyen továbbképzés való Neked, és az oktatás módja, ami számodra a legideálisabb, már csak az a kérdés, melyik oktatót válaszd? Már rövid keresgélés után látni fogod, hogy ugyanabban a témában többen is ajánlják magukat.

A következő gondolatok segíthetnek:

 • Olvass és nézegess tanulói véleményeket! Nem 100%-os módszer, de azért sokat segíthet!
 • Nézd meg az oktató munkáit, hogy lásd, ő maga hogyan dolgozik!
 • Ha kérdésed van a tanfolyamával kapcsolatban, írj Neki! Sok mindent leszűrhetsz a válaszából, például, hogy mennyire készséges és segítőkész.
 • Online tanfolyam esetében gondold végig: egy jó minőségű, akár vágott videót vársz, jól felépített tematikával, amin minden jól látható és hallható, vagy nem zavar, ha bekerülsz egy olyan csoportba, ahol egyszer lezajlott élőben egy bemutató és előfordul, hogy néha nem látsz rá a munkára, sokszor kilóg a kamerából a köröm, nem jó a fény, a hang, akkor állítgatják be, az oktató esetleg csapong. Persze ez a két véglet!
 • Az is bizalmat keltő, ha a jelentkezéskor kéri a számlázási adataidat, illetve van nyilvántartási száma a felnőttképzési rendszerben! Még ha nincs is szükséged számlára, akkor is ebből látszik, hogy becsületes és lelkiismeretes.
 • Ne az oktató életkora alapján ítélj! Attól, hogy idősebb, még nem jelenti azt, hogy le van ragadva egy szinten. Rengeteg tudással és tapasztalattal rendelkezik, amiből sokat tanulhatunk!
 • Az se tévesszen meg, ha nagyon fiatalnak vagy kezdőnek találsz egy oktatót. Ambiciózusak, a sok továbbképzésnek köszönhetően hamar képzik magukat, nagy a tudásvágyuk, sokat kutatnak és gyűjtik a tapasztalatokat! Nyitottak az újdonságokra, szívesen kísérleteznek is, van mit tanulni Tőlük!
 • Ha már részt vettél valamelyik oktató tanfolyamán, a saját tapasztalataidból is levonhatsz következtetéseket. Ha több oktatóhoz is volt szerencséd, viszonyítási alapod is lesz. Például bármit kérdeztél, mindenre kaptál-e kielégítő választ, esetleg őszintén megmondja, hogy ezt most nem tudja, de utánanéz, vagy kipróbálja, vagy úgy érezted, terel. Szívét-lelkét beleadta az oktatásba és minden tudását szívesen átadja, vagy úgy tűnik, mintha visszatartana információkat. Néha előfordul, hogy sok jót hallunk, olvasunk valakiről, számunkra mégsem olyan szimpatikus az oktató személye, esetleg úgy érzed, magas lóról beszél, nagyképű. Nem mindenkivel egyezik a stílusunk, ez is egy szempont lehet, ha oktatót választunk. Ettől még lehet, hogy a tudás, amit átad, nagyon is értékes!

Zárásképpen a továbbképzésekkel kapcsolatban: ne várd, hogy ha részt veszel egy oktatáson – legyen az személyes vagy online - rögtön menni is fog, amit láttál! De ha jól választottál, akkor mindent megkapsz ahhoz, hogy aztán magabiztosan gyakorolhasd és így elsajátíthasd a tudást!

Sosem volt még ilyen könnyű és viszonylag olcsó oktatáshoz jutni! Használjátok ki! Ez mind tudás, amivel többek lesztek, amitől szebben, tartósabban fogtok dolgozni, így több vendégetek lesz, vagy emelhettek árat és megtérül a befektetés! Legyen bennetek tudásvágy és igény a fejlődésre!

Értékeld 1-5-ig, mennyire tetszett az oldal
Eddig 4 értékelés | Átlag értékelés: 4.8
StudioFlash hírlevél
Maradj velünk kapcsolatban!

Hasznos tanácsokért, érdekességekért, újdonságokért iratkozz fel hírlevelünkre, és webáruházunkban felhasználható 5%-os kuponnal jutalmazunk.
Szeretnék feliratkozni a hírlevélre

Hozzászólások

Jelenleg még nem érkezett hozzászólás a témában!

Írj egy hozzászolást *

Neved *

E-mail címed *

Neved a Facebookon

Hozzászólás beküldése

A legújabb bejegyzések
Nem építek, csak gél lakkozok! Lehet sikeres a műkörmös vállalkozásom? Nem építek, csak gél lakkozok! Lehet sikeres a műkörmös vállalkozásom?
Kristóf Csilla | 2023-06-20

Lehet-e sikeres a műkörmös vállalkozásod csak gél lakkozással? Ismerd meg stratégiáinkat, hogyan kommunikálj vendégekkel, ha nem szeretsz körmöt építeni! Tovább >>

FlashTalkMűköröm
Műköröm tippek - gyorsulj fel műkörmösként. Tanácsok a hatékonyságnövelésre Műköröm tippek - gyorsulj fel műkörmösként. Tanácsok a hatékonyságnövelésre
Pantoleon Aliki (Alice) | 2023-06-20

Növeld a hatékonyságod műkörmösként! Műköröm tippek az eszköz- és anyagválasztásról, csiszológépes technikákról a minőség megőrzése mellett, ami ugye a legfontosabb. Tovább >>

FlashTalkMűkörömGél lakk
Köröm pihentetése, Gyenge köröm, Köröm eltávolítása? Na mi a közös bennük? Köröm pihentetése, Gyenge köröm, Köröm eltávolítása? Na mi a közös bennük?
Kristóf Csilla | 2023-06-06

Kell-e pihentetni a körmöt? Ez a probléma egyidős a körmözéssel. Most ezt a témát fogjuk alaposan kivesézni. Megnézzük miért is lehet gyenge az a köröm valójában. Tovább >>

FlashTalkMűkörömGél lakk
Legolvasottabb bejegyzések
Szempilla lifting - Árak, Kellékek, Tartósság Szempilla lifting - Árak, Kellékek, Tartósság
Janó Szilvia | 2019-07-28

Mi az a szempilla lifting? És hogyan érhetjük el vele a látványos nyitott szem hatást? Most alaposan kivesézzük ezt a technikát. Gyertek, emeljétek velem a pillákat! Tovább >>

MűszempillaMűszempilla alátétMűszempilla ragasztó
Körömtrendek 2019 – Mi lesz a köröm divat 2018 után Körömtrendek 2019 – Mi lesz a köröm divat 2018 után
Ludányi Fanni | 2018-11-07

Mutatjuk mik lesznek a 2019 év legújabb körömtrendjei. 2018 után izgalmas évünk lesz a köröm divatban és műköröm formákban, legyen tél, nyár vagy éppen ősz. Tovább >>

KörömtrendekMűköröm
Amit a vendégnek tudni kell a műszempilla építésről és viselésről Amit a vendégnek tudni kell a műszempilla építésről és viselésről
Janó Szilvia | 2018-09-22

Új vendég esetén a műszempilla építés előtt nagyon fontos az igények felmérése és a megfelelő tájékoztatás az építésről és a szempillák viseléséről. Tovább >>

Műszempilla
Porcelán köröm – Minden amit a porcelán körömépítésről tudnod kell Porcelán köröm – Minden amit a porcelán körömépítésről tudnod kell
Koszta Dóra | 2019-03-23

A porcelán egy fantasztikus műkörmös alapanyag. Sokan ezt nem látják be, bár sok pozitív tulajdonsága van. A cikkben bemutatunk párat és építünk egy porcelán körmöt Tovább >>

MűkörömMűköröm képzés
A megerősített gél lakk technikáról feketén-fehéren A megerősített gél lakk technikáról feketén-fehéren
Kristóf Csilla | 2020-03-22

A megerősített gél lakk technikája egy remek eljárás! A blogban gyönyörű képeken és hasznos leírásokon keresztül végigvesszük születését, előnyeit és hátrányait Tovább >>

Gél lakk
Összes blog, témák szerint

Magánoktatás

MAGÁNOKTATÁS
Online tanfolyamok
StudioFlash beiratkozásBeiratkozás:

1027 Bp., Margit krt. 48. 1.em./7.
(11-es kapucsengő)
Hétfő: 09:00-18:00, Kedd-Csütörtök: 09:00-17:00, Péntek: 9:00-16:00 Szombat-Vasárnap: 09:00-15:00

+36 (70) 326 4014
+36 (1) 400 7398

info@studioflash.hu

Térkép >>

Ügyfélszolgálat
Németh Zsuzsanna
(70) 326 4014 | (1) 400 7398

Kocsis Zsuzsanna

Hírlevél feliratkozás

Most azonnal hasznos tippeket-tanácsokat küldünk a választott szakmáidban!
Iratkozz fel: