Pantoleon Aliki (Alice)

Kezdő műkörmös: milyen műköröm alapanyagokkal és eszközökkal induljak?

Írta: | | << Vissza az összes blogtémához

Hozzászólások: 0

Címkék FlashTalk

A StudioFlash FlashTalk mai körmös podcastjában azt a témát próbáljuk körüljárni, milyen eszközöket és alapanyagokat érdemes beszerezni azoknak, akik most kezdik el műkörmös pályájukat. Ezt a témát különösen fontosnak tartjuk, hiszen számos olyan kezdő körmös van, aki az induláskor kissé tanácstalanul áll a számos lehetőség és termék között. A videónkban ezekre a kérdésekre próbálunk választ adni, hogy segítsünk a kezdő műkörmösöknek eligazodni ebben a színes és bonyolult világban. Ezt a cikket tehát ajánljuk minden kezdő körmösnek, aki szeretne hasznos tanácsot kapni a műkörmös karrierje kezdeti szakaszában.Alice: Első lépésként alapvető kellékek, mint az UV lámpa, csiszológép, előkészítő szerek, néhány gél lakk szín és fényzselé szükségesek. Csilla, hány színnel indítottál annak idején?

Gél lakk színek

Csilla: Úgy gondolom, aki ezt a szakmát választja, gyorsan beleeshet a hibába, hogy túl sok színre és csillámporra szert tesz. Ha konkrét számot kellene mondani, azt javasolom, hogy tartsunk a szalonban 10-15 darabot a legkedveltebb gél lakk színekből. Ezzel már lehet kombinálni, színt keverni, vagy ha van néhány chrome porunk, az is nagyon megváltoztathatja az összhatást.

Alice: Érdemes gyakori színeket vásárolni, mint például a piros. Sárgát és zöldet ritkán kérik. Szezonális színekkel is érdemes kezdeni. Ha nyár van, akkor ne téli színekkel kezdjünk, hanem válasszunk neon korall színeket, élénk színeket, vagy ősszel pl. bordót. Inkább a színek esetében takarékoskodjunk. Nincs szükség 30-60 színre! A díszítő elemeken is lehet spórolni. Érdemes inkább egy havi keretet meghatározni, amit nem léphetünk túl. Így meg kell várni a következő hónap első napját, addigra pedig rájöhetünk, hogy talán nincs is szükségünk annyi mindenre.

Ahogy az ügyfélkörünk és a kínálatunk bővül, különféle színeket is beszerezhetünk. Ha például a vendégeink sokat kérnek a lila színt, akkor szükségünk lesz további lila árnyalatokra. Figyeljünk az akciókra, így költséghatékonyan gyarapíthatjuk a palettánkat.

Műkörmös csiszológép vásárlása

Csilla: A gépek fontosságát jól említetted. Azonban nem érdemes spórolni, mert ha van egy rosszabb csiszológépünk, hamar rájöhetünk, hogy jobb lett volna egy magasabb minőségűt venni. Ugyanez vonatkozik a lámpákra is. Az olcsóbb és drágább megoldások sorrendjében nagyon rosszul járunk. UV lámpák már elérhetőek jó áron, 10 ezer Ft körül lehet kapni nagyon jó és erős darabokat. Ha már vásárlunk, akkor vegyünk kettőt, de alapvetően az egy lámpa is teljesen elegendő. Érdemes előbb gondolkodni és aztán vásárolni, vagy előbb elvégezni egy csiszológépes tanfolyamot, hogy tisztában legyünk a munkához szükséges eszközökkel.

Alice: Csiszolófejekből sem kell minden erősségből és formából beszerezni. Inkább kell egy jó anyagleszedő fej, 1-2 manikűrös fej, vagy olyan, amivel az esetlegesen kifolyt anyagot eltávolíthatjuk.

Porelszívó

Csilla: Szerintem egy kezdőnek elegendő 10 szín, jó minőségű csiszológép, erős lámpa, egy jó anyagleszedő gép, 1-2 előkészítő fej és egy porelszívó. Egy kéztámaszos porelszívó, ha jól karbantartjuk, sokáig megfelelő, de nem képes nagy vendégkört kiszolgálni, és nem védi a mi egészségünket úgy, mint egy hatékony, beépíthető elszívó.

Alice: A porelszívós asztalok valóban a legjobbak, mivel eltávolítják az összes port. Azonban érdemes mérlegelni, hogy ezt a nagy befektetést meglépjük-e, mert ha kiderül, hogy ez a szakma mégsem nekünk való, akkor ott marad az eszköz.

Csilla: Beszélhetünk a kéztámaszos porelszívóról, az asztalba épített nagy teljesítményű porelszívóról, és a kettő között lévő megoldásról is, ami egy kis motoros, alul kis zsákot tartalmazó elszívó.

Alice: Én láttam olyan megoldást, ahol ezt a köztes elszívót vették, de átalakították, és egy csövön elvezették a port. Ez sokkal olcsóbb megoldás, és ráadásul nem kell cserélgetni a kis zsákot, és a lábadra sem megy.

Műkörmös alapanyagok

Csilla: Beszéljünk az építőanyagokról is, amire szükség van. Indulásnál nincs szükség 8 féle cover árnyalatra. Legyen 1 jó cover építő zselénk, egy cover színű gél lakk megerősítő alap.

Alice: Én egyébként minden alá covert szoktam használni.

Csilla: Tehát a kezdeti alapcsomagunkban legyen egy jó minőségű cover építő zselé, egy cover színű gél lakk megerősítő alappal, 10 alapvető szín, a szükséges fertőtlenítők, előkészítők, fém eszközök és a technikai berendezések, mint például a lámpa és a csiszológép. Ezzel a kezdeti felszereléssel, biztonsággal nekivághatunk a műkörmös szakmának.

Online és bolti vásárlás

Csilla: A műkörmös webáruházakban online vásárlás során azonban óvatosnak kell lennünk. Nagyon könnyű beleesni abba a csapdába, hogy többet vásárolunk a szükségesnél, csak hogy elérjük az ingyenes kiszállítás küszöbét. Ez azt eredményezheti, hogy olyan termékeket is megvásárolunk, amire valójában nincs is szükségünk.

Alice: Ezzel egyetértek, de én a fizikai boltban tudok könnyen túlköltekezni. Online viszont könnyebben elkerülhetjük a felesleges vásárlást, ha csak a szükséges menüpontokra kattintunk. Ha megtetszik néhány termék, inkább kívánságlistára teszem őket, és alszom rá egy-két napot. Ez segít elkerülni a felesleges költekezést.

Ami a díszítéseket illeti, nem kell sokféle festő- és nyomdazselét beszerezni. Egy fekete és egy fehér elegendő lehet kezdésnek, plusz 1-2 nyomdalemez. A színpalettát lassan, a vendégeink igényeinek megfelelően bővíthetjük. Ha pedig van néhány alapvető színünk, azokból ki tudunk keverni új árnyalatokat. Az önmérséklet és a tudatos vásárlás hosszú távon megtérül.

Értékeld 1-5-ig, mennyire tetszett az oldal
Eddig 1 értékelés | Átlag értékelés: 5

Címkék FlashTalk

StudioFlash hírlevél
Maradj velünk kapcsolatban!

Hasznos tanácsokért, érdekességekért, újdonságokért iratkozz fel hírlevelünkre, és webáruházunkban felhasználható 5%-os kuponnal jutalmazunk.
Szeretnék feliratkozni a hírlevélre

Hozzászólások

Jelenleg még nem érkezett hozzászólás a témában!

Írj egy hozzászolást *

Neved *

E-mail címed *

Neved a Facebookon

Hozzászólás beküldése

A legújabb bejegyzések
Extrém körmök a műkörmös szalonban. Te építesz extrém körmöket? Extrém körmök a műkörmös szalonban. Te építesz extrém körmöket?
Kristóf Csilla | 2023-07-11

Körmös szakértőink a FlashTalk mai részében a különféle körömformákról, a formák kialakításáról, az árak meghatározásáról és az extrém körmök kihívásairól beszélnek. Tovább >>

FlashTalk
Műköröm Leszedése: Kérjünk érte pénzt? Szakértői vita a FlashTalkban Műköröm Leszedése: Kérjünk érte pénzt? Szakértői vita a FlashTalkban
Kristóf Csilla | 2023-07-06

Kérjünk-e pénzt a műköröm leszedéséért? Ez a kérdés a FlashTalk körmös podcast legutóbbi epizódjában. Szakértőink, Alice és Csilla StudioFlash szakoktatók beszélnek róla. Tovább >>

FlashTalk
Új szolgáltatás a műkörmös szalonodban - Befektetés vagy Buktató? Új szolgáltatás a műkörmös szalonodban - Befektetés vagy Buktató?
Pantoleon Aliki (Alice) | 2023-06-28

Milyen hatással lenne az műkörmös szalonodra, ha új szolgáltatásokat vezetnél be? Ismerd meg a kihívásokat, amikkel szembe kell nézned, és tanulj a tapasztalatainkból. Tovább >>

FlashTalkSzépségszalon
Legolvasottabb bejegyzések
Szempilla lifting - Árak, Kellékek, Tartósság Szempilla lifting - Árak, Kellékek, Tartósság
Janó Szilvia | 2019-07-28

Mi az a szempilla lifting? És hogyan érhetjük el vele a látványos nyitott szem hatást? Most alaposan kivesézzük ezt a technikát. Gyertek, emeljétek velem a pillákat! Tovább >>

MűszempillaMűszempilla alátétMűszempilla ragasztó
Körömtrendek 2019 – Mi lesz a köröm divat 2018 után Körömtrendek 2019 – Mi lesz a köröm divat 2018 után
Ludányi Fanni | 2018-11-07

Mutatjuk mik lesznek a 2019 év legújabb körömtrendjei. 2018 után izgalmas évünk lesz a köröm divatban és műköröm formákban, legyen tél, nyár vagy éppen ősz. Tovább >>

KörömtrendekMűköröm
Amit a vendégnek tudni kell a műszempilla építésről és viselésről Amit a vendégnek tudni kell a műszempilla építésről és viselésről
Janó Szilvia | 2018-09-22

Új vendég esetén a műszempilla építés előtt nagyon fontos az igények felmérése és a megfelelő tájékoztatás az építésről és a szempillák viseléséről. Tovább >>

Műszempilla
Porcelán köröm – Minden amit a porcelán körömépítésről tudnod kell Porcelán köröm – Minden amit a porcelán körömépítésről tudnod kell
Koszta Dóra | 2019-03-23

A porcelán egy fantasztikus műkörmös alapanyag. Sokan ezt nem látják be, bár sok pozitív tulajdonsága van. A cikkben bemutatunk párat és építünk egy porcelán körmöt Tovább >>

MűkörömMűköröm képzés
A megerősített gél lakk technikáról feketén-fehéren A megerősített gél lakk technikáról feketén-fehéren
Kristóf Csilla | 2020-03-22

A megerősített gél lakk technikája egy remek eljárás! A blogban gyönyörű képeken és hasznos leírásokon keresztül végigvesszük születését, előnyeit és hátrányait Tovább >>

Gél lakk
Összes blog, témák szerint

Magánoktatás

MAGÁNOKTATÁS
Online tanfolyamok
StudioFlash beiratkozásBeiratkozás:

1027 Bp., Margit krt. 48. 1.em./7.
(11-es kapucsengő)
Hétfő: 09:00-18:00, Kedd-Csütörtök: 09:00-17:00, Péntek: 9:00-16:00 Szombat-Vasárnap: 09:00-15:00

+36 (70) 326 4014
+36 (1) 400 7398

info@studioflash.hu

Térkép >>

Ügyfélszolgálat
Németh Zsuzsanna
(70) 326 4014 | (1) 400 7398

Kocsis Zsuzsanna

Hírlevél feliratkozás

Most azonnal hasznos tippeket-tanácsokat küldünk a választott szakmáidban!
Iratkozz fel: