ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

+36 (70) 326 4014

OKTATÁSI KÖZPONT

1027 Bp., Margit krt. 48. 1.em./7.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON

naponta frissülő hasznos tartalom

WEBÁRUHÁZ

12000 Ft fölött ingyen szállítunk!

StudioFlash Szakmai blog

Ludányi Fanni

Mi lett tanulóinkkal? – Élet az OKJ-s vizsga után 2.

Írta: | | << Vissza az összes blogtémához

Hozzászólások: 0

Sokan érdeklődtök az ügyfélszolgálaton, hogy teljesen kezdőként javasoljuk-e nektek az OKJ-s kézápoló és műkörömépítő képzést. Féltek, hogy nem fog menni, hiszen soha nem építettetek még műkörmöt és nem is tudjátok, hogy hogyan kell. A válasz mindig az, hogy természetesen javasoljuk, hiszen ez a tanfolyam az alapoktól tanítja meg a résztvevőket a kézápoló és műkörömépítő szakmára. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az olyan tanulók, akik teljesen kezdőként érkeztek a tanfolyamra, ma pedig már önálló, sikeres vállalkozók.

Jobbágy Orsolya

Következő végzett tanulók, akit szeretnék bemutatni nektek: Jobbágy Orsolya, aki szintén kezdőként érkezett az OKJ-s kézápoló és műkörömépítő képzésre.

Orsi az egyik legjobb példa arra, hogy előképzettség nélkül, kezdőként hogyan lehet végigcsinálni egy OKJ-s tanfolyamot. Ráadásul 90%-ban idegen modellekkel. Őt is sokszor átverték a modellek, neki is sokszor mondták le a megbeszélt időpontot, mégis szinte minden órára tudott hozni valakit, akin gyakorol. Igaz, sok munkája volt benne, de nagyon megérte. Most az ő történetét olvashatjátok.

Jobbágy Orsi mesél nektek:


Mielőtt elkezdtem az OKJ-s kézápoló és műkörömépítő képzést, évek óta magamnak készítettem a gél-lakkom. Ennek a fő oka az volt, hogy nem találtam olyan körmöst, akinél fent is maradt a gél-lakk pár napnál tovább, akik pedig jók voltak azok már évek óta nem vállaltak új vendégeket.

Az igazság az, hogy sosem akartam körmös lenni, viszont imádtam pepecselni, díszítgetni. Aztán ott találtam magam az iskolapadban... innentől már pörögtek az események.

Amikor iskolát választottam elmentem 1-1 manikűrre modellnek több suliba, hogy jobban belelássak, hogyan és milyen szinten folyik az oktatás. Egyik neves intézmény siralmasabb volt, mint a másik. Majd összefutottam egy neves alapanyaggyártó cég viszonteladói üzletében egy Studio Flash-nél tanuló szupercuki leányzóval. Ő ajánlotta a sulit. Megnéztem, tetszett, jókat hallottam tőle és beiratkoztam az első induló képzésre.

Az OKJ tanfolyam előtt csak gél-lakkoztam, sosem építettem műkörmöt, csak viseltem korábban (akkor még csak tippes technika volt). Amikor felépítettem az első szettem az tanfolyamon, akkor azt gondoltam, hogy erősen pályát tévesztettem, mert szörnyű volt. Szegény lányt, (aki a modellem volt) sajnáltam, bár ő imádta.

Jobbágy Orsolya körmös munkái 1 Jobbágy Orsolya körmös munkái 2 Jobbágy Orsolya körmös munkái 3

A legnehezebb és legkalandosabb a modellkeresés volt, szerencsére 90%-ban mindig találtam valakit. Szinte mindig idegenek voltak a modellek. Különböző ingyenes helyeken, adok-veszek csoportokba hirdettem és gondoskodtam arról, hogy mindig a hírfolyam elején legyen a hirdetésem. Ez a taktika a való életbe is bevált, amikor már fizető vendégeket kellett "szereznem".

Mielőtt megszereztem az OKJ-s bizonyítványomat, elvégeztem egy díszítő továbbképzést, majd később, az OKJ vizsga után egy technikai képzést is. Természetesen szeretnék az idén még egy technikai képzésen részt venni, de már csak magánoktatás keretein belül.

Mindezek után jöhetett a szalonkeresés. A szalonkeresés viszonylag hamar lezajlott, kb. 6 helyet néztem meg, mire megtaláltam a helyem, a WadiRum Szépségszalonban.
Fontos szempont volt a bérleti díj, a megfelelő munkaterület, hogy ne legyek csak úgy bezsúfolva valahova, illetve a hely szuper megközelíthetősége is.

Innentől jöhetett a neheze. Nulla (szó szerint) vendégre kiváltottam a vállalkozóit, aláírtam 1 évre a bérleti szerződést és letettem a kauciót. Mindezek után elkezdhettem felkutatni a leendő vendégeket. A közösségi portálok kínálta lehetőségek ebből a szempontból végtelenek, szerencsére.

Az elégedett vendég a legjobb reklám, így elkezdett kialakulni a vendégköröm.

Tudtam, hogy műkörmösnek lenni nem fenékig tejfel. Így nem ért meglepetésként, hogy keményen kell dolgozni, olykor napi 12-16 órát is.

Viszont azt már nem viseltem túl jól, amikor a beírt vendég szó nélkül nem jelent meg, sőt le is tiltottak, nehogy írni tudjak nekik. Ők az első pár hónap után kikoptak szerencsére. Azóta rendes, megbízható vendégköröm alakult ki.

Csak zselével dolgozom. Sajnos a létező összes liquidre allergiás vagyok. A vendégeim körében a gél lakk a legnépszerűbb, illetve a mini műkörmök. Ritkán van lehetőségem 1-1 hosszabb köröm elkészítésére. Formában pedig a kocka, mandula, lekerekített kocka és a természetesforma a menő. Díszítésben természetesen a csillogás a jellemző, minden mennyiségben.

A jövőre nézve nekem már megvan a 10 éves tervem. Röviden: a szakmai fejlődés a cél, illetve létrehozni a saját szalonom, a saját brand-em.

Jobbágy Orsolya körmös munkái 4 Jobbágy Orsolya körmös munkái 5 Jobbágy Orsolya körmös munkái 6

Olvassátok el Tiszka Alexandra végzett tanulónk történetét is itt: Tiszka Alexandra

Értékeld 1-5-ig, mennyire tetszett az oldal
Eddig 5 értékelés | Átlag értékelés: 5

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hasznos tanácsok, érdekességek, újdonságok. Most azonnali tippeket-tanácsokat küldünk a választott szakmáidban!

Neved

E-mail

Hozzászólások

Jelenleg még nem érkezett hozzászólás a témában!

Írj egy hozzászolást *

Neved *

E-mail címed *

Neved a Facebookon

Hozzászólás beküldése

A legújabb bejegyzések
A szabályos OKJ kocka köröm - Minden, amit tudni kell róla A szabályos OKJ kocka köröm - Minden, amit tudni kell róla
Kristóf Csilla | 2020-05-02

Az műköröm OKJ vizsgán követelt kocka köröm, bár könnyűnek tűnik elsőre, de nem az. Sok gyakorlást igényel! Mi most adunk egy kis segítséget ehhez a körömformához. Tovább >>

MűkörömMűköröm képzés
Tip zselés köröm selyemszál megerősítéssel, természetes szín, forma Tip zselés köröm selyemszál megerősítéssel, természetes szín, forma
Raidl-Szőke Szilvia | 2020-01-30

Ebben videóban egy "C" ív nélküli, természetes formájú, tip-zselés körmöt építünk selyemszál megerősítéssel. Remek köröm stabilizáló technika, még szalonmunkánál is! Tovább >>

MűkörömMűköröm képzés
Balerina köröm, a legkedveltebb körömcsoda Balerina köröm, a legkedveltebb körömcsoda
Surman Andrea | 2019-06-17

Tudtad, hogy a Balerina Köröm reszelésénél első lépésben az alsó párhuzamot reszeljük és csak utána az oldalsót? Mutatjuk a teljes készítés lépéseit, tarts velünk! Tovább >>

MűkörömMűköröm képzés
Legolvasottabb bejegyzések
Körömtrendek 2019 – Mi lesz a köröm divat 2018 után Körömtrendek 2019 – Mi lesz a köröm divat 2018 után
Ludányi Fanni | 2018-11-07

Mutatjuk mik lesznek a 2019 év legújabb körömtrendjei. 2018 után izgalmas évünk lesz a köröm divatban és műköröm formákban, legyen tél, nyár vagy éppen ősz. Tovább >>

KörömtrendekMűköröm
Az allergia és a műszempilla - erre figyelj! Az allergia és a műszempilla - erre figyelj!
Kuti Ágnes | 2016-08-17

Ha tudod, hogy vannak általános allergiás tüneteid és műszempillát akarsz felrakni, légy nagyon körültekintő! Íme egy esettanulmány, én így jártam! Tovább >>

AllergiaMűszempillaMűszempilla ragasztó
A műkörmös és a fertőtlenítés - Horror tanmese megtörtént esetből A műkörmös és a fertőtlenítés - Horror tanmese megtörtént esetből
Raidl-Szőke Szilvia | 2017-07-05

Mindig az az unalmas eszköz és kézfertőtlenítés... Az órán is utáltam, mindig rám szóltak, ha kihagytam. A cikkből egyértelműen kiderül miért szólunk rátok! Tovább >>

Műköröm
Tökéletes mosolyvonal titka: A szép francia műköröm Tökéletes mosolyvonal titka: A szép francia műköröm
Raidl-Szőke Szilvia | 2017-05-27

A mosolyvonal kialakítása az egyik legnehezebb feladat a kezdő körmösnek. Nélküle szinte lehetetlen a francia köröm készítése zseléből vagy porcelánból. Tovább >>

MűkörömMűköröm képzés
Szempilla lifting - Árak, Kellékek, Tartósság Szempilla lifting - Árak, Kellékek, Tartósság
Janó Szilvia | 2019-07-28

Mi az a szempilla lifting? És hogyan érhetjük el vele a látványos nyitott szem hatást? Most alaposan kivesézzük ezt a technikát. Gyertek, emeljétek velem a pillákat! Tovább >>

MűszempillaMűszempilla alátétMűszempilla ragasztó
Összes blog, témák szerint

Magánoktatás

MAGÁNOKTATÁS
StudioFlash beiratkozásBeiratkozás:

1027 Bp., Margit krt. 48. 1.em./7.
(11-es kapucsengő)
Hétfő-Péntek: 09.00-17.00

+36 (70) 326 4014
+36 (1) 400 7398

info@studioflash.hu

Térkép >>

Ügyfélszolgálat
Urbán Zsófia
(70) 326 4014 | (1) 400 7398

Urbán Zsófia

Oktatásszervező
Ludányi Fanni
(70) 326 4014 | (1) 400 7398

Ludányi Fanni

Hírlevélfeliratkozás

Most azonnal hasznos tippeket-tanácsokat küldünk a választott szakmáidban!
Iratkozz fel: