Kristóf Csilla

Klasszikus gél lakkozás lépései - oldás és díszítés

Írta: | | << Vissza az összes blogtémához

Hozzászólások: 0

Címkék Gél lakk

Klasszikus, erősítés nélküli gél lakkozás

A gél lakkok megjelenésével új lakkozási technika terjedt el. Kezdetben a gél lakkokat még megerősítő anyagok nélkül használtuk, mivel ezek a termékek még nem voltak forgalomban.

A gél lakkozás elterjedésével egyre jobban elterjedt az a tévhit, hogy a gél lakk elvékonyítja a körmöt. Azonban ez nem fedte a valóságot. A kutya ott volt elásva, hogy mivel a gél lakk alatt csak egy vékony réteg base volt, könnyen megsérült a körömlemez a gél lakk reszeléssel történő eltávolítása során. Ez a probléma a megerősítő anyagok elterjedésével megszűnt, mivel azóta ezen anyag használatával a gél lakk szett csere a töltéshez hasonlóan történik.

Erősítés nélküli géllakkozás használata

A klasszikus gél lakkozás során maga a gél lakk alá nem teszünk megerősítő anyagot, csupán egy vékony réteg alapot, egy base réteget. Ez egy hígabb anyag, C ív kialakítására nem alkalmas, csupán jobb tapadást és egységes felületet eredményez szín felvitel előtt.

Ezt a technikát akkor célszerű alkalmazni, ha:

 • nagyon rövid körömre készítünk gél lakkot és nem szükséges, hogy extra legyen,
 • csak alkalomra készül, és nem fog rendszeres géllakk szett csere történni.
Gél lakk felvitele a körömre
Gél lakk felvitele a körömre

Gél lakkozás lépései

 1. A körömlemezt ugyanúgy elő kell készíteni és mattítani a tökéletes tapadás érdekében.
 2. Előkészítés után felteszünk egy réteg Mega Base-t.
 3. Ezután felviszünk egy - szükség esetén két - réteg színt.
 4. A színt szépen kontúrozzuk a sáncoknál nullás ecsettel a tökéletes végeredmény érdekében.
 5. A szín után a fedőfény következik. Nagyon fontos, hogy rugalmas fedőfényt használjunk, mert az ezzel a technikával készült köröm extra hajlékony.

Fontos! A nem rugalmas fedőfény a köröm esetleges meghajlását nem képes követni, ennek következtében a köröm felületén berepedezik, ezért tartósság és esztétikusság szempontjából is helytelen választás.

A fedőfény felvitele után már csak egyetlen dolgunk van, a bőrolajozás. Ez különösen fontos, mert az oldás során a sáncok – még ha minimálisan is, de – irritációnak vannak kitéve és az oldószer szárítja a bőrt.Gél lakk leoldása

A klasszikus gél lakkot érdemesebb inkább leoldani, nehogy megsérüljön a körömlemez a reszelés során. Oldással erősített és erősítés nélküli gél lakk is eltávolítható, amennyiben oldható a megerősítő anyag és a fedőfény is.

Tipp: Amennyiben a fedőfény nem oldható a többi anyag viszont igen, akkor érdemes a felületről reszeléssel eltávolítani a fedőréteget és ezt követően a többi anyagot leoldani.

Az erősítés nélküli gél lakkot legtöbbször inkább oldással távolítjuk el. Érdemes oldással eltávolítani a gél lakkot abban az esetben is, ha végleges eltávolítást végzünk, mert ilyenkor fontos, hogy a körömlemez ne vékonyodjon a géllakk eltávolítás során, ne sérüljön és ne veszítsen rugalmasságából, vastagságából, minek után ezt követően nem kerül már rá anyag.

Gél lakk eltávolítása leoldás után
Gél lakk eltávolítása leoldás után

A gél lakk leoldás lépései

 1. Leoldás esetén a felületet először mattítjuk.
 2. Ezt követően egy erre alkalmas fóliára felvisszük a leoldó folyadékot és becsomagoljuk a körmöket egyesével. Ne tegyünk túl sok leoldó folyadékot a felületre, mert a sáncok megszívják magukat nedvességgel.

  Fontos! Véletlenül se próbálkozzunk azzal, hogy áztatótálba öntünk leoldó folyadékot és így végezzük el a leoldást, mert nem fogunk sikerrel járni, ráadásul fokozott irritációnak tesszük ki az utolsó ujjpercet.

 3. A hatóidő lejárta után a fóliákat egyesével kell eltávolítani. Mindig csak arról a körömről vegyük le, amelyikről azt követően eltávolítjuk a gél lakkot.
 4. A fólia levétele után egy bőrfeltoló segítségével könnyedén el tudjuk távolítani a gél lakkot a körömlemezről.
 5. Ezt követően elvégezzük a manikűrözést. Leoldás esetén a manikűrt mindig az oldást követően végezzük, mert a manikűr során elvékonyított bőr könnyebben irritálódik, és könnyebben megsérül a gél lakk eltávolítása közben.
 6. A manikűrt követően a köröm felületét egy finom felületű reszelővel, vagy egy bufferrel óvatosan átreszeljük, majd a folyamatot polírozással folytatjuk. Fontos a fokozatosság, a polírozó legdurvább felületével kezdjük és a legfinomabbal fejezzük be a munkát.
 7. A helyesen végzett eltávolítás végeredményeként a körömlemez sérülésmentes, egészséges és fényes.


Gél lakk díszítés gyorsan és egyszerűen

Sokféle anyag áll rendelkezésünkre, ha díszítésről van szó. Használhatunk festő zseléket, beépíthető elemeket, csillám és chrome porokat, gél lakkokat és egyéb dolgokat.

Most egy egyszerű gél lakkos díszítést fogok megmutatni nektek, amit egy kis árnyékolással teszek kicsit élethűvé. Ez igazából a díszítés előszobája, a leggyorsabb és legegyszerűbb technika, de mégis nagyon hasznos, mert ezzel a technikával nagyon gyorsan tudunk érdekes és látványos, kedves mintákat készíteni a vendégeink számára.

Gél lakkal festhetünk akár műkörömre, akár egy sima, vagy egy erősített gél lakkra. Bármilyen típusú köröm díszíthető gél lakkal.

Gél lakkal akár matt, akár ragacsos alapra is festhetünk. Én matt felületre jobban szeretek gél lakkal díszíteni, mert stabilabbnak érzem az anyagot, nem folyik el, ott marad, ahová teszem. Ilyenkor az egyenletes, karcmentes matt felület kialakítása érdekében StudioFlash Matte Top-ot használok, ami egyetlen rétegben is egységes, matt felületet biztosít számomra.

Szívecskés gél lakk díszítés készítése
Szívecskés gél lakk díszítés készítése

Sokan vannak, akik a ragacsos réteget preferálják, ezzel lerövidítve a munka időtartamát is, hiszen kimarad a matt fedő felvitelére fordított idő.

Ennél a díszítésnél a StudioFlash 43-as alapszínt Matte Top-al fedem, és piros gél lakkal szívecskét készítek, amit árnyékolok a széleknél egy sötétebb színnel.

Tipp: Árnyékolásnál fontos, hogy jól gondoljuk át, hogy egy adott mintának mely részei sötétebbek és melyek azok, amelyek előtérben vannak, mert ha rossz helyre tesszük az árnyékolást, akkor az egész mintánk elveszíti az élethű hatást és inkább furcsa lesz, mint szép.

A StudioFlash 12-es piros árnyalatával festett szívecskét villám köttetem, aztán a széleknél árnyékolom egy sötétebb árnyalattal és ismét villám köttetem. Ezután – mivel gél lakkról van szó, ami rugalmas -, mindenképp rugalmas fedőfénnyel, a StudioFlash Flash Top-pal fedem a mintát. Még hangsúlyosabbá tehető ez a díszítés, ha a mintát vékony vonalakkal finoman kontúrozzuk.

A gél lakkos díszítésekben az a legjobb, hogy kezdők számára is sikerélményt nyújt és az árnyékolás, a színátmenetek sokkal könnyebben megvalósíthatóak, mint egy festőzselével – hozzáteszem, hogy én azt a technikát is nagyon szeretem.

A blog utolsó videójában egy egyszerű, gyorsan elkészíthető, romantikus mintát mutatok nektek, amit kis fantáziával és egyéb díszítő elemekkel még hangsúlyosabbá és érdekesebbé, izgalmasabbá varázsolhattok.

Tartsatok velem!Értékeld 1-5-ig, mennyire tetszett az oldal
Eddig 4 értékelés | Átlag értékelés: 4.3

Címkék Gél lakk

StudioFlash hírlevél
Maradj velünk kapcsolatban!

Hasznos tanácsokért, érdekességekért, újdonságokért iratkozz fel hírlevelünkre, és webáruházunkban felhasználható 5%-os kuponnal jutalmazunk.
Szeretnék feliratkozni a hírlevélre

Hozzászólások

Jelenleg még nem érkezett hozzászólás a témában!

Írj egy hozzászolást *

Neved *

E-mail címed *

Neved a Facebookon

Hozzászólás beküldése

A legújabb bejegyzések
Műköröm tippek - gyorsulj fel műkörmösként. Tanácsok a hatékonyságnövelésre Műköröm tippek - gyorsulj fel műkörmösként. Tanácsok a hatékonyságnövelésre
Pantoleon Aliki (Alice) | 2023-06-20

Növeld a hatékonyságod műkörmösként! Műköröm tippek az eszköz- és anyagválasztásról, csiszológépes technikákról a minőség megőrzése mellett, ami ugye a legfontosabb. Tovább >>

FlashTalkMűkörömGél lakk
Letört és betört körmök: okok és megoldások szakértőinktől Letört és betört körmök: okok és megoldások szakértőinktől
Kristóf Csilla | 2023-06-15

Ismerd meg a letört és betört körmök okait és megoldásait! Felfedjük a helyes sablonozás, a precíz előkészítés és a megfelelő anyagválasztás jelentőségét. Tovább >>

FlashTalkGél lakk
Köröm pihentetése, Gyenge köröm, Köröm eltávolítása? Na mi a közös bennük? Köröm pihentetése, Gyenge köröm, Köröm eltávolítása? Na mi a közös bennük?
Kristóf Csilla | 2023-06-06

Kell-e pihentetni a körmöt? Ez a probléma egyidős a körmözéssel. Most ezt a témát fogjuk alaposan kivesézni. Megnézzük miért is lehet gyenge az a köröm valójában. Tovább >>

FlashTalkMűkörömGél lakk
Legolvasottabb bejegyzések
Szempilla lifting - Árak, Kellékek, Tartósság Szempilla lifting - Árak, Kellékek, Tartósság
Janó Szilvia | 2019-07-28

Mi az a szempilla lifting? És hogyan érhetjük el vele a látványos nyitott szem hatást? Most alaposan kivesézzük ezt a technikát. Gyertek, emeljétek velem a pillákat! Tovább >>

MűszempillaMűszempilla alátétMűszempilla ragasztó
Körömtrendek 2019 – Mi lesz a köröm divat 2018 után Körömtrendek 2019 – Mi lesz a köröm divat 2018 után
Ludányi Fanni | 2018-11-07

Mutatjuk mik lesznek a 2019 év legújabb körömtrendjei. 2018 után izgalmas évünk lesz a köröm divatban és műköröm formákban, legyen tél, nyár vagy éppen ősz. Tovább >>

KörömtrendekMűköröm
Amit a vendégnek tudni kell a műszempilla építésről és viselésről Amit a vendégnek tudni kell a műszempilla építésről és viselésről
Janó Szilvia | 2018-09-22

Új vendég esetén a műszempilla építés előtt nagyon fontos az igények felmérése és a megfelelő tájékoztatás az építésről és a szempillák viseléséről. Tovább >>

Műszempilla
Porcelán köröm – Minden amit a porcelán körömépítésről tudnod kell Porcelán köröm – Minden amit a porcelán körömépítésről tudnod kell
Koszta Dóra | 2019-03-23

A porcelán egy fantasztikus műkörmös alapanyag. Sokan ezt nem látják be, bár sok pozitív tulajdonsága van. A cikkben bemutatunk párat és építünk egy porcelán körmöt Tovább >>

MűkörömMűköröm képzés
A megerősített gél lakk technikáról feketén-fehéren A megerősített gél lakk technikáról feketén-fehéren
Kristóf Csilla | 2020-03-22

A megerősített gél lakk technikája egy remek eljárás! A blogban gyönyörű képeken és hasznos leírásokon keresztül végigvesszük születését, előnyeit és hátrányait Tovább >>

Gél lakk
Összes blog, témák szerint

Magánoktatás

MAGÁNOKTATÁS
Online tanfolyamok
StudioFlash beiratkozásBeiratkozás:

1027 Bp., Margit krt. 48. 1.em./7.
(11-es kapucsengő)
Hétfő: 09:00-18:00, Kedd-Csütörtök: 09:00-17:00, Péntek: 9:00-16:00 Szombat-Vasárnap: 09:00-15:00

+36 (70) 326 4014
+36 (1) 400 7398

info@studioflash.hu

Térkép >>

Ügyfélszolgálat
Németh Zsuzsanna
(70) 326 4014 | (1) 400 7398

Kocsis Zsuzsanna

Hírlevél feliratkozás

Most azonnal hasznos tippeket-tanácsokat küldünk a választott szakmáidban!
Iratkozz fel: