Pantoleon Aliki (Alice)

Hétköznapi körmök - Mit viselnek a hétköznapi hősök?

Írta: | | << Vissza az összes blogtémához

Hozzászólások: 0

A hétköznapokban hordott körmök nemcsak praktikusak, de stílusosak és szépek is lehetnek. Ebben a blogban megmutatom, hogyan válasszuk ki a legjobb körömformát, milyen ápolási tippeket és trükköket érdemes követni, és milyen egyszerű, de látványos díszítéseket alkalmazhatsz a hétköznapokon.

A hétköznapi körmök terén a legfontosabb, hogy a körmeid praktikusak és egészségesek legyenek. Az életmód és a táplálkozás is nagy hatással lehet a körmöd minőségére, így ezekről is szót ejtek.

A tökéletes forma: válasszuk ki a legjobb körömformát a hétköznapokra

A megfelelő körömforma kiválasztása nemcsak esztétikai kérdés, hanem fontos szerepet játszik a hétköznapok kényelmében és a körmök egészségében is. Az alábbiakban bemutatunk néhány népszerű körömformát, amelyek remekül illenek a mindennapokba és megkönnyítik a döntést, hogy melyik forma lenne a legjobb számodra.

Érdemes lekerekített formákat választani, hiszen azokat strapabíróbbak és könnyebb fenntartani azokat.

Jellemzően a körömágyunk természetes formájával hasonló körmök illenek leginkább kezeinkhez.

Ovális körömforma

Az ovális forma lágy és elegáns megjelenést kölcsönöz a kezeknek és tökéletesen illik a hétköznapokba.

Őszi gél lakk színekben pompázó ovális körömforma
Őszi színekben pompázó ovális körömforma, amely egy egyszerű, de stílusos viselet hétköznapokra. Az unikális falevél díszítés körömnyomda segítségével készült, ami a mályva gél lakk alaphoz ad egy kis őszi hangulatot. A barna gél lakk finom kontrasztot nyújt és teljessé teszi az őszi képet. Tökéletes választás minden napra!
Ovaális körömforma sötét lila gél lakkal
Egy lenyűgöző sötét lila gél lakk adja a mély, gazdag színt ennek a rövid, ovális formájú műkörömnek. Akril gél / Poly gél technikával készült. A glitter ombre hatás még több drámai hatást kölcsönöz neki. Egy igazán stílusos és hétköznapi választás a glitter ombre köröm szerelmeseinek.
ovális körömforma reszelésmentes technikával nofile / zero file
Egy finoman elegáns nude műköröm, amely tökéletesen összeillik a hétköznapi stílussal. Az ovális körömforma és a rövid hosszúság egyszerűséget és kényelmet sugall, míg az indaminta hozzáadja a karaktert. A StudoFlash natural cover műkörömépítő zseléjével és reszelésmentes technikával (nofile / zero file) építette Zsani ezt a hétköznapi viseletre tökéletesen alkalmas körmöt.
hétköznapi ovális körömforma barna gél lakkal
Ez a hétköznapi, de stílusos köröm a StudioFlash 56-os számú barna, tejekávé színű gél lakkjával készült. Az ovális forma és az egyszerű kivitelezés mellett a kávé mintás körömdíszítés adja a különlegességet. Az orosz manikűr hozzájárul a kifinomult és ápolt megjelenéshez, miközben az erősített gél lakk biztosítja a stabilitást. A tökéletes választás a hétköznapi, de mégis egyedi stílus szerelmeseinek.
ovális körömforma és orosz manikűr technika
Ez a hétköznapi köröm a friss és vidám pisztácia zöld gél lakkal készült. A szív alakú köröminta adja hozzá a játékosságot. Az ovális körömforma és az orosz manikűr technika biztosítja a professzionális és ápolt megjelenést, míg az erősített gél lakk hozzáadja a tartósságot. A tökéletes választás a hétköznapokra, ahol a stílus találkozik a vidámsággal.
Ez a hétköznapi, de mégis különleges köröm a vidám színek és a mintás transzferfólia összjátékával készült. Az ovális körömforma és az erősített gél lakk biztosítja a tartósságot és az ápolt megjelenést, míg a spider gél adja hozzá a különleges textúrát. A fiatalos és vidám stílus tökéletesen tükrözi a mindennapi életünk dinamizmusát.

Mandula köröm

A mandula forma egy kifinomult és nőies megjelenést biztosít, amely bármilyen alkalomra tökéletes. Ez az ovális forma nyújtottabb, keskenyebb verziója, így sokkal kecsebb lesz a végeredmény. Ideális választás, ha szeretnénk optikaileg keskenyíteni ujjainkat. Ezt a formát a nagyon mini körmök esetében nem lehet megcsinálni. Olyankor ovális formát érdemes választani.

Mandula formájú zselés köröm
Elegáns piros és bordó árnyalatok találkoznak ezen a lenyűgöző mandula formájú zselés körmön. Az orosz manikűr technikával készült, amely tökéletesen kidomborítja a köröm alakját, a gél lakk pedig tartós és ragyogó végeredményt biztosít
elegáns őszi köröm mandula forma
Egy elegáns őszi köröm, amelyben az ombre technika és a márvány minta találkozik. A mandula forma és a nude gél lakk színpaletta visszafogott eleganciát sugall. A color boomer technika és a spider gél segítségével készült díszítés adja hozzá a finom textúrát. Az akril / poly géllel készült műköröm és a gél lakk biztosítja a tartósságot. A tökéletes választás a hétköznapokra, amikor a stílus találkozik az eleganciával.
pasztell zöld gél lakk mandula forma köröm
Ez a pasztell zöld, mandula formájú műköröm a tavaszi frissességet hozza el a hétköznapokba. A StudioFlash 35-ös gél lakk színével és az ombre technikával készült francia köröm igazán finom és elegáns. A reszelésmentes mosolyvonal és a műkörömépítési technika pedig a kifinomult megjelenést biztosítja. Egy igazán stílusos és hétköznapi választás a pasztell szerelmeseinek.
mandula formájú nude műköröm
Ez a mandula formájú műköröm a visszafogott nude gél lakk és barna gél lakk színek tökéletes összjátékával készült. A gél lakk hozzáadja a fényt és a tartósságot, míg a köves díszítés és a strasszkövek adnak hozzá egy kis extra ragyogást. A műkörömépítő zselé segítségével a köröm tökéletes formát kap, biztosítva a professzionális megjelenést. Egy igazán stílusos és elegáns választás a hétköznapokra.
mandula formájú nyári köröm neon gél lakkokkal
Ez a mandula formájú köröm a nyári napok vibráló energiáját hozza el a hétköznapokba. Az erősített gél lakk biztosítja a tartósságot, míg a neon rózsaszín gél lakk és narancssárga színek igazán ragyogóvá teszik. A pálmafa díszítés a nyári hangulatot idézi, miközben a neon gél lakk hozzáadja a végső csillogást. Egy igazán vidám és stílusos választás a hétköznapokra.
sötétkék mandula köröm
Ez a sötét kék (SF77), mandula formájú műköröm a téli hónapok hangulatát hozza el a hétköznapokba. Az akril / poly géllel készült műköröm hosszan tartó és tartós, míg a műköröm töltés biztosítja a tökéletes formát. A zebraminta adja hozzá a különleges és egyedi hangulatot. Egy igazán stílusos és elegáns választás a hideg hónapokra.

Kocka köröm

A kocka forma a legklasszikusabb körömforma. A határozott, éles vonalak rendkívül mutatósak, viszont ez a forma kissé több ápolást igényel. A sarkai törékenyek lehetnek így érdemesebb műköröm esetén választani. Ideális választás, ha párhuzamos, vékony ujjaink vannak, hiszen kiemelik szépségüket. Ellenkező esetben érdemes egy szűkülő formát választani (pl. szűkített kocka vagy mandula)

Ez a rövid, kocka formájú műköröm ezzel a vibráló neon színnel igazán élénk és figyelemfelkeltő (SF13 Neon piros). A köves díszítés ad hozzá egy kis extra fényt és csillogást, míg a kőragasztó biztosítja a tartósságukat. A gél lakk hozzáadja a fényt és a tartósságot. A tökéletes választás a hétköznapokra, amikor a bátor színek találkoznak a stílussal.
rózsaszín rövid kocka köröm
Ez a rózsaszín, rövid, kocka formájú köröm a zselés körömépítési technikával készült, ami biztosítja a tartósságát. A fekete festőzselével és a spider géllel készült díszítés adja hozzá a különleges textúrát és a kontrasztot. A kövek pedig egy kis extra csillogást adnak hozzá. Egy igazán stílusos és modern választás a hétköznapokra.
piros színű kocka köröm
Ez a rövid, kocka formájú piros köröm a hétköznapi stílus egyik remek példája. A piros gél lakk biztosítja a fényes és tartós megjelenést, míg az egymozdulat virág hozzáadja a romantikus hangulatot. A virág díszítés a tökéletes kontrasztot nyújtja a telt piros szín mellé. Egy igazán elegáns és nőies választás a hétköznapokra.
kocka formájú piros köröm
Ez a rövid, kocka formájú piros köröm az akril gél / poly gél technikával készült, ami hosszú tartósságot és professzionális megjelenést biztosít. A fehér festőzselével készült indaminta adja hozzá a különleges és egyedi hatást. Így egy igazán elegáns és stílusos választás a hétköznapokra.
fekete francia kocka köröm
Ez a nude színű, kocka formájú akril / poly géllel készült köröm elegánsan kombinálja a klasszikus francia manikűrt a modern fekete gél lakkal. A fekete francia köröm fekete friss és innovatív megközelítést képvisel, míg a márvány minta a köröm designját különlegessé teszi. Egy igazán stílusos és trendi választás a hétköznapokra.
kocka formájú zselés műköröm ombre technikával
Ez a kocka formájú zselés műköröm ombre technikával készült, ami lágy színátmenetet hoz létre a tejfehér (milky white) és a narancsos gél lakk között. A babyboomer és colorboomer körömtrendek inspirálta design modern és elegáns megjelenést kölcsönöz a hétköznapokra. Az eredmény egy letisztult és mégis stílusos köröm, ami minden alkalomra tökéletes választás.
rózsaszín és kék gél lakk - kocka köröm
Ez a rózsaszín és kék gél lakk színű kocka formájú köröm az erősített gél lakk technikával készült, ami megfelelő tartósságot biztosít. A tejfehér (milky white) alapszín és a rózsaszín-kék színkombináció friss és vidám hangulatot hoz, ami tökéletesen illik a tavaszi időszakhoz. Egy igazán stílusos és vidám választás a hétköznapokra, ami mindenkit jókedvre derít.

Lekerekített kocka köröm

A kocka forma szerelmeseinek, akik intenzíven igénybe veszik kezeiket a hétköznapok során ideális választás a lekerekített kocka. Ez a klasszikus forma nagyon elegáns, mégis hordhatóbb verziója a hagyományos kockának. A sarkak lekerekítésével már nem fognak sehova beakadni, letörni. Ráadásul ez a forma a legtöbb körömtípusból kihozható, míg a klasszikus kockát gyakran csak műkörömépítéssel lehet elérni.

lekerekített kocka formájú, rövid köröm
Ez a lekerekített kocka formájú, rövid köröm erősített gél lakk technikával készült, ami tartósságot és elegáns fényt biztosít. A nude színű alap és a geometriai minták kombinációja egyszerű, mégis stílusos megjelenést kölcsönöz a körömnek. A természetes hatású, de mégis izgalmas körömdíszítés, tökéletes választás a hétköznapokra.
lekerekített kocka formájú, rövid műköröm
Ez a lekerekített kocka formájú, rövid műköröm zselés technikával készült, ami extra tartósságot biztosít. A lila színű francia manikűr és a virágos körömdíszítés kombinációja friss és vidám megjelenést kölcsönöz, ami tökéletesen illik a tavaszi időszakhoz. Egy igazán stílusos és vidám választás a hétköznapokra.
lekerekített kocka formájú, rövid porcelán köröm
Ez a lekerekített kocka formájú, rövid porcelánnal készült, ami a természetes megjelenését hangsúlyozza. A nude színű körmök egyszerűek, mégis stílusosak és modern megjelenést kölcsönöznek. A köröm erős és tartós, ideális választás a hétköznapokra azok számára, akik a természetességet és az egyszerűséget preferálják.
lekerekített kocka formájú sárga gél lakkos köröm
Ez a lekerekített kocka formájú, sárga gél lakkal festett köröm igazi tavaszi hangulatot áraszt. A vidám, élénk szín és a nailfetti, avagy konfetti díszítés teszi igazán fiatalossá és frissé. A gél lakk erős és tartós, így a köröm hosszú ideig megőrzi szépségét. Tökéletes választás mindennapokra, ha szereted a vidám, élénk színeket és a különleges díszítéseket.
lekerekített kocka formájú, rózsaszín műköröm
Ez a lekerekített kocka formájú, rózsaszín gél lakkos műköröm igazi tavaszi hangulatot áraszt. A zselés töltésnek köszönhetően hosszú ideig őrzi meg formáját. A köröm központi eleme a köves díszítés, mely strasszkövekkel és körömékszerekkel lett kiemelve. Bájos és elegáns választás a mindennapokra, amely garantáltan feldobja a hétköznapokat.

Szűkített kocka köröm

Ez szögletes forma remek választás, ha optikailag keskenyíteni szeretnéd az ujjaidat, körmeidet. Minél hosszabb változatát készítjük el, annál kecsesebb lesz.

szűkített kocka formában a akril gél / poly gél technikával
Csodálatosan szép köröm szűkített kocka formában a akril gél / poly gél technikával. Türkiz gél lakkal készült köröm színe tökéletesen kiemeli a nyári hangulatot, a csillámoshatás pedig extra ragyogást kölcsönöz. Készülj fel a nyárra ezekkel a lenyűgöző türkiz körmökkel!
szűktett kocka formájú műköröm
Ez a szűktett kocka formájú műköröm igazi divatos választás. Az akril gél / poly gél használata biztosítja a tartósságot és a hosszantartó szépséget. Az ombre technikával készült lila-rózsaszín-mályva színátmenet csodásan harmonizál a spider géllel, mely extra dimenziót ad a dizájnnak. A gél lakkok színe pedig a végső csinos hatást kölcsönzi ennek a trendi körömnek.
szűktett kocka formájú, hosszú zselés műköröm
Ez a szűktett kocka formájú, hosszú zselés műköröm az elegancia és a klasszikus stílus tökéletes kombinációja. A finom nude árnyalatú babyboomer francia dizájn mindig időtálló választás. A chrome por pedig egy csipetnyi modernitást visz a megjelenésbe, így teremtve harmóniát a hagyományos és a modern között. Egy igazán elegáns köröm, amely sosem megy ki a divatból.
szűktett kocka formájú, zselés műköröm és lágy mályva szín
Ez a szűktett kocka formájú, zselés műköröm a lágy mályva gél lakk szín és a tejfehér milky white tökéletes összhangját hozza el nekünk. Az ombre technikával készült színátmenet és a finom csillámos hatás elegáns, mégis fiatalos megjelenést kölcsönöz a körömnek. A color boomer dizájn pedig azt bizonyítja, hogy a hagyományos és a modern stílus tökéletesen képes egymással harmonizálni. Egy igazán kifinomult és elegáns választás minden alkalomra.
szűktett kocka formájú, zselés műköröm igazi őszi hangulat
Ez a szűktett kocka formájú, zselés műköröm igazi őszi hangulatot áraszt. A korallvörös SF04 és a bézs SF72 színkombináció tökéletesen idézi fel az őszi falevelek színeit, míg a transzfer fóliával készült falevél díszítés tovább erősíti ezt a hatást. A műköröm minden részletében az ősz hangulatát hordozza, így azok számára ideális választás, akik szeretnék magukon viselni ennek a szép évszaknak a színeit és hangulatát.
szűktett kocka formájú porcelán műköröm
Ez a szűktett kocka formájú porcelán műköröm a finom árnyalatok és a figyelemfelkeltő minták tökéletes harmóniáját mutatja. A kék és világoslila gél lakkokkal készült márványminta, valamint a csillámos köröm kombinációja igazán egyedi és stílusos megjelenést kölcsönöz a körömnek, amely minden kézmozdulatban magabiztos eleganciát sugároz.

A legjobb körömforma kiválasztása egyénenként változik és függ az életmódtól, a munkától, az ízléstől és a kézformától. Amikor döntést hozol, vedd figyelembe, hogy melyik forma felel meg leginkább az igényeidnek, és melyikkel érzed magad a legkényelmesebben a mindennapok során.

Körömápolás - Tippek és trükkök a mindennapokra

A körömápolás alapvető része a személyes higiénénak és egy kis odafigyeléssel hozzájárulhat a körmök egészségéhez és szépségéhez. Íme néhány tipp és trükk, amelyek segíthetnek a hétköznapi körömápolásban:

 • Rendszeres körömreszelés - A rendszeres körömreszelés segít megőrizni a körmök formáját és megelőzni a töréseket. Körömvágás helyett érdemes inkább visszareszelni a hosszát. Ezáltal szebb lesz a forma és nem fog sehova beakadni. Használj finom szemcsézetű körömreszelőt és mindig egy irányba reszelj, hogy elkerüld a körmök berepedését. Ez az egy irányba reszelés tévhit.
 • Kerüld a kemény vegyszereket - Amennyire lehetséges, kerüld a kéz és a körmök közvetlen érintkezését erős vegyszerekkel, például mosogatószerekkel vagy tisztítószerekkel. Használj gumikesztyűt a házimunka során, hogy megóvd a körmöket és a bőrt.
 • Ne rágd a körmödet - A körömrágás káros hatással van a körmökre és a körömbőr (vagy szakmai nevén: kutikula) re, valamint növeli a fertőzések kockázatát. Ha nehezen szoksz le a körömrágásról, próbálj meg speciális körömlakkot használni, amely keserű ízű és segít a rossz szokás megszüntetésében. Emellett sokaknak segít a leszokásban, ha van a körmén géllakk vagy műköröm.
 • Ne tépd le a gél lakkot/műkörmöt - Ha le kell szedni róla az anyagot vagy reszeld le vagy fordulj szakemberhez. Géllakk esetén a leoldást is választhatod. Semmiképpen se tépd le, mert ez leszedi a köröm felső rétegeit és elvékonyítja azt.
 • Kerüld a túl sok körömlakk eltávolítót - A körömlakk eltávolítók, különösen az acetonos változatok, kiszáríthatják a körmöket és a körömbőr (vagy szakmai nevén: kutikula) t. Csak akkor használj körömlakk eltávolítót, ha szükséges és válassz olyan terméket, amely kíméletes a bőrre és a körmökre.
 • Pótolj vitaminokat és ásványi anyagokat - A körmök egészsége szorosan összefügg az étrenddel. Gondoskodj arról, hogy elegendő mennyiségű kalciumot, cinket, biotint és A, E és B-vitaminokat fogyassz.

Színes hétköznapi körmök: egyszerű, de stílusos körömdíszítési ötletek

A hétköznapokon is érdemes egy kis színt és stílust vinni a körmökre, hogy feldobjuk a megjelenésünket és hangulatunkat. Az alábbi ötletek egyszerűek, gyorsan elkészíthetők és bármilyen alkalomhoz illenek.

Francia manikűr a modern életre

A klasszikus francia manikűr sosem megy ki a divatból, és mindig stílusos választás. Próbálj ki színes vagy matt változatokat a hagyományos fehér helyett, hogy egyedi és modern hatást érj el.

Nude körmök a természetes hatásért

A nude avagy természetes rózsaszínes színű körmök minden évszakhoz és eseményhez illenek. Tökéletessé varázsolja a körmödet, anélkül hogy ez észrevehető lenne. Több árnyalat közül lehet választani annak megfelelően, hogy milyen a bőrtónusod.

Tejfehér vagy Milky White körmök a trendek követéséért

A milky white körmök nagyon hódítanak idén mivel egyszerűek, mégis nagyon különlegesek. Gyakran kiegészítik egy-egy apró díszítéssel, de magukban is megállják a helyüket.

Pasztell színek a finom megjelenésért

A pasztell színek ideálisak a hétköznapokra, mivel visszafogottak, mégis frissek és vidámak. Válassz egy vagy több pasztell színt és alkalmazd a körmökön teli színként.

Geometriai minták az egyszerű eleganciáért

A geometriai minták, például a csíkok, pöttyök vagy háromszögek, egyszerűen elkészíthetők és stílusos megjelenést kölcsönöznek a körmöknek. Használj színes vagy fémes körömlakkokat, hogy kiemeld a mintákat.

Ombre körmök az átmenetes szépségért

Az ombre technika, amelyben két vagy több szín fokozatosan átmenetet képez egymásba, egyedi és látványos hatást eredményez. Alkalmazd ezt a technikát a hétköznapokon is visszafogott színekkel, hogy a körmök ne legyenek túl feltűnőek. Az egyik legnépszerűbb változata a babyboomer (ahova egy természetes, rózsaszínes alap és fehér van összemosva.)

Matricák és fóliák a gyors díszítésért

A körömmatricák és fóliák segítségével könnyedén és gyorsan elkészíthetők összetett minták és díszítések. Válassz egyszerű, hétköznapi motívumokat és alkalmazd őket a körmökön a gyors és látványos végeredmény érdekében.

Csillámos körmök a fiatalságért

Egy kis csillám belecsempészésével a körömdizájnukba nagyon fel tudjuk dobni barmelyik színt. Akár csak egy-egy körömre tehetjük, átmenetet készíthetünk velük vagy akár mindegyik körmünkre tehetjük!

A hétköznapi körömproblémák. Hogyan kezeljük őket?

A körömproblémák gyakran előfordulnak a mindennapokban és kellemetlen tüneteket okozhatnak. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan kezelhetjük a leggyakoribb körömproblémákat, és hogyan előzhetjük meg őket a jövőben.

 • Törött vagy berepedt körmök - Ha a természetes körmöd megtörik vagy bereped, óvatosan reszeld le a sérült részt, hogy sima felületet kapj. Ha a törés mélyebb, használj körömragasztót NE HASZNÁLJ KÖRÖMRAGASZTÓT vagy körömépítő zselét a körmöd megerősítésére és hagyd, hogy a köröm növekedjen. Ha a törés mélyebb kötözd a körmöd, amíg kicsit lenő, hogy ne szakadjon tovább és ügyelj a folyamatos fertőtlenítésre
 • Gombás fertőzés - A gombás fertőzések a köröm elszíneződését és megvastagodását okozzák. Emellett sárgás-barnás törmelék keletkezik alatt és kellemetlen szaggal jár. Kezeld a fertőzést receptre vagy vény nélkül kapható gombaellenes krémmel vagy lakkal. Tartsd a körmöket tisztán és szárazon, és vágd le őket rendszeresen, hogy megakadályozd a fertőzés terjedését.
 • Körömleválás - A körömleválás a köröm elválását jelenti az alatta lévő körömágytól. Ennek oka lehet a körömtrauma vagy egy alapvető egészségügyi probléma. Fordulj bőrgyógyászhoz a pontos diagnózisért és kezelési javaslatért.
 • Beágyazódott köröm Inkább benőtt köröm - A beágyazódott köröm akkor fordul elő, amikor a köröm sarka a körülötte lévő bőrbe nő. A fájdalom enyhítésére és a gyulladás csökkentésére áztasd a lábad vagy kezed meleg, sós vízben, és emeld meg a köröm érintett részét egy steril gézdarabbal. Ha a probléma továbbra is fennáll, fordulj orvoshoz vagy pedikűröshöz. Az elkerülése érdekében figyelj a megfelelő körömvágásra, mert ez a leggyakoribb okozója. Ne próbáld kivágni a lenőtt részt, inkább egyenesre reszeld és nem kerekre. Ha a fájdalom már nagyon zavaró, fordulj gyógypedikűröshöz.
 • Zöld köröm szindróma - A köröm elszíneződését nem alga okozza, mint ahogy sokan hiszik, hanem egy baktérium. Általában egy fellevegősödött rész alatt telepszenek meg és ott szaporodnak. Ha ilyet tapasztalsz, mindenképpen szedd le az anyagot róla (ne tépd le, hanem reszeld) és hagyd szabadon azt a körmöt. Folyamatosan fertőtlenítsd és magától el fog múlni.

A táplálkozás és az életmód hatása a körömminőségre

A táplálkozás és az életmód alapvető szerepet játszik a köröm minőségben és egészségben. A megfelelő tápanyagok és a kiegyensúlyozott életmód segít megőrizni a körmök erősségét, rugalmasságát és fényét. Nézzük, milyen tényezők befolyásolják a körömminőséget.

Táplálkozás

A körmök állapota szorosan összefügg az étrenddel. A körmök egészségéhez elengedhetetlenül fontos tápanyagok a következők:

 • Biotin: segít a köröm megerősítésében és növekedésében.
 • Cink: elősegíti a sejtmegújulást és a köröm növekedését.
 • Kalcium: hozzájárul a köröm erősségéhez és rugalmasságához.
 • Omega-3 zsírsavak: támogatják a kutikula hidratációját és egészségét.
 • B-vitaminok: elősegítik a köröm növekedését és egészségét.

Hidratálás

A megfelelő hidratálás segít a körömbőr (vagy szakmai nevén: kutikula) hidratációjának fenntartásában és a körmök rugalmasságának megőrzésében. Igyál elegendő vizet naponta, és használj hidratáló kézkrémet és körömbőr (vagy szakmai nevén: kutikula) -ápoló olajat.

Dohányzás

A dohányzás káros hatással van a körmökre és a bőrre, mivel csökkenti a vérkeringést és az oxigénellátást. A körmök sápadttá és törékennyé válhatnak. A dohányzás abbahagyása javítja a köröm egészségét és megjelenését. Emellett el is színezheti a körmeid.

Stressz

A stressz negatív hatással lehet a körmökre, például körömrágás, körömbőr feltépése vagy kényszeres körömápolás formájában. A stressz kezelése, például a relaxáció, a meditáció, terápia vagy a testmozgás segíthet megőrizni a köröm egészségét.

Alvás

A megfelelő alvás hozzájárul a körmök egészségéhez és növekedéséhez. Az alvás során a szervezet sejtek regenerálódása és növekedése történik. Ügyelj rá, hogy elegendő alvást biztosíts magadnak.

Túlzott igénybevétel

Ha a munkádból adódóan sokat használod a kezeid a körmeid sérülhetnek. Ilyen esetekben érdemes rövid, lekerekített körömformát választani, hogy ne szakadjon be. Ha beütöd a körmöd fehér foltok keletkezhetnek rajta. Emellett takarítás és vegyszerek használata során mindenképpen húzz kesztyűt.

Értékeld 1-5-ig, mennyire tetszett az oldal
Eddig 3 értékelés | Átlag értékelés: 4.3
StudioFlash hírlevél
Maradj velünk kapcsolatban!

Hasznos tanácsokért, érdekességekért, újdonságokért iratkozz fel hírlevelünkre, és webáruházunkban felhasználható 5%-os kuponnal jutalmazunk.
Szeretnék feliratkozni a hírlevélre

Hozzászólások

Jelenleg még nem érkezett hozzászólás a témában!

Írj egy hozzászolást *

Neved *

E-mail címed *

Neved a Facebookon

Hozzászólás beküldése

A legújabb bejegyzések
Műköröm tippek - gyorsulj fel műkörmösként. Tanácsok a hatékonyságnövelésre Műköröm tippek - gyorsulj fel műkörmösként. Tanácsok a hatékonyságnövelésre
Pantoleon Aliki (Alice) | 2023-06-20

Növeld a hatékonyságod műkörmösként! Műköröm tippek az eszköz- és anyagválasztásról, csiszológépes technikákról a minőség megőrzése mellett, ami ugye a legfontosabb. Tovább >>

FlashTalkMűkörömGél lakk
Letört és betört körmök: okok és megoldások szakértőinktől Letört és betört körmök: okok és megoldások szakértőinktől
Kristóf Csilla | 2023-06-15

Ismerd meg a letört és betört körmök okait és megoldásait! Felfedjük a helyes sablonozás, a precíz előkészítés és a megfelelő anyagválasztás jelentőségét. Tovább >>

FlashTalkGél lakk
Köröm pihentetése, Gyenge köröm, Köröm eltávolítása? Na mi a közös bennük? Köröm pihentetése, Gyenge köröm, Köröm eltávolítása? Na mi a közös bennük?
Kristóf Csilla | 2023-06-06

Kell-e pihentetni a körmöt? Ez a probléma egyidős a körmözéssel. Most ezt a témát fogjuk alaposan kivesézni. Megnézzük miért is lehet gyenge az a köröm valójában. Tovább >>

FlashTalkMűkörömGél lakk
Legolvasottabb bejegyzések
Szempilla lifting - Árak, Kellékek, Tartósság Szempilla lifting - Árak, Kellékek, Tartósság
Janó Szilvia | 2019-07-28

Mi az a szempilla lifting? És hogyan érhetjük el vele a látványos nyitott szem hatást? Most alaposan kivesézzük ezt a technikát. Gyertek, emeljétek velem a pillákat! Tovább >>

MűszempillaMűszempilla alátétMűszempilla ragasztó
Körömtrendek 2019 – Mi lesz a köröm divat 2018 után Körömtrendek 2019 – Mi lesz a köröm divat 2018 után
Ludányi Fanni | 2018-11-07

Mutatjuk mik lesznek a 2019 év legújabb körömtrendjei. 2018 után izgalmas évünk lesz a köröm divatban és műköröm formákban, legyen tél, nyár vagy éppen ősz. Tovább >>

KörömtrendekMűköröm
Amit a vendégnek tudni kell a műszempilla építésről és viselésről Amit a vendégnek tudni kell a műszempilla építésről és viselésről
Janó Szilvia | 2018-09-22

Új vendég esetén a műszempilla építés előtt nagyon fontos az igények felmérése és a megfelelő tájékoztatás az építésről és a szempillák viseléséről. Tovább >>

Műszempilla
Porcelán köröm – Minden amit a porcelán körömépítésről tudnod kell Porcelán köröm – Minden amit a porcelán körömépítésről tudnod kell
Koszta Dóra | 2019-03-23

A porcelán egy fantasztikus műkörmös alapanyag. Sokan ezt nem látják be, bár sok pozitív tulajdonsága van. A cikkben bemutatunk párat és építünk egy porcelán körmöt Tovább >>

MűkörömMűköröm képzés
A megerősített gél lakk technikáról feketén-fehéren A megerősített gél lakk technikáról feketén-fehéren
Kristóf Csilla | 2020-03-22

A megerősített gél lakk technikája egy remek eljárás! A blogban gyönyörű képeken és hasznos leírásokon keresztül végigvesszük születését, előnyeit és hátrányait Tovább >>

Gél lakk
Összes blog, témák szerint

Magánoktatás

MAGÁNOKTATÁS
Online tanfolyamok
StudioFlash beiratkozásBeiratkozás:

1027 Bp., Margit krt. 48. 1.em./7.
(11-es kapucsengő)
Hétfő: 09:00-18:00, Kedd-Csütörtök: 09:00-17:00, Péntek: 9:00-16:00 Szombat-Vasárnap: 09:00-15:00

+36 (70) 326 4014
+36 (1) 400 7398

info@studioflash.hu

Térkép >>

Ügyfélszolgálat
Németh Zsuzsanna
(70) 326 4014 | (1) 400 7398

Kocsis Zsuzsanna

Hírlevél feliratkozás

Most azonnal hasznos tippeket-tanácsokat küldünk a választott szakmáidban!
Iratkozz fel: