Ludányi Fanni

TOP 6 Tanuló típus az OKJ Kézápoló és műkörömépítő képzéseken

Írta: | | << Vissza az összes blogtémához

Hozzászólások: 0

Top 6 műkörmös tanulótípus

A hosszú évek alatt, amíg iskolába jártunk, mindannyian találkoztunk számos embertípussal. Legyenek tanárok vagy diákok, mindegyiküket be lehet sorolni egy-egy személyiségtípus alá. Ha máshova nem is, a különcök vagy "csodabogarak" táborába biztosan. Összeszedtük, hogy nálunk milyen képzeletbeli csoportok léteznek.

Oktatóközpontunkban rengeteg tanuló megfordul. Megismerni leginkább az OKJ-s képzéseinken részt vevő tanulókat tudjuk, de a listát színesítik azok a résztvevők is, akik más típusú képzéseinkre érkeztek.

Lássuk a típusokat:

1. A lazák


Ha a csoportodban lesz ilyen ember, hamar ki fog derülni róla, hiszen ők nem paráznak rá a tanfolyamra. Már első alkalommal „beveszik” az oktatóközpontot és onnantól kezdve úgy jönnek, mint, akik haza járnak. Rendszerint ők fedezitek fel a leggyorsabban a terepet. Ők nem ijedtek meg, ha épp náluk fogy el a tej a kávéhoz, mert pontosan tudják, hogy hol találják az utánpótlást. Őket nyugodtan lehet kérdezgetni ilyen ügyekben, mert tudnak majd segíteni neked. Vagy, ha nem tudnak, nem félnek megkérdezni, intézkedni. Közvetlenek és gyorsan barátkoznak, így velük könnyen tudsz majd ismerkedni. Igaz, pont ilyen gyorsan kiderül az is, hogy kikkel nem lesznek soha jó pajtik. Azért lehet szeretni őket, mert bár számukra a határidők csak tájékoztató jellegűek, egy-egy figyelmeztetés után bepótolják az elmaradást és egy-két vicces magyarázattal is megfűszerezik. Ezzel pedig mindig jókedvet és nevetést hoznak magukkal a képzésekre.
Tipp: Ha egy „laza” típusú emberrel találkozol a képzésen, nyugodtan legyél vele közvetlen és őszinte. Értékelni fogja!

Top 6 műkörmös tanulótípus 1

2. A stresszelők


Ez az a csoport, ahol mindenki tudja magáról, hogy ide tartozik-e. Egy ilyen csoporttársnál arra kell számítani, hogy úgy jönnek el a Kézápoló és műkörömépítő OKJ-ra, hogy tövig lerágják a körmeiket izgalmukban. A képzés elején azért stresszelnek, mert új helyzetben, új helyen és új emberek között vannak. Később az az idegesség oka, hogy vajon sikerül-e megcsinálni a feladatot. Ezzel persze az egész képzés alatt akad izgulnivalójuk. A vizsga előtt ők azok, akik az ájulás szélén állnak és levegőért kapkodnak, egészen a bizonyítvány kiosztásáig. Amikor pedig annak is vége, eszükbe jut, hogy várja őket a "valóság".
Tipp: Egy "stresszes" csoporttársnak szüksége van a biztatásra és a törődésre. Ha a csoportodban lesz ilyen ember, akkor segíts neki, nyugtasd meg, ha úgy látod, hogy szüksége van rá. Sokaknak jól jött már elméleti vizsga előtt, hogy egy stresszes csoporttárs az utolsó pillanatig ismételgette a tananyagot és kérdezgette a többieket, hogy "Ugye jól mondtam?" :-)

3. A szétszórtak


Nem kell magyarázni. Ők azok, akik elfelejtik a határidőket, akik mindig otthon felejtenek valamit, akiknek pár alkalom után tudjuk, hogy többször kell szólni, ha szeretnénk valamit elérni. Tipikusan emlékeztetni kell őket arra is, hogy emlékeztetőt állítsanak be a telefonjaikra és még akkor sem lehetünk biztosak benne, hogy sikerül a „feladat” teljesítése. Viszont ők azok, akik sokszor ki tudnak majd segíteni téged pl. kölcsön reszelőkkel, mert annyiszor hagyják otthon az eszközeik egy részét, hogy legalább 3 pót szett lapul még a táskáikban. Persze csak akkor, ha aznap nem felejtették otthon. :-) Néhány alkalom után tudni fogod, hogy többször kell emlékeztetned őket mindenre. Ez nem csak azért jó, mert oldja a feszengést a csoportban, hanem azért is, hogy jó hangulatot teremtsen, hiszen ők pontosan tudják, hogy szétszórtak, de pont ezért megtanulták viccesen felfogni ezeket a helyzeteket. Ahelyett, hogy mérgelődnének egy – egy ilyen helyzetben, jókat tudnak nevetni magukon, ezen pedig ti, többiek jókat mosolyoghattok.
Tipp: A szétszórt csoporttársakra is jó, ha szántok pár extra perc figyelmet. Ha véletlenül változás áll be az órarendbe, nekik még előző este is szóljatok még egyszer, hogy biztosan emlékezzenek rá, hogy másnap oktatás lesz. Egy-egy ilyen csoporttárs sokat segít abban, hogy igazi csoporttá váljatok, hiszen miatta jobban figyeltek egymásra.

Top 6 műkörmös tanulótípus 2

4. Az akadékoskodók


Egy akadékoskodó típusú csoporttárs szintén hamar fel fog tűnni a csoportban. Nekik nagyon nehéz megfelelni, minden szempontból . Kihívást jelentenek az oktatóknak, az ügyfélszolgálaton dolgozóknak és nektek, csoporttársaknak is. Ők minden apró hibát rögtön kiszúrnak és szóvá is teszik azt. Velük kicsit nehezebb az együttműködés, de örülünk, hogy vannak, mert arra ösztönöznek minket és mindenkit, hogy egyre jobban csináljuk a munkánkat. Az akadékoskodó lehet, hogy sokszor fog idegesíteni a megjegyzéseivel, de amint ezen túl tudsz majd lépni, téged is jobb, precízebb munkavégzésre fog ösztönzi a kritika.
Tipp: Ha a csoportodba lesz egy akadékoskodó típusú ember, próbáld meg ne magadra venni a kritikáját és beszólásait. Legtöbbször nem azért csinálja, hogy megbántson, egyszerűen csak kimondja, amit gondol, kerttelés nélkül. Ebben az a pozitív, hogy ha kikéred a véleményét a munkádról, ő biztos nem fog szépíteni. Ő csak akkor fogja megdicsérni, ha tényleg jó lett.

5. A dumagépek


A csoport dumagépe szerepet is elég gyorsan ki tudod osztani, ha találkozol ilyen emberrel a csoportban, hiszen általában tőlük harsog a terem. Ők azok, akik a jó hangulat alapkövei, viszont az oktatók ellenfelei, hiszen meg kell küzdeniük velük, ha szeretnék, hogy mindenkihez eljusson az információ. :-) A dumagépek azok, akikkel már minden megtörtént, ami csak szóba kerül, hiszen minden témához tudnak mesélni egy jó kis sztorit. Nélkülük nehezebben kovácsolódna csapattá egy-egy csoport, hiszen ők bárkivel, bármiről el tudnak beszélgetni és közben bevonják a többieket is a társalgásba, így alakítva a csoportot egy jó kis közösséggé.
Tipp: A dumagépekkel néha nem könnyű, de ők azok, akik a csoport „szóvivői” is, akik szívesen képviselik a csoportot. Ezt pedig kevesen szeretik vállalni. Ilyen emberekre is minden tanfolyamon szükség van, hiszen ilyesmiben biztos számíthatsz majd rájuk.

Top 6 műkörmös tanulótípus 3

6. A szorgalmas maximalisták

Mondhatnánk, hogy „stréberek” de erről a szóról nem egy jó fej valaki jut eszünkbe, a maximalista típusok pedig igenis jó fejek. Ők persze soha nincsenek megelégedve magukkal, mégis a legszebb munkák az ő kezeik közül kerülnek ki. A te csoportodban is biztos lesznek ilyen emberek. Gyorsan fel fogod fedezni, hogy nem csak a gyakorlatban lehet tőlük segítséget kérni, hanem az elméleti tananyagban is. Ők pedig szívesen segítenek, ez pedig nagyon hasznos lehet az egész csoportnak. Ők azok, akiknek a leginkább meggyűlik a bajuk az idővel, hiszen mindig találnak még javítani valót a saját munkájukon, így sokszor előfordul, hogy ők az utolsók a csoportból, akik befejezik a munkát. Az egészen biztos, hogy az ő vendégeik és modelljeik soha nem távoznak csalódottan, hiszen nagyszerű körmöket kapnak tőlük.
Tipp: A maximalisták nagyon sokat tudnak segíteni neked is, hiszen sokszor hasznos a társak véleménye, tanácsa. Ez is a fejlődésedet segíti elő. Te úgy segíthetsz nekik, ha a munkafolyamatok végén figyelmezteted őket, hogy „idő van” ne bíbelődjön tovább, húzzon bele, mert bizony a vizsgán az egyik legfontosabb tényező, hogy időre végezzetek a körmök elkészítésével.

A lista a teljesség igénye nélkül készült. Bárki szabadon kiegészítheti. Sőt! Mindenki eldöntheti, hogy melyik csoportba tartozik. Mi biztos, hogy minden csoport tagjait nagy szeretettel látjuk oktatóközpontunkban. Mindegyik típus másért szerethető és mindegyikükkel más-más miatt gyűlik meg néha a bajunk, de van bennük egy közös pont is. Nagyon örülünk, hogy megismerjük őket, mert nélkülük unalmasak lennének a hétköznapjaink és a hétvégéink :-)
Értékeld 1-5-ig, mennyire tetszett az oldal
Eddig 3 értékelés | Átlag értékelés: 3.7
StudioFlash hírlevél
Maradj velünk kapcsolatban!

Hasznos tanácsokért, érdekességekért, újdonságokért iratkozz fel hírlevelünkre, és webáruházunkban felhasználható 5%-os kuponnal jutalmazunk.
Szeretnék feliratkozni a hírlevélre

Hozzászólások

Jelenleg még nem érkezett hozzászólás a témában!

Írj egy hozzászolást *

Neved *

E-mail címed *

Neved a Facebookon

Hozzászólás beküldése

A legújabb bejegyzések
Nem építek, csak gél lakkozok! Lehet sikeres a műkörmös vállalkozásom? Nem építek, csak gél lakkozok! Lehet sikeres a műkörmös vállalkozásom?
Kristóf Csilla | 2023-06-20

Lehet-e sikeres a műkörmös vállalkozásod csak gél lakkozással? Ismerd meg stratégiáinkat, hogyan kommunikálj vendégekkel, ha nem szeretsz körmöt építeni! Tovább >>

FlashTalkMűköröm
Műköröm tippek - gyorsulj fel műkörmösként. Tanácsok a hatékonyságnövelésre Műköröm tippek - gyorsulj fel műkörmösként. Tanácsok a hatékonyságnövelésre
Pantoleon Aliki (Alice) | 2023-06-20

Növeld a hatékonyságod műkörmösként! Műköröm tippek az eszköz- és anyagválasztásról, csiszológépes technikákról a minőség megőrzése mellett, ami ugye a legfontosabb. Tovább >>

FlashTalkMűkörömGél lakk
Köröm pihentetése, Gyenge köröm, Köröm eltávolítása? Na mi a közös bennük? Köröm pihentetése, Gyenge köröm, Köröm eltávolítása? Na mi a közös bennük?
Kristóf Csilla | 2023-06-06

Kell-e pihentetni a körmöt? Ez a probléma egyidős a körmözéssel. Most ezt a témát fogjuk alaposan kivesézni. Megnézzük miért is lehet gyenge az a köröm valójában. Tovább >>

FlashTalkMűkörömGél lakk
Legolvasottabb bejegyzések
Szempilla lifting - Árak, Kellékek, Tartósság Szempilla lifting - Árak, Kellékek, Tartósság
Janó Szilvia | 2019-07-28

Mi az a szempilla lifting? És hogyan érhetjük el vele a látványos nyitott szem hatást? Most alaposan kivesézzük ezt a technikát. Gyertek, emeljétek velem a pillákat! Tovább >>

MűszempillaMűszempilla alátétMűszempilla ragasztó
Körömtrendek 2019 – Mi lesz a köröm divat 2018 után Körömtrendek 2019 – Mi lesz a köröm divat 2018 után
Ludányi Fanni | 2018-11-07

Mutatjuk mik lesznek a 2019 év legújabb körömtrendjei. 2018 után izgalmas évünk lesz a köröm divatban és műköröm formákban, legyen tél, nyár vagy éppen ősz. Tovább >>

KörömtrendekMűköröm
Amit a vendégnek tudni kell a műszempilla építésről és viselésről Amit a vendégnek tudni kell a műszempilla építésről és viselésről
Janó Szilvia | 2018-09-22

Új vendég esetén a műszempilla építés előtt nagyon fontos az igények felmérése és a megfelelő tájékoztatás az építésről és a szempillák viseléséről. Tovább >>

Műszempilla
Porcelán köröm – Minden amit a porcelán körömépítésről tudnod kell Porcelán köröm – Minden amit a porcelán körömépítésről tudnod kell
Koszta Dóra | 2019-03-23

A porcelán egy fantasztikus műkörmös alapanyag. Sokan ezt nem látják be, bár sok pozitív tulajdonsága van. A cikkben bemutatunk párat és építünk egy porcelán körmöt Tovább >>

MűkörömMűköröm képzés
A megerősített gél lakk technikáról feketén-fehéren A megerősített gél lakk technikáról feketén-fehéren
Kristóf Csilla | 2020-03-22

A megerősített gél lakk technikája egy remek eljárás! A blogban gyönyörű képeken és hasznos leírásokon keresztül végigvesszük születését, előnyeit és hátrányait Tovább >>

Gél lakk
Összes blog, témák szerint

Magánoktatás

MAGÁNOKTATÁS
Online tanfolyamok
StudioFlash beiratkozásBeiratkozás:

1027 Bp., Margit krt. 48. 1.em./7.
(11-es kapucsengő)
Hétfő: 09:00-18:00, Kedd-Csütörtök: 09:00-17:00, Péntek: 9:00-16:00 Szombat-Vasárnap: 09:00-15:00

+36 (70) 326 4014
+36 (1) 400 7398

info@studioflash.hu

Térkép >>

Ügyfélszolgálat
Németh Zsuzsanna
(70) 326 4014 | (1) 400 7398

Kocsis Zsuzsanna

Hírlevél feliratkozás

Most azonnal hasznos tippeket-tanácsokat küldünk a választott szakmáidban!
Iratkozz fel: