ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

+36 (70) 326 4014

OKTATÁSI KÖZPONT

1027 Bp., Margit krt. 48. 1.em./7.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON

naponta frissülő hasznos tartalom

WEBÁRUHÁZ

12000 Ft fölött ingyen szállítunk!

StudioFlash Szakmai blog

Mik a leggyakoribb szalon műköröm formák?

Írta: | | << Vissza az összes blogtémához
Kezünk ápoltsága nem elhanyagolható, akár természetes körömről akár műkörömről van szó. A tökéletes eredményhez nagyon fontos, hogy a legelőnyösebb körömformát válasszuk.

Minden kéz és köröm egyedi, sosem találunk két egyformát. Az ideális körömforma kiválasztásához ezt figyelembe kell vennünk. Alapvető szempont a kezünk és körmünk alakja, formája, de természetesen fontos szempont az, hogy megközelítőleg milyen formát viselnénk szívesen, illetve életformánk is meghatározó lehet a választásban. Gondolok itt például egy olyan munkahelyre, ahol nem nézik jó szemmel, ha extrém hosszú vagy formájú körmökkel jelenünk meg. Vagy ha sportolunk, szintén nem a legjobb választás az előbb említett hossz illetve forma.

A leggyakrabban választott körömformák a szalonban:
a szögletes, a lekerekített kocka, a kerek, az ovális, illetve a mandula.

Ezeken kívül számtalan forma létezik még, a bevállalósabb vendégek körében gyakoribb:
a balerina, gótikus mandula, orosz mandula, esetleg a pipe vagy stiletto körömforma.

De léteznek igazán extrém formák is, amik hétköznapi viselésre szinte alkalmatlanok, leginkább fotózásra, versenyekre készülnek, igazán művészi kivitelezésűek:
a Kube, Wedge, Blair, Stiledge vagy a Dragon forma.

A vendégeink többsége tehát az elsők közt említett 5 formából válogat. Sajnos nem mindig azt a formát választanák, ami igazán a kezükhöz, körmükhöz illik. Ezért jó tudnunk, néhány alapvető jellemzőjét a formáknak, amivel esetleg meg tudjuk könnyíteni a vendégünk döntését, és a jó irányba tudjuk terelni.

"Kocka" - Szögletes


Klasszikus, kifinomult forma, párhuzamos oldalakkal és éles sarkokkal rendelkezik, épp a sarkok miatt sérülékenyebb is. Nagyon szép francia körmöket lehet kivitelezni ezzel a formával, viszont nem minden körömhöz megfelelő választás. A rövid körömággyal, széles körmökkel rendelkező vendégnek nem ajánljuk, hiszen még inkább szélesíteni fogja a körmét, nem lesz esztétikus az összkép. Hosszú, keskeny körömággyal megáldott vendégnek viszont tökéletes választás lehet. Kockaforma építésénél nagyon fontos odafigyelnünk az oldal illetve alsó párhuzamok meglétére.

Kocka körömforma

Lekerekített kocka


Igazán közkedvelt forma, bár hivatalosan ilyen forma nem létezik. Akiknek a szögletes forma tetszik, de életvitelük nem engedi az éles sarkokat (pl. kisgyermek mellett), nekik jó választás lehet. A forma egy tipikus kockaforma, párhuzamos oldalakkal, de oválisra kerekített sarkokkal. Tehát kevésbé sérülékeny, mint egy kocka köröm. A hagyományos kockaformával ellentétben ezt a formát alkalmazhatjuk rövidebb körömágyon is. Ugyanúgy, mint az éles sarkokkal rendelkező párjánál, nagyon fontos ennek a formának a készítésekor is a párhuzamokra odafigyelni.

Kerekített körömforma

Kerek vagy ovális


Természetes hatású, kényelmes viselet, a legtöbb körömformához illeszkedik, így tehát tökéletes választás lehet a szélesebb és rövidebb körömággyal rendelkező vendégeknél, hiszen ezzel a formával optikailag tudjuk nyújtani a körmöket, ujjakat. Ezek a körömformák a legkevésbé sérülékenyek. Kialakításukkor, arra kell ügyelnünk, hogy ezek a formák párhuzamos oldalfalakkal rendelkeznek és csak abból fognak beszűkülni.

Ovális körömforma

Mandula


A kerek és ovális formához hasonlóan, a mandulát is szinte minden körömtípushoz ajánlhatjuk. Ez a forma optikailag nagyon szépen meg tudja nyújtani az ujjakat, a kerek és ovális formákhoz képest kicsit nyújtottabb kevésbé lekerekített, nőies, kecses forma, tehát akinek rövidebbek, tömzsibbek az ujjai, a mandulaformát bátran javasolhatjuk. Mandula formájú köröm készítésénél, fontos figyelnünk, hogy ez egy fokozatosan szűkülő forma.

Mandula körömforma

Az imént felsorolt formákat készíthetjük tipes technikával, ma már szinte minden körömformához megtaláljuk a megfelelő tipet, legyen az egy klasszikus vagy egy extrém forma, illetve használhatjuk a sablonos építési technikát is, ahol mi alakítjuk ki a köröm formáját. Mindkét alátét típusnál dolgozhatunk zselés és porcelán anyaggal is.

Minden esetben próbáljuk meg a vendég kezének, körmének megfelelő formát közösen a vendéggel kiválasztani, hiszen a rossz formaválasztás, nagyon sokat ront az összképen. Lehet, hogy magát a körmöt tökéletesen kiviteleztük, de ha egy kézhez nem illő formát készítettünk, az elvonja a figyelmet a szép munkánkról.

Ezt a bejegyzést szívvel-lélekkel írtuk NEKED!
Kérjük, egy megosztással segítsd a további munkánkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hasznos tanácsok, érdekességek, újdonságok. Most azonnali tippeket-tanácsokat küldünk a választott szakmáidban!

Neved

E-mail

A legújabb bejegyzések
Mi lett tanulóinkkal? – élet az OKJ-s vizsga után 1.
Ludányi Fanni | 2018-02-02

Tiszka Alexandra még most sem hiszi el, pedig saját szalont nyitott... Tovább >>

SzépségszalonMűköröm tanfolyam
Géllakk eltávolítás – „Akkor most oldjam vagy reszeljem?”
Raidl-Szőke Szilvia | 2018-02-01

Ahhoz, hogy dönteni tudjunk, az elején, magának a géllakk alapanyagnak a megismerésével kell kezdeni. Tovább >>

Gél lakkMűköröm
A vizsga előtt - Nem csak műkörmösöknek
Dopita Judit | 2018-01-11

A műkörmös vizsgadrukkról fogunk beszélni. Dopita Judit szakmai mestervizsgára való felkészülése során megélt tapasztalatait osztja meg velünk. Tovább >>

Műköröm tanfolyamMűköröm
Legolvasottabb bejegyzések
A műkörmös és a fertőtlenítés - Horror tanmese megtörtént esetből
Raidl-Szőke Szilvia | 2017-07-05

Mindig az az unalmas eszköz és kézfertőtlenítés... Az órán is utáltam, mindig rám szóltak, ha kihagytam. A cikkből egyértelműen kiderül miért szólunk rátok! Tovább >>

Műköröm
Műkörömépítés: Tip vagy sablon?
Raidl-Szőke Szilvia | 2016-11-17

Tényleg elavult a tip? Milyen esetekben kell tippel és milyen esetekben sablonnal körmöt építeni? Egyáltalán ki dönti ezt el? Szilvi eloszlatja a tévhiteket! Tovább >>

Műköröm
Tökéletes mosolyvonal titka: A szép francia műköröm
Raidl-Szőke Szilvia | 2017-05-27

A mosolyvonal kialakítása az egyik legnehezebb feladat a kezdő körmösnek. Egyszerűnek tűnik, de nem az! Megmutatjuk mire figyelj és hogyan csináld. Tovább >>

MűkörömMűköröm tanfolyam
Az allergia és a műszempilla - erre figyelj!
Kuti Ágnes | 2016-08-17

Ha tudod, hogy vannak általános allergiás tüneteid és műszempillát akarsz felrakni, légy nagyon körültekintő! Íme egy esettanulmány, én így jártam! Tovább >>

AllergiaMűszempillaMűszempilla ragasztó
Grincsfa, az ünnepi dekorációk slágere
Ludányi Fanni | 2016-12-03

A grincsfa egy nagyon közkedvelt dekoráció, nem csak műkörmös szalonba, hanem szinte bárhova. Fanni most megmutatja nekünk hogyan kell egy ilyet elkészíteni. Tovább >>

DekorációkKarácsonySzépségszalon
Összes blog, témák szerint

Magánoktatások

MAGÁNOKTATÁS
Beiratkozás:

1027 Bp., Margit krt. 48. 1.em./7.
(11-es kapucsengő)
H - P: 09.00 - 17.00

+36 (70) 326 4014
+36 (1) 400 7398

[email protected]

Térkép >>

Ügyfélszolgálat
Ludányi Fanni (70) 326 4014

Oktatásszervező
Koszta Dóra (20) 514 3998

Hírlevélfeliratkozás

Most azonnal hasznos tippeket-tanácsokat küldünk a választott szakmáidban!
Iratkozz fel: